1912-1913 sesongen National Hockey Association
Vinner Quebec hockeyklubb
Antall lag 6
Antall treff 20 (vanlig sesong)

Sesongen 1912-1913 var den fjerde sesongen av National Hockey Association . Torontos skøytebane , Arena Garden , er endelig klar, og to lag fra byen gjør sine NHL-debut: Toronto Tecumsehs og Toronto Hockey Club . De Bulldogs av Quebec igjen vinne mesterskapet; de tildeles O'Brien Trophy . De vant deretter Stanley Cup .

Kontekst

Édouard "Newsy" Lalonde som forlot ANH på slutten av 1910-1911 sesongen for å bli med i den konkurrerende ligaen i Pacific Coast Hockey Association, er tilbake for denne sesongen med Montreal Canadiens . Etter Quebecs seier forrige sesong ble hver av lagets spillere tilbudt en kontrakt av et PCHA-lag. Selv om noen aksepterte, forble Malone med laget i sesongen 1912-1913, og han endte toppscorer i ANH med førtitre mål på tjuekamper, mens lagkameraten Tommy Smith ble nummer to med trettien mål .

På slutten av sesongen går Quebec-teamet med på å spille gallakamper mot Victoria's i PCHA, uten at Stanley Cup står på spill. De to foreningene har forskjellige regler - PCHA-kamper spilles alltid med en rover - det er besluttet å spille første og tredje kamp med syv spillere for seks spillere i det andre spillet. Victoria vinner begge kampene spilt under de vanlige PCHA-reglene 7-5 og 6-1, mens Quebec vinner det andre spillet 6-3.

Nye endringer finner sted i ANH: Nå kan spillere endres i en hvilken som helst periode - inntil da var endringene bare tillatt i de to første tredjedeler. Lagene bytter nå side av feltet i hver periode. ANH krever at alle rinks installerer oppslagstavler når dommere begynner å bruke skilt for å kunngjøre straffer.