Mål 50
Beste spiller Patson daka
Toppscorer (r) Edward Chilufya Patson Daka Luther Singh

Navigasjon

Den 2017 Total U20-Afrika Cup of Nations (også kjent som  Total U20-Afrika Cup of Nations eller U20 CAN) fant sted i Zambia fra 26 februar til 12 mars, 2017. Den ble vunnet av vertslandet.

De to beste i hver gruppe kvalifiserer seg til verdensmesterskapet under 20 år 2017 .

Forberedelse og organisering

Betegnelse på vertslandet

Byer og stadioner

De to vertsbyene er på Zambia-siden. Lusaka Ndola De to vertsbyene (Zambia)

Konkurransen er organisert i byene Lusaka , hovedstaden i Zambia, og Ndola , hovedstaden i Copperbelt-regionen.

De stadion Levy Mwanawasa verter møter gruppe B og andre semi-finalen, mens National Heroes Stadium tar imot de i gruppe A, den første semifinalen, kampen for tredje og siste. For at de to siste kampene i hvert basseng skal finne sted samtidig, spilles Guinea-Mali-kampen (gruppe A) i Ndola og Sudan-Sør-Afrika-kampen (gruppe B) i Lusaka.

Kvalifikasjoner

Zambia blir automatisk kvalifisert som vertsland. Sluttspill er organisert, i form av tre runder toveiskamper, for å utpeke de andre syv deltakerlandene.

Hovedfraværet er tittelinnehavere og sju ganger vinneren Nigeria, som ikke har kvalifisert seg for første gang siden finalen startet i 1991.

Team Deltakelse Best ytelse
Sør-Afrika 7 th Finalist ( 1997 )
Kamerun 9 th Vinner ( 1995 )
Egypt 11. th Vinner ( 1991 , 2003 og 2013 )
Guinea 3. rd Gruppespill ( 1995 , 1999 )
Mali 11. th Tredje ( 2003 )
Senegal 4 th Finalist ( 2015 )
Sudan 2. nd Gruppespill ( 2007 )
Zambia 7 th Fjerde ( 1991 , 1999 og 2007 )

Gruppespill

Tegne

Trekningen finner sted mandag 24. oktober 2016 i Kairo . De åtte kvalifiserte lagene er delt inn i fire hatter. Hat 1 inkluderer Zambia, vertsland og Senegal, finalist i forrige utgave (Nigeria, tittelinnehaver, ikke kvalifisert). De andre lagene fordeles i henhold til prestasjonene under CAN junior 2015:

15:00
Touré Mål scoret etter 79 minutter79 th Abdalla Mål scoret etter 37 minutter37 th Voldgift: Jackson Pavaza
1 st mars 2017 Mali 1-6 Zambia National Heroes Stadium , Lusaka
18:00
Danté Mål scoret etter 5 minutter5. th F. Sakala Mål scoret etter 7 minutter7 e Mål scoret etter 65 minutter 65 e
15:00
Sylla Mål scoret etter 49 minutter49 th ( pen. ) Mål scoret etter 59 minutter59 th
Mr. Aly Camara Mål scoret etter 72 minutter72 th
Koita Mål scoret etter 2 minutter2 nd
M. Diakité Mål scoret etter 52 minutter52 nd ( penn. )
15:00
Niane Mål scoret etter 88 minutter88 th Mutwakil Mål scoret etter 21 minutter21 e ( penn. ) Voldgift: Ibrahim Nour El Din
27. februar 2017 Kamerun 1-3 Sør-Afrika Levy Mwanawasa stadion , Ndola
18:00
Ayuk Mål scoret etter 14 minutter14. th Singh Mål scoret etter 16 minutter16 th Mål scoret etter 26 minutter 26 th ( penn. ) Mål scoret etter 57 minutter57 th Voldgift: Thierry Nkurunziza
2. mars 2017 Sudan 1-4 Kamerun Levy Mwanawasa stadion , Ndola
15:00
W. Mohamed Mål scoret etter 79 minutter79 th Ketu Mål scoret etter 8 minutter8 e
15:00
Osman Mål scoret etter 24 minutter24 th Mahlambi Mål scoret etter 13 minutter13 th

Jordan Mål scoret etter 5 minutter5. th Mohamme Mål scoret etter 6 minutter6 th
Bangoura Mål scoret etter 85 minutter85 th ( penn. )

Utmerkelser

Zambia vant sin første CAN-junior, mens Senegal mislyktes for andre gang i finalen.

Den zambiske spissen Patson Daka blir kåret til konkurransens beste spiller, han vil også vinne CAF Awards- trofeet for den beste unge afrikanske spilleren i 2017. Med fire mål er han også toppscorer i konkurransen, bundet med lagkameraten Edward Chilufya og sørafrikanske Luther Singh . Det typiske laget for konkurransen inkluderer fem zambianere, fire senegalesere, en sørafrikaner og en guineanere.

Kvalifisering til junior-verdensmesterskapet

Alle fire lagene som nådde minst semifinalen kvalifiserte seg til FIFA verdensmesterskap under 20 i 2017 i Sør-Korea . Sør-Afrika og Guinea blir eliminert i første runde med uavgjort og to tap hver. Senegal nådde åttendedelsfinalen, eliminert av Mexico (1-0) mens Zambia tapte i kvartfinalen mot Italia (3-2 etter forlengelse).

Merknader og referanser

1. "  CAN U20: Gruppene er definert  " , på rfi.fr ,24. oktober 2016(åpnet 2. februar 2019 )
  2. [PDF] "  Prosedyrer for trekningen av den 20. utgaven av U-20 Africa Cup of Nations  " , på cafonline.com (åpnet 2. februar 2019 )
  3. (in) "  CAF AWARDS: PATSON DAKA IS AFRICA'S BEST YOUTH PLAYER  "zambianfootball.co.zm ,4. januar 2018(tilgjengelig på en st februar 2019 )
  4. Patrick Juillard, "  CAN U20 - RAPPORT: PATSON DAKA OG ZAMBIA I HEDEN  " , på football365.fr ,14. mars 2017(tilgjengelig på en st februar 2019 )
  5. Steven Lavon, "  WORLD U20: ZAMBIA AND SENEGAL'S OPPONENTS IN EIGHTH  " , på africatopsports.com ,29. mai 2017(tilgjengelig på en st februar 2019 )
  6. "  U20 verdensmesterskap: Mexico 1-0 Senegal, kampoppsummering  " , på galsenfoot.com ,13. september 2017(tilgjengelig på en st februar 2019 )
  7. "  U20 World Cup: Italy 3-2 Zambia - African Champion eliminated in 1/4  " , på pressafrik.com ,5. juni 2017(tilgjengelig på en st februar 2019 )