2019 - Frankrike -19 år gammel 003 0(1)
1 Offisielle nasjonale og internasjonale konkurranser.
2 offisielle kamper (vennskapskamper validert av FIFA inkludert).
Sist oppdatert: 12. november 2020

Bafodé Diakité er en fotballspiller som er født i Franco - Guinea6. januar 2001i Toulouse . Han spiller på Toulouse FC som forsvarer .

Biografi

Ungdom og trening

Født den 6. januar 2001i Toulouse av guineanske foreldre , opprinnelig fra Touba . Bafodé Diakité startet fotball i en alder av 7 år med Toulouse ACF før han begynte i Toulouse Football Club- lag klokken 12 . Da han var 16 begynte han i klubbens treningssenter.

Profesjonell debut hos Toulouse FC

Han signerte sin første proffkontrakt med Toulouse FC 27. oktober 2018. 5. desember hadde han sin første periode, 17 år gammel, i Reims . Til tross for sitt gule kort deltok han i 1-0-seieren til Violets . 6. januar 2019 scoret han sitt første profesjonelle mål på dagen for hans 18 th bursdag, mot OGC Nice i Coupe de France ved å åpne scoring på 40 th  minutt for en 4-1 seier i sin første klubb. Han scoret sitt første seriemål kl 18 den 24. mai 2019, på den siste dagen mot Dijon FCO , for et 2-1 nederlag. På slutten av denne sesongen, hvor han spilte ni seriekamper som startpakke, forlenget Diakité kontrakten til 2023.

Bafodé starter sesongen 2019-2020 i Ligue 1 som holder før du mottar den første røde kortet av sin karriere i 81 th minutt av en kamp mot Nîmes Olympique . Suspendert de neste tre kampene returnerte han for lagets seier mot LOSC, men kom ut etter bare 27 minutters spill for en leggskade. Tilbake til den første Ligue 1- kampen i 2020, kan han ikke forhindre nederlaget til laget sitt mot Stade Brest til tross for en dobbel.