Utmerkelser
Vinner Juventus
Finalist AC Parma

Navigasjon

Den italienske Supercup 2002 ( italiensk  : Suppercoppa italiana 2002 ) er den femtende utgaven av den italienske Supercup , en konkurranse mellom den italienske mesteren og vinneren av den italienske cupen. Omstridt den25. august 200211. juni stadion i Tripoli (Libya) foran 40 000 tilskuere, ble kampen vunnet av Juventus på bekostning av AC Parma med en score på 2-1. Dette er den andre utgaven av den italienske supercupen som finner sted i utlandet, etter 1993 .

Deltakere

Møtet setter Juventus mot AC Parma . Torino-klubben kvalifiserte seg takket være mesterskapet i 2002 , og parmesanerne kvalifiserte seg til Supercopa takket være seieren i den italienske cupen 2001-2002 .

Juventus-AC Parma er en konfrontasjon som allerede har funnet sted under Supercup 1995 , som så seieren til Juventus (1-0). Dette er den fjerde finalen for Juventus og Parma i denne konkurransen. I tillegg er det også en nyinnspilling av finalen i den italienske cupen 2001-2002, som tillot Parma å vinne takket være bortemål (1-2; 1-0).

Møte

Kampblad

25. august 2002 Juventus 2 - 1 Parma 11. juni stadion , Tripoli
21:00 CET
Del Piero Mål scoret etter 38 minutter38 th Mål scoret etter 73 minutter 73 rd Mål scoret etter 64 minutter64 th Di Vaio Tilskuere: 40 000
dommere: Stefano Farina
(Rapportere)
Kit venstre arm trim.png Kroppssett 3whitestripes.png Kit høyre arm trim.png Kit shorts.png Kit socks.png Juventus Venstre armsett parma200203h.png Kroppssett parma200203h.png Kit høyre arm parma200203h.png Parma shorts kit0102h1.png Kit sokker parma0102h1.png Parma

Kampregler

• 90 minutter.
  • 30 minutter på overtid om nødvendig.
  • Straffesparkkonkurranse hvis poengsummen fortsatt er null.