Den olympiske parken i München er vert for finalen.
Olympisk Marseille 1 - 0 AC Milan
Pause 1 - 0 0
Store spillere
Megling Kurt Röthlisberger

Den finalen i UEFA Champions League 1992-1993 er et spill av fotball mellom Marseille til AC Milan holdt26. mai 1993München olympiske stadion , i München , Tyskland . Vinner med poengsummen 1-0, blir Marseille-klubben ved denne anledningen den første franske klubben som vinner konkurransen, 37 år etter opprettelsen, og til å vinne et kontinentalt fotballpokal.

Målscoreren til møtet Basile Boli har gjennom hele møtet knesmerter som han har behandlet i flere uker. På 40 th  øyeblikk det må skiftes treneren Raymond Goethals og president Bernard Tapie nektet hans forespørsel; fire minutter senere scoret han vinnermålet.

Jean-Pierre Papin , ulykkelig finalist i 1991 med OM, tapte sin andre C1-finale på tre år, mot sin tidligere klubb, denne gangen med den milanesiske klubben. Den kommer fra benken i 58 th  minutt.

Finalistenes rute

Merk: i resultatene nedenfor blir finalistens poengsum alltid gitt først (D: hjemme; E: borte).

Olympisk Marseille AC Milan
Motstander Total Å gå Komme tilbake Tårn Motstander Total Å gå Komme tilbake
Glentoran FC 8 - 0 5 - 0 (E) 3 - 0 (D) 16. runde Olimpija Ljubljana 7 - 0 4 - 0 (D) 3 - 0 (E)
Dinamo Bucuresti 2 - 0 0 - 0 (E) 2 - 0 (D) 16. runde Slovan Bratislava 5 - 0 1 - 0 (E) 4 - 0 (D)
Motstander Resultat Gruppespill Motstander Resultat
Rangers i Glasgow 2 - 2 (E) Dag 1 IFK Göteborg 4 - 0 (D)
FC Brugge 3 - 0 (D) Dag 2 PSV Eindhoven 2 - 1 (E)
CSKA Moskva 1 - 1 (E) Dag 3 FC Porto 1 - 0 (E)
CSKA Moskva 6 - 0 (D) Dag 4 FC Porto 1 - 0 (D)
Rangers i Glasgow 1 - 1 (D) Dag 5 IFK Göteborg 1 - 0 (E)
FC Brugge 1 - 0 (E) Dag 6 PSV Eindhoven 2 - 0 (D)

Basile Bolis mål

På 44 th minutt, Abedi Pele vinner en corner på høyrekanten, som han støttet. Venstrehåndtakeren skyter en pensel som kommer inn igjen, på høyden av den seks meter lange linjen. Bak Rudi Völler som er for kort, hopper Basile Boli høyere enn Milanos forsvarere, og fra toppen av hodet, driver han ballen i nettet, i det motsatte lave hjørnet, utenfor rekkevidden til keeperen.

Dagen etter, for sin "One", satte sportsavisen L'Équipe et bilde av Marseille-forsvareren som ble tatt over det italienske forsvaret for å registrere den eneste prestasjonen på møtet. Før han tok hjørnesparket, skal den ghanesiske internasjonale ha sagt at den franske forsvareren ikke skulle komme til langt inn, men til den første.

Kampblad

26. mai 1993 Olympisk Marseille 1 - 0 AC Milan Olympiastadion , München
20:15 CET
( Avgjørende pasningPelé ) Boli Mål scoret etter 43 minutter43 rd ( 1 - 0 ) Tilskuere: 64 400
Dommer: Kurt Röthlisberger Assistentdommere  : Zivanko Popović og Erwin Kreig Fjerde dommer: Serge Muhmenthaler