Tredje Cook-øyene
Beste spiller Ria Percival
Toppscorer (r) Amber Hearn (12 mål)

Navigasjon

Den 2010 Oceania kvinnefotball Cup er den niende utgaven av Oceania kvinnefotball Cup , en konkurranse av Oceania Football Confederation (OFC) som setter de beste nasjonale kvinners fotballag tilknyttet 'OFC.

Oceania Cup 2010 finner sted 29. september til 8. oktober 2010 i New Zealand . Alle kampene spilles på North Harbor Stadium i Auckland .

Konkurransen blir vunnet av New Zealand, som slår Papua Ny-Guinea i finalen med en score på 11-0. Dette er den fjerde tittelen på New Zealand-kvinnene. De Cookøyene vant kampen for tredje plass mot Salomonøyene på 2-0.

Deltakende nasjoner

Åtte lag deltar i konkurransen. Tabellen viser FIFA-rangeringen til de forskjellige deltakende lagene på kontinentalt og globalt nivå.

Forløp i sluttfasen

Kampene i turneringen spilles i henhold til spillelovene , som er fotballreglene definert av International Football Association Board (IFAB).

Konkurransen foregår over to runder. Første runde spilles i grupper på fire lag, hvor fordelingen av lagene i de forskjellige gruppene bestemmes ved loddtrekning. Andre runde er en knockout-fase.

Gruppespill

Format og forskrifter

I første runde er deltakerlagene delt inn i to grupper på fire lag. Hver gruppe spilles i form av et mesterskap. I hver gruppe spiller hvert lag en kamp mot sine tre motstandere. De to første lagene fra hver pulje kvalifiserer seg til semifinalen, de andre blir eliminert. Gruppens rangering bruker et poengsystem der følgende poeng tildeles for hver kamp som spilles:

• 3 poeng for en kamp vunnet;
  • 1 poeng for uavgjort;
  • 0 poeng for en tapt kamp.

Hvis flere lag har like mange poeng på slutten av første runde, blir det tatt hensyn til målene som ble scoret og sluppet inn. Følgende kriterier brukes for å bestemme rangeringen av lag:

1. De fleste mål scoret mellom uavgjort lag i kamper mellom dem
  2. Målforskjellen mellom uavgjort lag inkludert alle gruppekamper
  3. Flest mål scoret mellom uavgjort lag inkludert alle gruppekamper
  4. Det høyeste antall poeng oppnådd mellom uavgjort lag i kampene mellom dem
  5. Målforskjellen mellom uavgjort lag i kampene mellom dem
  6. Penalty shootout hvis to lag er involvert, og de konkurrerer
  7. Fair play rangering (gule og røde kort)
4 Vanuatu 0 3 0 0 3 1 19 -18

Kvalifisert eller seirende lag; Pts = poeng; J = spilt; G = vunnet; N = null; P = tapt;

Knockout-fase

Andre runde spilles av knockout og inkluderer semifinaler, en kamp om tredjeplassen og en finale. Vinnerne er kvalifisert for neste runde, taperne eliminert. Hvis de to lagene er uavgjort på slutten av reguleringstiden på 90 minutter, spilles en overtid på to ganger 15 minutter. En 5-minutters pause observeres mellom vanlig tid og ekstra tid. Ingen brudd observeres mellom de to periodene av utvidelsen. Hvis de to lagene fremdeles er uavgjort på slutten av forlengelsen, blir vinneren bestemt av straffesparkkonkurransen .