Vinner Karel Kaers
Sekund Romain maes
Tredje Edward vissers
Tour of Flanders 1938 Tour of Flanders 1940

Den Flandern Rundt 1939 er det 23 rd  utgaven av Tour of Flanders . Løpet foregår den2. april 1939, med start i Gent og målgang i Wetteren på en rute på 230 kilometer.

Den endelige vinneren er den belgiske rytteren Karel Kaers , som vinner solo i Wetteren . Belgierne Romain Maes og Edward Vissers fullfører pallen.

Klatret fjell

Rasehistorie

Karel Kaers , den yngste verdensmesteren på veien i historien, vinner ubevisst løpet. For ham bør løpet være trening for Paris-Roubaix . Han kjører bilen sin til Kwaremont nær Kluisbergen , parkerer bilen og kjører deretter 40 km for å komme til start i Gent . Planen hans var å starte løpet med sin vanlige treningspartner, stoppe løpet da han kom til bilen, og deretter kjøre hjem. Å vite at han ikke kom til å løpe hele løpet, gled Kaers ut av pelotonet - for å trene alene - og nådde Kwaremont med ett minutts ledelse. Men bilen hans var ikke lenger der, han fortsatte løpet og vant arrangementet. Hans leder hadde parkert bilen lenger borte for å tvinge Kaers til å fortsette.