2018 - Italia 019 0(0)
1 Offisielle nasjonale og internasjonale konkurranser.
2 offisielle kamper (vennskapskamper validert av FIFA inkludert).
Sist oppdatert: 11. juli 2021

Emerson Palmieri dos Santos , kjent som Emerson , født den3. august 1994til Santos i Brasil , er en fotballspiller italiensk - brasilianer som spiller som forsvarer i klubben English of Chelsea FC og representerer Italia internasjonalt.

Biografi

Santos FC (2012-2015)

Født i Santos, São Paulo, fullførte Emerson sin trening i de lokale Santos ungdomskategoriene og debuterte første lag 17. april 2011, og erstattet Keirrison sent i kampen i en 3-0 seier for Campeonato Paulista hjemme mot Paulista. Hans første kamp som startpakke fant sted 21. januar 2012, i en 1: 1-uavgjort mot Piracicaba-siden. I februar kom han tilbake til ungdomstroppen, men ble innkalt til kampen mot Mogi Mirim måneden etter. Han spiller også mot Ituano og Paulista, der klubben blir kronet som Paulistão-mester for tredje gang på rad.

17. juni debuterte Emerson i Serie A i et 0-1 tap for Flamengo . Han scoret sitt første mål 5. september 2013, men i et 1: 2-tap mot Atlético Paranaense .

Palermo (lån)

25. august 2014 ble Emerson lånt ut til Serie A i Palermo, med en oppkjøpsklausul. Han fikk sin konkurransedyktige debut 24. september, og erstattet Fabio Daprelà i andre omgang med en 3: 3-uavgjort mot Napoli.

Emerson spiller ni seriekamper for klubben, og erstatter for det meste Achraf Lazaar , en ny nysignering .

AS Roma (2015-2018)

31. august 2015 kom Emerson til AS Roma, på et års lån. Andre bak Lucas Digne , debuterte han 4. oktober i en 4-2-seier på den tidligere klubben Palermo.

Emerson scoret sitt første italienske Premier League-mål 14. mai 2016, i en 3-1-seier på Milan. Etter utskifting Stephan El Shaarawy i 78 th minutt scoret han det tredje målet for hans team etter en gjenoppretting. Lånet hans forlenges for en ny sesong 7. juli.

5. desember 2016, etter å ha spilt 12 kamper i første halvdel av sesongen, ble Emerson kjøpt ut for € 2 millioner.

Emerson mangler mye av den første halvdel av 2017-18 sesongen på grunn av en skadet fremre korsbånd han led mai 2017. Han gjorde sin avkastning på en st desember 2017, kommer inn fra benken i de siste 15 minuttene av Serie A- spill mot SPAL , som viste seg å være hans eneste opptreden for AS Roma denne sesongen.

Chelsea FC (siden 2018)

2017-2018 sesongen

30. januar 2018 meldte han seg på Chelsea FC frem til 2022. Ifølge Roma utgjør overgangsgebyrene 20 millioner euro pluss 9 millioner euro i bonuser. Han debuterte mot Hull City i femte runde av FA Cup , og hjalp lagkamerat Olivier Giroud til å score sitt første mål for Chelsea i januar. The Blues vant 4-0 på Stamford Bridge .

Emerson debuterte i Premier League 4. mars 2018 som innbytter i andre omgang i et 1-0-tap mot Manchester City . Hans første Premier League-kamp ble holdt på Burnley 19. april. Emerson åpner scoringen for Victor Moses da Chelsea vinner 2: 1.

2018-19 sesongen

26. september 2018, i sitt første opptreden for sesongen, scoret Emerson sitt første mål for Chelsea, den midlertidige utligningen i en 2-1-seier over Liverpool FC i EFL Cup tredje runde . 29. mai 2019 assisterte han Olivier Girouds mål i en 4-1 seier mot Arsenal FC i Europa League-finalen 2018-2019 .

Utvelgelseskarriere

Emerson representerte Brasil på under 17-tallet ved det søramerikanske U-17 mesterskapet i 2011 og FIFA U-17 verdensmesterskapet i 2011 , hvor han ble kronet som mester. Han er en ubestridt start i begge turneringene, og scoret et mål mot Chile 16. mars 2011.

I mars 2017, etter å ha fått italiensk statsborgerskap, ble Emerson forfulgt av italiensk hovedtrener Gian Piero Ventura med den hensikt å endre sin internasjonale troskap til Italia . Han endrer offisielt sin troskap til Italia den29. mars 2017. Emerson ble innkalt av Ventura til kamper mot Uruguay og Liechtenstein i juni 2017, men trakk seg på grunn av skade og ble erstattet av Andrea Conti .

De 19. mai 2018, Italias nye manager Roberto Mancini kaller ham til vennskapskamper i mai og juni mot Saudi-Arabia , Frankrike og Nederland , men trekker seg med en annen skade. I september 2018 ble han tilbakekalt til laget for de første kampene i Italia i League of Nations mot Polen og Portugal senere denne måneden. Han fikk sin internasjonale seniordebut i Italia 10. september i Nations League- kampen mot Portugal , og erstattet Domenico Criscito i andre omgang i hans sides 0-1-tap borte.

Til tross for at han bare har spilt to Premier League-kamper i løpet av sesongen 2020-2021, blir Emerson valgt til Euro 2020, en konkurranse han begynner som vikar. Etter skaden til lagkameraten Spinazzola i kvartfinalen mot Belgia, startet Emerson som en start i semifinalen og finalen i Euro 2020. Han vant konkurransen med laget sitt, og slo 'England (på straffer) i juli 11, 2021.