PSV Eindhoven 2 - 2 ap , 6-7 fane nasjonal
Reguleringstid 1 - 1 0
Pause 0 - 1 0
Store spillere
Scorer (r) Santiago Ostolaza Mål scoret etter 7 minutter7 th Mål scoret etter 119 minutter 119 th Romário 75 th Ronald Koeman 110 th ( penn. )
Mål scoret etter 75 minutter
Mål scoret etter 110 minutter
Banens beste Santiago Ostolaza (Nacional)

Den 1988 Intercontinental Cup er den tjuesjuende utgaven av Intercontinental fotball cup. Det kaster under et enkelt spill nederlenderne til PSV Eindhoven , vinnere av Cup European Champion Clubs 1987-1988 , uruguayaneren til Club Nacional de Football , vinnere av Copa Libertadores 1988 . Dette er PSV Eindhovens første deltakelse i denne konkurransen, mens Nacional er på regningen for andre gang i denne Intercontinental Cup.

Konfrontasjonen finner sted på National Stadium i Tokyo , the11. desember 1988foran 62.000 tilskuere. De to lagene bestemmer ikke hverken på slutten av reguleringstiden (poengsummen 1-1), eller på slutten av ekstraomgangene . Kampen endte med en seier for Uruguay, som dermed vant sin andre interkontinentale cupen, under straffen shoot-out (7-6). Santiago Ostolaza , forfatter av en dobbel for Nacional, blir valgt til kampens mann. I 2017 , det FIFA anerkjent rådet med et offisielt dokument ( de jure ) alle vinnere av Intercontinental Cup med den offisielle tittelen verdensmester fotballklubber, det vil si med tittelen verdensmestere. FIFA, først tildelt bare til vinnere av FIFA Club World Cup.

Kampblad

1988 interkontinentale cup PSV Eindhoven 2 - 2 ap nasjonal Nasjonalstadion , Tokyo
11. desember 1988
Romário Mål scoret etter 75 minutter75 e
Koeman Mål scoret etter 110 minutter110 e ( pen. )
( 0 - 1 ) Mål scoret etter 7 minutter7 th Mål scoret etter 119 minutter 119 th Ostolaza Tilskuere: 62 000
SuksessGómez
Kit venstre arm.png Kit body.png Kit høyre arm.png Kit shorts.png Kit socks.png PSV Kit venstre arm.png Kit body.png Kit høyre arm.png Kit shorts.png Kit socks.png nasjonal