Kaptein Cristiano Ronaldo
Gensere
Kit venstre arm por16h.png Kroppssett por16h.png Kit høyre arm por16h.png Kit shorts grønne striper.png Kit sokker por16h.png Hjem Kit venstre arm por16a.png Kroppssett por16a.png Kit høyre arm por16a.png Shorts kit por16a.png Sokkesett por16a.png Utenfor
Portugal fotballag

Denne artikkelen beskriver reisen til det portugisiske fotballaget under det europeiske mesterskapet i fotball 2016 som ble arrangert i Frankrike fra 10. juni til10. juli 2016.

Kontekst

Det portugisiske utvalget er i full gjenoppbygging etter fiaskoen til verdensmesterskapet i 2014 og for tidlig eliminering i første runde, og treneren Paulo Bento er ikke enstemmig. Imidlertid er han den som leder troppen til sin første EM- kvalifiseringskamp 2016 mot Albania .7. september 2014, kamp som til slutt blir tapt 1-0 mens laget ikke produserer noe mer. Bento blir avvist 4 dager senere. Fernando Santos kjent som "ingeniøren" er oppkalt etter hans rekke og må gjenopplive Portugal i gruppe I. Hans første kamp i spissen for Seleçao vil motsette ham til det franske lagetStade de France og vil ende med et nederlag (2 -1), fant det portugisiske laget imidlertid farger og produserte mer spill enn i sine tidligere utflukter. Etter tapet vil Santos si at han vil være tilbake på Stade de France den10. juli 2016(finaledag) og at han "[vil bli mottatt] i feiring" i Portugal dagen etter. Treneren satser sterke ved å ikke lenger velge spillere på slutten av syklusen ( Miguel Veloso , Raul Meireles , Hélder Postiga ...), og integrere mange unge mennesker i troppen sin ( Anthony Lopes , Renato Sanches , Rafa , Raphaël Guerreiro , João Mario ...), og husker tidligere ledere ( Ricardo Quaresma , Ricardo Carvalho ) og noen ganger til og med spillere som han selv satt utenfor (Miguel Veloso). Disse valgene lønner seg fordi Portugal slutter først i sin gruppe med bare ett nederlag på klokken (mot Albania under ledelse av Paulo Bento), og dominerer spesielt Danmark (0-1; 1-0), Armenia (1-0) ; 2-3), Serbia (2-1, 1-2) og Albania (0-1). De eneste nederlagene i denne perioden kommer i vennskapskamper mot Kapp Verde (0-2), mot Frankrike (0-1), Russland (1-0) og Bulgaria (0-1). Fortsatt i en vennskapskamp, ​​vil Portugal imidlertid seire ut av en gallakamp mot ArgentinaOld Trafford (seier 1-0), slå Italia (0-1), Luxembourg (0-2) og Belgia. (2-1) a noen dager etter angrepene i Brussel . Teamet finner et spillnivå opp til forventningene, men noen ganger viser det tegn på mental skjørhet, noen ganger ute av stand til å reagere etter et innrømmet mål.

Effektiv

De 17. mai 2016, Portugal-trener Fernando Santos avdekker listen over 23 spillere som er forhåndsvalgt for å delta i Euro .

Spillere og coaching

Liste over 23

Kvalifikasjoner

Gruppe I

Rangering
Rang Team Pts J G IKKE P Bp Bc Diff Resultater (▼ dom., ► utv.)

Datert Stadion, by Motstander Resultat Portugisiske målscorere
29. mai 2016 Estádio do Dragão , Porto Norge 30 Quaresma ( 13 e ), Guerreiro ( 65 e ) og Eder ( 71 e )
2. juni 2016 Wembley Stadium , London England 0 - 1 Ingen målscorer
8. juni 2016 Estádio da Luz , Lisboa Estland 7 - 0 Ronaldo ( 36 e , 45 e ), Quaresma ( 39 e , 77 e ), Danilo Pereira ( 55 e ), Karol Mets ( 61 e - CSC), Eder ( 80 e )

Avsluttende fase

Første runde

Portugal er i gruppe F med Østerrike, Island og Ungarn.

Portugal kvalifiserer seg til åttendedelsfinalen i Euro som den beste tredjedelen med tre uavgjorte: 1-1 mot Island, 0-0 mot Østerrike og 3-3 mot Ungarn.

Rangering
Rang Team Pts J G IKKE P Bp Bc Diff
1 Ungarn 5 3 1 2 0 6 4 +2
2 Island 5 3 1 2 0 4 3 +1
3 Portugal 3 3 0 3 0 4 4 0
4 Østerrike 1 3 0 1 2 1 4 -3

Direkte kvalifiserte lag;      Teamet kvalifiserte seg som 3. tredje  ; Pts  : poeng; J  : kamper spilt; G  : kamper vunnet; N  : trekker; P  : tapte kamper;
Bp  : mål for; Bc  : mål mot; Diff  : målforskjell.

Kamp 12 Portugal 1 - 1 Island Geoffroy-Guichard stadion , Saint-Étienne
14. juni 2016
9  p.m. CEST Meeting historie
( Avgjørende pasningGomes ) Nani Mål scoret etter 31 minutter31 e ( 1 - 0 ) Mål scoret etter 50 minutter50 e B. Bjarnason ( Gudmundsson Avgjørende pasning ) Tilskuere: 38 742
Dzsudzsák Mål scoret etter 47 minutter47 th Mål scoret etter 55 minutter 55 th
( 1 - 1 ) Mål scoret etter 42 minutter42 nd Nani ( Ronaldo Avgjørende pasning )
Mål scoret etter 50 minutter 50 th Ronaldo ( João Mário Avgjørende pasning )
Mål scoret etter 62 minutter 62 nd Ronaldo ( Quaresma Avgjørende pasning )
Tilskuere: 55 514
Voldgift: Martin Atkinson
Rapportere

Åttende finale

Kamp 39 Kroatia 0 - 1 ( ap ) Portugal Bollaert-Delelis stadion , linse
25. juni 2016
( 0 - 0 , 0 - 0 , 0 - 0 ) Mål scoret etter 117 minutter117 th Quaresma Tilskuere: 33 523
Dommer: Carlos Velasco Carballo
Rapportere

Kvartfinale

Kamp 45 Polen 1 - 1 ( ap ) Portugal Stade Velodrome , Marseille
30. juni 2016
( Avgjørende pasningGrosicki ) Lewandowski Mål scoret etter 2 minutter2 nd ( 1 - 1 , 1 - 1 , 1 - 1 ) Mål scoret etter 33 minutter33 rd Sanches ( Nani Avgjørende pasning ) Tilskuere: 62 940

10. juli 2016
( Avgjørende pasningMoutinho ) Éder Mål scoret etter 109 minutter109 th ( 0 - 0 , 0 - 0 , 0 - 0 ) Tilskuere: 75.868
Dommer: Mark Clattenburg
Rapportere
Kit venstre arm por16h.png Kroppssett por16h.png Kit høyre arm por16h.png Kit shorts grønne striper.png Kit sokker por16h.png Portugal Venstre arm kit fra16h.png Kroppssett fra16h.png Kit høyre arm fra16h.png Kit shorts nikefrance2016h.png Kit sokker fra16h.png Frankrike

Fernando Santos
Sammensetningen av Portugal og Frankrike under kampen 10. juli 2016.

Didier Deschamps

Assistenter: Simon Beck Jake Collin Fjerde dommer: Viktor Kassai Ekstra assistentdommere: Anthony Taylor Andre Marriner (en) Kampens mann  : Pepe

Opphold og overnatting

Under konkurransen bodde det portugisiske laget i Marcoussis i Essonne i fasilitetene til National Rugby Center .

Se også

Referanser

1. "  Resultater fra verdensmesterskapet i 2014: gruppe G  " , på lequipe.fr ,26. juni 2014
  2. “  Portugal: Aveiro crash  ” , på uefa.com ,10. september 2010
  3. (pt) “  Comunicado | FPF  ” , på fpf.pt ,11. september 2014
  4. "  Santos-trener i Portugal  " [arkiv], på uefa.com
  5. "  Euro 2016: Denne sprø søte Fernando Santos hadde planlagt sin plass i finalen i 2014  " , på 20minutes.fr ,7. juli 2016
  6. “  UEFA EURO 2016 - Portugal - Matches  ” , på uefa.com
  7. Serbiske tilskuerutbrudd fant sted etter en albansk nasjonalistisk handling (kasting av røde røykbomber, fargen på det albanske flagget, akkompagnert av en quadcopter-drone, med en melding som hevdet en albansk Kosovo ) på bakken. Kampen mellom Serbia og Albania blir da logisk avbrutt. Dommeren ba om retur til garderoben som regel, men kampen ble aldri gjenopptatt, de albanske spillerne nektet å fortsette kampen. De serbiske myndighetene mener at gjerningsmannen til hendelsen er ingen ringere enn broren til den albanske statsministeren, den eneste albanske personen (med sin eskorte) til stede på stadion, og møtet blir klassifisert som høy risiko. De to føderasjonene ble bøtelagt € 100.000 som kompensasjon, og for sikkerhetsbrudd ble det serbiske forbundet også beordret til å spille sine to neste kvalifiseringskamper hjemme bak lukkede dører.