Tredje Uruguay
Mål 67 (3 per kamp)
Toppscorer (r) Francisco Molina (7)

Navigasjon

Det søramerikanske mesterskapet 1953 Soccer er den tjueto utgaven av mesterskapet i Sør-Amerika av fotballnasjoner , kjent som Copa America siden 1975, som ble arrangert i Lima i Peru fra 22. februar til1 st April 1953.

De deltakende landene er Bolivia , Brasil , Chile , Ecuador , Paraguay , Peru og Uruguay . Paraguay er først valgt til å være vertskap for turneringen, men LPF bestemmer seg for ikke å gjøre det på sitt eget territorium, og hevder at de ikke har tilstrekkelig infrastruktur. Til slutt er Peru utpekt til å være vert for konkurransen.

På slutten av gruppekampene endte Brasil og Paraguay bundet på poeng; en finale er derfor omstridt mellom de to lagene, og det er Paraguay som hevner seg i forrige utgave ved å vinne kampen med tre mål mot to.

Resultater

Første runde

De syv deltakende lagene er samlet i et enkelt basseng hvor hvert lag møter sine motstandere en gang. På slutten av kampene vant laget førsteplass.

Fyrstikker

22. februar 1953 Bolivia 1 - 0 Peru Estadio Nacional ( Lima )
Ugarte Mål scoret etter 53 minutter53 rd ( 0 - 0 ) Tilskuere: 50 000
voldgift: George Rhoden
E. Gutiérrez - González , Bustamante - Vargas , Santos , Cabrera - Brown , Mena , Ugarte , López , Alcón Lag Asca - Pensel , Delgado - Goyeneche ( Villamares ), Heredia , Calderón - Navarrete , Drago , Castillo ( Reyes ), Barbadillo ( Bassa ), TorresErstattetMellom  ErstattetMellom  ErstattetMellom
25. februar 1953 Paraguay 30 Chile Estadio Nacional ( Lima )
Fernández Mål scoret etter 54 minutter54 th , Mål scoret etter 75 minutter75 th
Berni Mål scoret etter 78 minutter78 th
( 0 - 0 ) Tilskuere: 45 000
dommere: Richard Maddison
Riquelme - Maciel , Cabrera - Gavilán , Leguizamón , Hermosilla - Berni , López , Fernández , Romero , Gómez Lag Livingstone - Farías , Álvarez - Cortés , Roldán , Arenas ( Sáez ) - Hormazábal , Cremaschi ( Carrasco ), Meléndez , Molina , Díaz CarmonaErstattetMellom  ErstattetMellom
25. februar 1953 Uruguay 2 - 0 Bolivia Estadio Nacional ( Lima )
Puente Mål scoret etter 11 minutter11 e
C. Romero Mål scoret etter 88 minutter88 e
( 1 - 0 ) Tilskuere: 45 000
dommere: Charles Dean
Radiche - González , D. Rodríguez - Cardozo , Carranza ( 66 e H. Romero ), Vanoli - Puente , C. Romero , Méndez ( 46 e Morel ), Bentancor , PeláezErstattetKom etter 66 minutter  ErstattetKom etter 46 minutter  Lag E. Gutiérrez - González , Bustamante - Vargas , Santos , Cabrera - Brown ( Sánchez ), Mena , Ugarte , López ( B. Gutiérrez ), AlcónErstattetMellom  ErstattetMellom
28. februar 1953 Peru 1 - 0 Ecuador Estadio Nacional ( Lima )
Gómez Sánchez Mål scoret etter 78 minutter78 th ( 0 - 0 ) Tilskuere: 50 000
Asca - Allen , Delgado - Goyeneche ( Villamares ), Heredia , Calderón - Rivera , Drago ( Castillo ), Gómez Sánchez , Barbadillo ( Bassa ), TorresErstattetMellom  ErstattetMellom  ErstattetMellom  Lag Bonnard - Sánchez , Henríquez - Marín ( Solórzano ), Izaguirre , Riveros ( Zambrano ) - Arteaga , Pinto , Chuchuca ( Marañón ), Vargas , GuzmánErstattetMellom  ErstattetMellom  ErstattetMellom
1 st  mars 1953 Brasil 8 - 1 Bolivia Estadio Nacional ( Lima )
Julinho Mål scoret etter 18 minutter18 e , Mål scoret etter 20 minutter20 e , Mål scoret etter 42 minutter42 e , Mål scoret etter 52 minutter52 e
Rodrigues Mål scoret etter 25 minutter25 e , Mål scoret etter 44 minutter44 e
Pinga Mål scoret etter 39 minutter39 e , Mål scoret etter 60 minutter60 e
( 6 - 0 ) Ugarte Mål scoret etter 73 minutter73 e ( pen. ) Tilskuere: 45 000
Castilho ( Gilmar ) - Djalma Santos ( Haroldo ), Pinheiro - Nílton Santos , Bauer , Danilo - Julinho , Zizinho , Ipojucan , Pinga ( Ademir ), RodriguesErstattetMellom  ErstattetMellom  ErstattetMellom  Lag E. Gutiérrez - González , Bustamante - Vargas , Valencia ( Santos ), Cabrera - Brown , Mena , Ugarte , López ( Díaz ), AlcónErstattetMellom  ErstattetMellom
1 st  mars 1953 Chile 3 - 2 Uruguay Estadio Nacional ( Lima )
Molina Mål scoret etter 5 minutter5 th , Mål scoret etter 55 minutter55 th , Mål scoret etter 67 minutter67 th ( 1 - 0 ) Morel Mål scoret etter 70 minutter70 th
Balseiro Mål scoret etter 81 minutter81 th
Tilskuere: 45 000
Livingstone - Farías , Álvarez - Cortés , Roldán , Sáez - Hormazábal ( Carrasco ), Cremaschi , Meléndez , Molina ( Tello ), HurtadoErstattetMellom  ErstattetMellom  Lag Radiche - González , D. Rodríguez ( 46 e Martínez ) - Rivera , Carballo , Cruz - Puente , C. Romero ( 46 e Quiroga ), Morel , Souto , Peláez ( 46 e Balseiro ) ErstattetKom etter 46 minutter  ErstattetKom etter 46 minutter  ErstattetKom etter 46 minutter
4. mars 1953 Paraguay 0 - 0 Ecuador Estadio Nacional ( Lima )
dommere: Mário Silveira Vianna
Riquelme - Maciel , Cabrera - Gavilán , Leguizamón , Hermosilla - Berni , López ( Lacasa ), Fernández , Romero ( Ayala ), GómezErstattetMellom  ErstattetMellom  Lag Bonnard - Sánchez , Henríquez - Marín , Izaguirre , Riveros - Marañón , Pinto , Balseca , Vargas , De la Torre ( Guzmán ) ErstattetMellom
4. mars 1953 Chile 0 - 0 Peru Estadio Nacional ( Lima )
Livingstone - Farías , Álvarez - Cortés , Carrasco ( Roldán ), Arenaer - Hormazábal , Cremaschi , Meléndez , Molina , Díaz Carmona ( Rojas ) ErstattetMellom  ErstattetMellom  Lag Asca - Allen , Delgado - Villamares , Heredia , Calderón - Rivera ( Reyes ), Drago , Gómez Sánchez , Castillo ( Barbadillo ), Torres ( Navarrete ) ErstattetMellom  ErstattetMellom  ErstattetMellom
8. mars 1953 Bolivia 1 - 1 Ecuador Estadio Nacional ( Lima )
Alcón Mål scoret etter 25 minutter25 th ( 1 - 1 ) Guzmán Mål scoret etter 6 minutter6. th Tilskuere: 45 000
dommere: Charles McKenna
E. Gutiérrez - González , Bustamante - Vargas , Santos , Cabrera - Brown , Mena , Ugarte , Díaz ( López ), AlcónErstattetMellom  Lag Bonnard - Sánchez , Henríquez - Marín , Izaguirre ( Solís ), Riveros - Marañón , Pinto ( Arteaga ), Balseca , Maldonado ( Vargas ), GuzmánErstattetMellom  ErstattetMellom  ErstattetMellom
8. mars 1953 Peru 2 - 2 Paraguay Estadio Nacional ( Lima )
Gómez Sánchez Mål scoret etter 47 minutter47 th
Terry Mål scoret etter 53 minutter53 rd
( 0 - 1 ) Fernández Mål scoret etter 36 minutter36 th
Berni Mål scoret etter 77 minutter77 th
Asca - Allen , Delgado - Villamares , Heredia , Calderón - Terry ( Torres ), Drago , Gómez Sánchez ( Reyes ), Barbadillo ( Bassa ), NavarreteErstattetMellom  ErstattetMellom  ErstattetMellom  Lag Riquelme ( Noceda ) - Maciel , Cabrera - Gavilán ( Herrera ), Leguizamón , Hermosilla - Berni , López ( Ayala ), Fernández , Romero ( Arce ), GómezErstattetMellom  ErstattetMellom  ErstattetMellom  ErstattetMellom
12. mars 1953 Paraguay 2 - 2 Uruguay Estadio Nacional ( Lima )
López Mål scoret etter 25 minutter25 th
Berni Mål scoret etter 52 minutter52 th
( 1 - 1 ) Balseiro Mål scoret etter 36 minutter36 th , Mål scoret etter 55 minutter55 th Tilskuere: 35 000
dommere: David Gregory
Noceda - Olmedo , Herrera - Gavilán , Leguizamón , Hermosilla - Berni , Lacasa , Fernández , Romero , Gómez ( López ) ErstattetMellom  Lag Radiche ( 32 nd P. Rodríguez ) - González , Martínez - Rivera , Carballo , Cruz ( 17 th Vanoli ) - Puente , C. Romero , Morel ( 15 th Méndez ), Balseiro , PeláezErstattetKom etter 32 minutter  ErstattetKom etter 17 minutter  ErstattetKom etter 15 minutter
12. mars 1953 Brasil 2 - 0 Ecuador Estadio Nacional ( Lima )
Ademir Mål scoret etter 18 minutter18 th
Cláudio Mål scoret etter 55 minutter55 th
( 1 - 0 ) Tilskuere: 35 000
Barbosa - Djalma Santos , Pinheiro - Alfredo Ramos , Ely , Brandãozinho - Cláudio , Didí , Baltazar , Ademir , Rodrigues Lag Bonnard - Sánchez , Henríquez - Marín , Lovato , Solís - Chuchuca ( Marañón ), Pinto , Balseca , Vargas , GuzmánErstattetMellom
15. mars 1953 Brasil 1 - 0 Uruguay Estadio Nacional ( Lima )
Ipojucan Mål scoret etter 87 minutter87 th ( 0 - 0 ) Tilskuere: 45 000
Castilho - Djalma Santos , Pinheiro - Nílton Santos , Ely , Brandãozinho ( 46 e Danilo ) - Julinho , Zizinho , Ipojucan , Pinga ( 56 e Ademir ( 75 e Baltazar )), RodriguesErstattetKom etter 46 minutter  ErstattetKom etter 56 minutter  ErstattetKom etter 75 minutter  Lag Radiche - González , Martínez - Rivera , Carballo , Vanoli - Puente ( 72 e Souto ), C. Romero , Morel ( 74 e Bentancor ), Balseiro , Peláez ( 83 e Morán ) ErstattetKom etter 72 minutter  ErstattetKom etter 74 minutter  ErstattetKom etter 83 minutter
16. mars 1953 Paraguay 2 - 1 Bolivia Estadio Nacional ( Lima )
Romero Mål scoret etter 17 minutter17 e
Berni Mål scoret etter 22 minutter22 e
( 2 - 0 ) Santos Mål scoret etter 76 minutter76 th Tilskuere: 15 000
Riquelme - Olmedo , Herrera - Gavilán , Leguizamón , Hermosilla - Berni , López ( Lacasa ), Fernández , Romero , GómezErstattetMellom  Lag E. Gutiérrez - González , Bustamante - Vargas , Santos , Cabrera - Brown ( Sánchez ), Mena , Ugarte , López , AlcónErstattetMellom
19. mars 1953 Chile 30 Ecuador Estadio Nacional ( Lima )
Molina Mål scoret etter 33 minutter33 rd , Mål scoret etter 47 minutter47 th
Cremaschi Mål scoret etter 70 minutter70 th
( 1 - 0 ) Tilskuere: 55 000
Livingstone - Farías , Álvarez - Cortés , Roldán , Sáez - Hormazábal , Cremaschi , Rojas , Molina , Díaz Carmona Lag Bonnard - Sánchez , Henríquez - Marín , Lovato ( Izaguirre ( Riveros )), Solís - Chuchuca ( Marañón ), Pinto , Balseca , Vargas , GuzmánErstattetMellom  ErstattetMellom  ErstattetMellom
19. mars 1953 Peru 1 - 0 Brasil Estadio Nacional ( Lima )
Navarrete Mål scoret etter 51 minutter51 e ( 0 - 0 ) Tilskuere: 55 000
Asca - Allen , Delgado - Villamares , Heredia , Calderón - Terry ( Rivera ), Drago ( Bassa ), Navarrete , Barbadillo , TorresErstattetMellom  ErstattetMellom  Lag Castilho - Djalma Santos , Pinheiro - Nílton Santos , Ely , Brandãozinho ( Danilo ) - Julinho , Zizinho , Ipojucan ( Baltazar ), Pinga , Rodrigues ( Didí ) ErstattetMellom  ErstattetMellom  ErstattetMellom
23. mars 1953 Brasil 3 - 2 Chile Estadio Nacional ( Lima )
Julinho Mål scoret etter 1 minutt1 re
Zizinho Mål scoret etter 53 minutter53 e
Baltazar Mål scoret etter 70 minutter70 e
( 1 - 0 ) Molina Mål scoret etter 62 minutter62 nd , Mål scoret etter 76 minutter76 th Tilskuere: 35 000
Castilho - Djalma Santos , Pinheiro - Nílton Santos , Bauer , Danilo - Julinho , Zizinho , Baltazar , Pinga , Didí Lag Livingstone - Farías , Álvarez - Cortés , Roldán ( Olivos ), Sáez ( Díaz Carmona ) - Hormazábal , Cremaschi , Meléndez , Molina , HurtadoErstattetMellom  ErstattetMellom
23. mars 1953 Uruguay 6 - 0 Ecuador Estadio Nacional ( Lima )
Méndez Mål scoret etter 12 minutter12 e
Puente Mål scoret etter 51 minutter51 e
Peláez Mål scoret etter 58 minutter58 e
Morel Mål scoret etter 60 minutter60 e
C. Romero Mål scoret etter 86 minutter86 e
Balseiro Mål scoret etter 88 minutter88 e
Radiche - González , Martínez - Rivera , Carballo , Vanoli ( 46 e Cruz ) - Puente ( 49 e Morel ), C. Romero , Méndez , Balseiro , PeláezErstattetKom etter 46 minutter  ErstattetKom etter 49 minutter  Lag Bonnard - Sánchez , Henríquez - Solórzano ( Zambrano ), Izaguirre , Riveros ( Solís ) - Marañón , Pinto ( Vargas ), Balseca , Arteaga , De la TorreErstattetMellom  ErstattetMellom  ErstattetMellom
27. mars 1953 Paraguay 2 - 1 Brasil Estadio Nacional ( Lima )
López Mål scoret etter 49 minutter49 th
León Mål scoret etter 89 minutter89 th
( 0 - 1 ) Nílton Santos Mål scoret etter 12 minutter12. th Tilskuere: 35 000
voldgift: Charles Dean
Riquelme - Olmedo , Herrera - Gavilán , Leguizamón , Hermosilla - Berni , López ( 85 e León ), Fernández , Romero ( Lacasa ), Gómez ( González ) ErstattetKom etter 85 minutter  ErstattetMellom  ErstattetMellom  Lag Castilho - Djalma Santos , Pinheiro - Nílton Santos , Bauer , Danilo - Julinho ( Cláudio ), Zizinho ( Ipojucan ), Baltazar , Rodrigues , Didí ( Pinga ) ErstattetMellom  ErstattetMellom  ErstattetMellom
28. mars 1953 Chile 2 - 2 Bolivia Estadio Nacional ( Lima )
Meléndez Mål scoret etter 28 minutter28 th
Díaz Carmona Mål scoret etter 52 minutter52 th
( 1 - 1 ) Santos Mål scoret etter 15 minutter15 th
Alcón Mål scoret etter 49 minutter49 th
Livingstone - Farías , Álvarez - Cortés , Carrasco ( Roldán ), Arenaer - Hormazábal , Cremaschi , Meléndez ( Rojas ), Molina , Díaz CarmonaErstattetMellom  ErstattetMellom  Lag Reinoso - González , Bustamante - Vargas , Santos , Miranda - Brown , Mena , Ugarte , López , Alcón
28. mars 1953 Uruguay 30 Peru Estadio Nacional ( Lima )
Peláez Mål scoret etter 23 minutter23 e , Mål scoret etter 57 minutter57 e
C. Romero Mål scoret etter 71. minutt71 e
Radiche - González , Martínez - Rivera , Carballo , Cruz - Morel ( 61 e Bentancor ), C. Romero , Souto , Balseiro , PeláezErstattetKom etter 61 minutter  Lag Asca - Allen , Delgado - Villamares , Heredia , Calderón - Terry ( Rivera ), Drago ( Bassa ), Navarrete , Barbadillo , Torres ( Castillo ) ErstattetMellom  ErstattetMellom  ErstattetMellom

Endelig

1 st  April 1953 Paraguay 3 - 2 Brasil Estadio Nacional ( Lima )
López Mål scoret etter 14 minutter14 e
Gavilán Mål scoret etter 17 minutter17 e
Fernández Mål scoret etter 41 minutter41 e
( 3 - 0 ) Baltazar Mål scoret etter 56 minutter56 th , Mål scoret etter 65 minutter65 th Tilskuere: 35 000
Riquelme - Olmedo , Herrera - Gavilán , Leguizamón , Hermosilla - Berni , López ( 85 th Parodi ), Fernández , Romero ( Lacasa ), Gómez ( González ) ErstattetKom etter 85 minutter  ErstattetMellom  ErstattetMellom  Lag Castilho - Djalma Santos , Haroldo - Nílton Santos ( Alfredo Ramos ), Bauer , Brandãozinho - Julinho , Pinga ( Ipojucan ), Baltazar , Didí , CláudioErstattetMellom  ErstattetMellom