1925 Søramerikansk fotballmesterskap

1925 Søramerikansk mesterskap Beskrivelse av dette bildet, også kommentert nedenfor Sportivo Barracas stadion under den første kampen Argentina - Brasil. Generell

Navigasjon

Det søramerikanske mesterskapet i 1925 fotball er den niende utgaven av mesterskapet i Sør-Amerika av fotballnasjoner , kjent som Copa America siden 1975, som ble arrangert i Buenos Aires i Argentina fra 29. november til 25. desember 1925 .

De deltakende landene er Argentina , Brasil og Paraguay . Den Chile og Uruguay erklære pakke, noe som gjør denne utgaven den med minst deltakende lagene. Chile på grunn av dårlige resultater i forrige utgave og Uruguay på grunn av konflikter i føderasjonen . Disse fravikene tvinger arrangørene til å endre kalenderen og mesterskapet som spilles i to runder.

Selv om de vant turneringen ubeseiret, kvalifiserer en del av de argentinske mediene lagets ytelse som "middelmådig", og argumenterer for at Argentina bare er mestere fordi de er sterkere enn de to andre deltakerne. Det argentinske magasinet El Gráfico anslår at de argentinske forestillingene synker i løpet av konkurransen.

Midtspiss Juan Carlos Irurieta ble skadet i det første spillet, erstattes i sin stilling ved Manuel Seoane , hvis rolle forkjærlighet er venstreving. Media kritiserer sterkt forestillingene til Alfredo Garassini , Alejandro de los Santos , Antonio Cerrotti og Juan Bianchi . På den annen side blir Domingo Tarasconi lagt merke til av sin effektive dribling, hans passeringsstil og hans presise hjørner. Seoanes dyktighet foran mål blir også nevnt som en av Argentinas styrker, og setter rekord med seks mål på fire kamper. Likevel blir Seoane kritisert for sin dårlige fysiske tilstand på grunn av overvekt.

En annen argentinsk stjerne, keeper Américo Tesoriere , blir kritisert hardt:

“[Tesoriere] er ikke målveiviseren vi har beundret så mye for sin ro, mot, ro, overraskende smidighet og enestående følelse av plassering. Likevel lite brukt i de tre kampene, slo han inn fire mål, som virket lite vanskelig å stoppe. Bortsett fra de innrømmede målene, var Tesoriere usikker og treg, noe som kunne ha ført til andre mål. Utvilsomt, uten å si at prestasjonen hans var katastrofal, gjennomgår han en vanskelig periode i sin sportslige karriere. "

-  El Gráfico , om Tesoriere's opptreden under turneringen.

Resultater

Endelig rangering

De tre deltakende lagene er samlet i et enkelt basseng hvor hvert lag møter sine motstandere to ganger. På slutten av kampene vant laget førsteplass.

dommere: Ricardo Vallarino
Tesoriere - Bidoglio , Muttis - Médici , Vaccaro , Fortunato - Tarasconi , Sánchez , Irurieta , Seoane , Bianchi Lag Denis - López de Filippis , Mena Porta - Díaz , Fleitas Solich , Alvarez - Brizuela , Molinas , L. Nessi , Rivas , Fretes
6. desember 1925 Brasil 5 - 2 Paraguay Estadio Sportivo Barracas ( Buenos Aires )
Moderato Mål scoret etter 16 minutter16 th
Friedenreich, Mål scoret etter 18 minutter18 th
Lagarto Mål scoret etter 30 minutter30 th , Mål scoret etter 52 minutter52 nd
Nilo Mål scoret etter 72 minutter72 th
( 3 - 1 ) Rivas Mål scoret etter 25 minutter25 th , Mål scoret etter 55 minutter55 th Tilskuere: 12 000
dommere: Gerónimo Rapossi
Tuffy - Pennaforte , Clodô - Nascimento , Floriano , Fortes - Filó , Lagarto , Friedenreich , Nilo , Moderato Lag Denis - López de Filippis , Benítez Casco - Brizuela , Fleitas Solich , G. Nessi - Ramírez , Molinas , L. Nessi , Rivas , Fretes
13. desember 1925 Argentina 4 - 1 Brasil Estadio Sportivo Barracas ( Buenos Aires )
Seoane Mål scoret etter 41 minutter41 e , Mål scoret etter 48 minutter48 e , Mål scoret etter 52 minutter52 e