Nettsted (er) Finale på Millennium Stadium , Cardiff

Beste spiller Tim horan
Beste markør (er) Jonah Lomu (8 forsøk)
Beste regissør (er) Gonzalo Quesada (102 poeng)

Navigasjon

Den 1999 Rugby Union Verden Cup (fjerde utgave) finner sted fra1 st oktober til 6. november 1999. Det ender med seieren til Australia over Frankrike . Pool A-kamper finner sted i Skottland , Pool B i England , Pool C i Frankrike , Pool D i Wales og Pool E i Irland .

Frankrike overrasket med å slå New Zealand 43-31 i semifinalen og score fire forsøk, et eksepsjonelt tap i All Blacks historie . Hun møtte Australia i finalen på Millennium Stadium i Cardiff som vant 35-12 for å vinne en andre verdensmesterskap etter den i 1991 .

Kvalifikasjoner

Kvalifisering til finalen innebærer at 63 nasjoner konkurrerer i forskjellige regionale turneringer over fem kontinenter og avslutter for første gang med en repechage-turnering som involverer syv land.

Første runde

En seier gir 3 poeng, uavgjort 2 poeng og et nederlag 1 poeng (en fortapt sanksjoneres med 0 poeng).

Kvartfinale Semifinaler Endelig
 23. oktober 1999Millennium Stadium , Cardiff      30. oktober 1999Twickenham Stadium , London      6. november 1999Millennium Stadium , Cardiff
Kvartfinale

Denne kampen preges av de fem vellykkede dråpene fra den sørafrikanske Jamie De Beer som scoret 34 av lagets 44 poeng i denne kampen. På slutten av det sjette forsøket returnerte De Beer et fall som ble motvirket av det engelske forsvaret. Han landet med en lunefull tilbakesprang i den engelske testsonen og ble flatet ut. 44 til 21, vil ikke poengsummen bevege seg, og Sør-Afrika kvalifiserer seg til semifinalen og blir slått noen dager senere av den fremtidige australske verdensmesteren.

Semifinaler

Denne kampen regnes for å være en av de beste prestasjonene i historien til Rugby-turneringen XV de France. Etter en nesten identisk løype under konkurransen (fire seire på fire kamper for de to lagene, 206 poeng for All Blacks og 155 for Frankrike), møtes de to lagene på Twickenham for den andre semifinalen, etter at den vant av australierne. Archi-favoritter og på styrken av sin rungende seier forrige juni under den franske turen i Stillehavet (54-7), falt All Blacks på et hevnfullt fransk lag, solid, godt på plass, som åpnet scoringen etter et spark fra Christophe Lamaison . Andrew Merthens berører i mellomtiden stolpen noen minutter senere etter et spark fra nesten femti meter. Til tross for alt materialiserer All Blacks seg takket være foten til Merthens og tar fordelene 3 til 6. Frankrike-laget er aggressivt og benytter seg av et blendende gjennombrudd fra Christophe Dominici for å sette fyr i New Zealand-forsvaret. Dominici er fanget i ekstremis av Christian Cullen , men angrepet er organisert, og på en reversering av spillet orkestrert av Fabien Galthié , scorer Christophe Lamaison kampens første forsøk mellom stolpene. Frankrike-laget leder 10 til 6 etter tjue minutter med spill.Merthens gir to minutter senere, lagene til et poeng med forskjell.

Det var etter et veldig godt forhandlet lys av de svarte at ving Jonah Lomu scoret et av de mest imponerende forsøkene i karrieren. På et veldig godt forsvarstrykk fra All Blacks- sentrene er spillet organisert, og ballen kommer i hendene på kjempen som nesten tretti meter fra mål, bokstavelig talt knuser det franske forsvaret. Han vil rive ikke mindre enn fem franskmenn i hans vei for å skape en passasje innen 22 meter. Testen er ikke transformert, New Zealand fører 14 til 10. Til tross for et fransk forsøk som ikke ble gitt på tvilsom måte, etter et hardt løp mellom Olivier Magne og Philippe Bernat-Salles på fransk side, samt Jonah Lomu og Alama Ieremia på side All Blacks , på halvtimesmerket, fortsetter lagene å kjempe en nådeløs kamp. New Zealand-åpningen økte fordelen ett minutt fra slutten av omgangen, og lot New Zealand lede 17-10 til pause.

Starten på den andre perioden er vanskelig for XV i Frankrike som tar et forsøk etter bare fem minutter. Jonah Lomu, alltid ham, gjennomborer det franske forsvaret og passerer alle hans vis-à-vis. Testen er transformert: 24 til 10 for All Blacks . På dette punktet tror mange at spillet er brettet og at Frankrike ikke vil komme tilbake til poengsummen. Men på under ti minutter lenket den franske åpningen Christophe Lamaison fire suksesser til fots (to fall og to straffer) og brakte Frankrike til to poeng (22-24). Desto mer siden den blå maskinen er satt i gang; på en god ball som er rent skrapet i bakken, sender Fabien Galthié et lys til den lunefulle returen som Christophe Dominici fanger i full fart. Fransk test forvandlet: Frankrike returnerer til fronten, 29 til 24. Så tar den franske pakken saken i hånden, og på en bemerkelsesverdig båret ball (nesten tjuefem meter progresjon) kollapser "bulldozer" foran linjen. Lamaison doserer perfekt en ball ved foten over forsvarslinjen til de svarte , Richard Dourthe ankommer en håndfull hundredels sekunder før den svarte bakparten og kaster seg på ballen. Tredje franske test, forvandlet av en Christophe Lamaison i form: 36 til 24. Femten minutter fra slutten av kampen lanserte All Blacks headlong i angrepet, og mistet en ball ved inngangen til 22 meter tricolor. Et minneverdig løp fulgte, etter et spark fra Christophe Lamaison , alene mot Jeff Wilsons og en New Zealands tredje rad. Men bak alles rygg klatrer Philippe Bernat-Salles opp 80 meter av feltet, tar igjen og overgår sine motstandere på den sørlige halvkule, og forsegler skjebnen til New Zealand, etter et virkelig episk løp. Christophe Lamaison alltid så ren på foten forvandler seg: 43 til 24. På dette tidspunktet i kampen har de blå nettopp påført All Blacks utrolige 33 til 0 , et historisk comeback.

På slutten av kampen redder newzealenderne æren. Etter lange spillfaser i den franske sonen er det Jeff Wilson som unnslipper en takling, og som med spissen av piggene river av for å score mellom stolpene. Testen er transformert og poengsummen vil ikke rase: Frankrike 43 - 31 New Zealand.

Bragden er rungende og gir respekt. Til tross for denne bemerkelsesverdige prestasjonen, sviktet Frankrikes XV igjen i finalen mot Australia, en uke senere, på Millennium Stadium i Cardiff.

Poeng markert  :

Resultatutvikling  : 0-3, 3-3, 3-6, 6-6, 9-6, 12-6, mt , 15-6, 15-9, 18-9, 18-12, 21-12, 28 -12, 35-12

De ti beste regissørene av verdensmesterskapet i 1999 er:

Rang Spiller Team Fyrstikker Poeng Poeng per kamp Testing Transf. Straffemål Dråper