Tredje Kamerun
Beste spiller Thembi Kgatlana
Toppscorer (r) Thembi Kgatlana (5 mål)

Navigasjon

Den 2018 Total afrikanske kvinners fotball cup er den trettende utgaven av kvinnefotballen Africa Cup , som samler de beste afrikanske kvinners fotballag tilsluttet African Football Confederation (CAF). Konkurransen fungerer også som en kvalifiseringsturnering for verdensmesterskapet for kvinner i 2019 , de tre første av denne afrikanske cupkvalifiseringen til verdensmesterskapet.

Daglig lederutvalget for CAF utpekte 27. september 2016 Ghana som konkurransens vertsland.

Den Nigeria vant konkurransen ved å slå Sør-Afrika . Den Kamerun ferdig i tredje plass.

Organisasjon

Kalender

Sluttspillkamper er planlagt fra 26 februar 2018, og den siste fasen av turneringen fra 17. november til en st desember 2018.

Sluttspillet blir endelig utsatt, kampene i første runde holdes fra 2. til 10. april 2018 og de av andre runde fra 4. til 12. juni 2018.

I juli 2016   kunngjorde Total at de hadde inngått en sponsoravtale med det afrikanske fotballforbundet. Total er nå “tittelsponsor” for konkurransene organisert av CAF. Avtalen gjelder de neste åtte årene og vil gjelde de ti hovedkonkurransene organisert av CAF, inkludert Women's Africa Cup of Nations, som nå kalles “Total Women's Africa Cup of Nations”.

Kvalifikasjoner

Den Ghana kvalifiserer automatisk som vertsnasjon. For å utpeke de andre syv deltakerne, er to kvalifiseringsrunder organisert i form av toveiskamper, fra 4. april til 11. juni 2018. De kvalifiserte lagene er:

Byer og stadioner

Accra Africa Cup of Nations fotball for kvinner 2018 er på Ghana-siden. Accra Cape Coast Cape Coast
Accra Sports Stadium Cape Coast Sports Stadium
Kapasitet: 40.000 Kapasitet: 15.000

Finaleturnering

Regler

Reglene er de som gjelder CAF for denne konkurransen:

Rangeringen av lagene er etablert etter følgende kriterier:

1. Det høyeste antall poeng oppnådd i alle kampene i gruppen. I tilfelle uavgjort:
  2. Høyere antall poeng oppnådd i kamper spilt mellom uavgjort lag;
  3. Bedre målforskjell i kamper spilt mellom uavgjort lag;
  4. Høyere antall mål scoret i kamper spilt mellom uavgjort lag;
  5. Hvis bare noen av lagene etter å ha brukt kriteriene 2 til 4 fortsatt er uavgjort, brukes kriteriene 2 til 4 for lagene som er berørt av denne nye uavgjort. Hvis lagene fortsatt er uavgjort etter at kriteriene 2 til 4 er brukt, gjelder følgende kriterier:

• (hvis i fet skrift): Kvalifisert valg til semifinalen
17. november 2018 Ghana 1 - 0 Algerie Accra Sports Stadium ( Accra )
15:30 UTC + 0
Amfobea Mål scoret etter 13 minutter13. th ( 1 - 0 ) Voldgift: Lidya Tafesse
Rapportere
17. november 2018 Mali 1 - 2 Kamerun Accra Sports Stadium ( Accra )
18:30 UTC + 0
A. Traoré Mål scoret etter 56 minutter56 th ( 0 - 0 ) Mål scoret etter 71. minutt71 e Meffometou
Mål scoret etter 73 minutter73 e Nchout
Voldgift: Jonesia Rukyaa Kabakama
Rapportere
20. november 2018 Ghana 1 - 2 Mali Accra Sports Stadium ( Accra )
Addo Mål scoret etter 71. minutt71 e ( penn ) ( 0 - 1 ) Mål scoret etter 24 minutter24 th ( penn. ) Mål scoret etter 75 minutter75 th Touré Voldgift: Letticia Antonella Viana
Rapportere
20. november 2018 Kamerun 30 Algerie Accra Sports Stadium ( Accra )
Unguéné Mål scoret etter 13 minutter13 th
Enganamouit Mål scoret etter 54 minutter54 th
Nchout Mål scoret etter 60 minutter60 th
( 1 - 0 ) Voldgift: Fatou Thioune
Rapportere
23. november 2018 Kamerun 1 - 1 Ghana Accra Sports Stadium ( Accra )
16:00 UTC + 0
Mania Mål scoret etter 41 minutter41 e ( Blyant ) ( 1 - 1 ) Mål scoret etter 31 minutter31 th Boakye Voldgift: Maria Rivet
Rapportere
23. november 2018 Algerie 2 - 3 Mali Cape Coast Sports Stadium ( Cape Coast )
Belkacemi Mål scoret etter 37 minutter37 e
Merrouche Mål scoret etter 63 minutter63 e ( Pen. )
( 1 - 1 ) Mål scoret etter 58 minutter58 e Mål scoret etter 90 + 4 minutter 90 + 4 e ( Pen. ) F. Diarra

4 Ekvatorial-Guinea 0 3 0 0 3 1 18 -17
18. november 2018 Nigeria 0 - 1 Sør-Afrika Cape Coast Sports Stadium ( Cape Coast )
( 0 - 0 ) Mål scoret etter 85 minutter85 th Kgatlana Voldgift: Gladys Lengwe
Rapportere
18. november 2018 Zambia 5 - 0 Ekvatorial-Guinea Cape Coast Sports Stadium ( Cape Coast )
Chanda Mål scoret etter 7 minutter7 e
Lungu Mål scoret etter 43 minutter43 e
Kundanaji Mål scoret etter 57 minutter57 e Mål scoret etter 87 minutter 87 e
Mwakapila Mål scoret etter 66 minutter66 e ( pen. )
( 2 - 0 ) Voldgift: Bouchra Karboubi
Rapportere
21. november 2018 Nigeria 4 - 0 Zambia Cape Coast Sports Stadium ( Cape Coast )
Oparanozie Mål scoret etter 41 minutter41 e Mål scoret etter 75 minutter 75 e
Ordega Mål scoret etter 69 minutter69 e
Amarachi Okoronkwo Mål scoret etter 90 + 4 minutter90 + 4 th
( 1 - 0 ) Voldgift: Suavis Iratunga
Rapportere
21. november 2018 Ekvatorial-Guinea 1 - 7 Sør-Afrika Cape Coast Sports Stadium ( Cape Coast )
Nkuandum Mål scoret etter 45 + 1 minutter45 + 1 e ( 1 - 2 ) Mål scoret etter 19 minutter19 e ( Pen. ) Motlhalo
Rapportere
24. november 2018 Ekvatorial-Guinea 0 - 6 Nigeria Cape Coast Sports Stadium ( Cape Coast )
( 0 - 4 ) Mål scoret etter 10 minutter10 e Ordega
Mål scoret etter 13 minutter13 e Mål scoret etter 22 minutter 22 e Mål scoret etter 33 minutter 33 e Oshoala
Mål scoret etter 48 minutter48 e Oparanozie
Mål scoret etter 63 minutter63 e Chikwelu

Rapportere
24. november 2018 Sør-Afrika 1 - 1 Zambia Accra Sports Stadium ( Accra )
Kgatlana Mål scoret etter 8 minutter8. th ( 1 - 1 ) Mål scoret etter 10 minutter10 th Kundanaji Voldgift: Carolyne Wanjala

SuksessEbere
27. november 2018 Sør-Afrika 2 - 0 Mali Cape Coast Sports Stadium ( Cape Coast )
Kgatlana Mål scoret etter 31 minutter31 e
Ramalepe Mål scoret etter 81 minutter81 e
( 1 - 0 ) Voldgift: Jonesia Kabakama
Rapportere

Match 3 th Place

30. november 2018 Kamerun 4 - 2 Mali Cape Coast Sports Stadium ( Cape Coast )

Gabrielle Onguéné Thembi Kgatlana Bassira Touré

Kaylin Swart Asisat Oshoala Linda Motlhalo Genevieve Ngo Mbeleck Francisca Ordega Fatoumata Diarra

Merknader og referanser

1. "  CAN 2018 damer: Organisasjonen betrodd til Ghana  " , på www.africatopsports.com ,28. september 2016(åpnet 4. desember 2016 )
  2. Frida Nolla, " Kvinners CAN Ghana 2018: 26. februar 2018, kursstart  ", Kamerun Sportsinfo  ,15. mars 2017( les online )
  3. (in) Samuel Ahmadu, "  2018 Women's African Cup of Nations qualifiers Moved  " , Goal ,15. desember 2017( les online )
  4. "  Football: Total blir en stor sponsor av CAF - JeuneAfrique.com  ", JeuneAfrique.com ,21. juli 2016( les online , konsultert 7. august 2017 )