Forsøk 26 møter

Navigasjon

De forskjellige innledende rundene for verdensmesterskapet i 1934 utgjør den første utgaven av kvalifiseringen siden i 1930 ble den første verdensmesterskapet spilt "på invitasjon".

32 lag registrerer seg for verdensmesterskapet i 1934. Derfor må FIFA organisere en innledende fase for å bestemme de 16 deltakende lagene i sluttfasen.

Den første kvalifiseringskampen i historien setter Sverige mot Estland videre11. juni 1933. I løpet av disse sluttspillene spilles 26 kamper og 141 scorede mål, i gjennomsnitt 5,42 mål per kamp.

Deltagende lag

De 32 registrerte landene, inkludert Italia, som er vert for VM-finalen i 1934, må gjennom kvalifiseringen. Dette er den eneste gangen i verdensmesterskapets historie at vertslandet har til å spille knockout-fasen. I fravær av den forsvarende mesteren, Uruguay, er det derfor ingen automatisk kvalifisering til sluttfasen. Blant disse 32 lagene kommer 21 fra Europa, 4 fra Sør-Amerika, 4 fra Nord- og Mellom-Amerika, mens 3 Midt-Øst-lag forsvarer fargene i Afrika og Asia. På den tiden var alle disse landene uavhengige bortsett fra Palestina, under britisk mandat siden 1920-tallet.

Den Tyrkia samt Peru og Chile olle pakken før starten av konkurransen. Som et resultat er det ingen kamp spilt i Sør-Amerika ( Brasil og Argentina kvalifiserer seg uten å spille). Av totalt 32 påmeldte lag var det bare 27 av dem som faktisk deltok i denne VM-kvalifiseringsfasen.

Foruten Uruguay , verdensmester i 1930, er England det viktigste fraværet . Kaldt med FIFA (som det ikke har vært medlem av den gang siden 1928), fortsetter England derfor å ignorere begivenheten, sannsynligvis litt fordi det, akkurat som i 1930, ikke ble bedt om det. Å organisere verdensmesterskapet.

De 32 lagene er delt inn i 12 grupper i henhold til geografiske kriterier.

Fordeling av kvalifiserte plasser etter sone:

Europa-sone

De 21 europeiske lagene konkurrerer om 12 plasser og er delt inn i åtte grupper, fem grupper på 3 og tre grupper på 2. De to første lagene i hver gruppe på 3 går videre til sluttfasen, med unntak av gruppe 1 (hvor bare vinneren er kvalifisert). To-lag-grupper spilles i toveiskamper.

Gruppe 1: Sverige

Tre nordeuropeiske land, Estland , Litauen og Sverige , utgjør gruppe 1 i VM-kvalifiseringen. Kvalifiseringsmåten til denne gruppen sørget for kvalifisering av vinneren av gruppen, hvor hvert lag skulle møte de andre lagene en gang. Estland-Litauen-kampen ble imidlertid ikke spilt, ettersom de to lagene allerede var eliminert fra konkurransen. Sverige får sin billett til Italia ved å havne på toppen av gruppen.

Rangering
Rang Team Pts J G IKKE P Bp Bc Diff Resultater (▼ dom., ► utv.)
1 Sverige 4 2 2 0 0 8 2 +6 Sverige 6-2
2 Litauen 0 1 0 0 1 0 2 -2 Litauen 0-2
3 Estland 0 1 0 0 1 2 6 -4 Estland Ikke relevant
Kampark
11. juni 1933 Sverige 6 - 2 Estland Olympiastadion , Stockholm
Tipner Mål scoret etter 7 minutter7 e ( csc )
L. Bunke Mål scoret etter 10 minutter10 e
Ericsson  (in) Mål scoret etter 13 minutter13 e , Mål scoret etter 70 minutter70 e
T. Bunke Mål scoret etter 43 minutter43 e
Andersson Mål scoret etter 79 minutter79 e (penn)
Kaas  (en) Mål scoret etter 47 minutter47 th
Kuremaa  (en) Mål scoret etter 61 minutter61 th
Tilskuere: 8 123
Dommere: Reidar Randers-Johansen
detaljer
29. juni 1933 Litauen 0 - 2 Sverige Kariuomene, Kaunas
Hansson Mål scoret etter 55 minutter55 th , Mål scoret etter 63 minutter63 rd Tilskuere: 6000
dommere: August Silber
detaljer
Estland Ikke omstridt Litauen

Gruppe 2: Spania

I denne to- laggruppen møtes Spania og Portugal i toveiskamper. Vinneren av denne dobbeltkonfrontasjonen kvalifiserer seg til verdenscupen. Spania atomiserte Portugal-laget hjemme med sluttresultatet 9-0 og sikret seg en plass i finalen ved å vinne Portugal i andre omgang.

11. mars 1934 Spania 9 - 0 Portugal Chamartín stadion , Madrid
Chacho Mål scoret etter 3 minutter3 e
Lángara Mål scoret etter 13 minutter13 e Mål scoret etter 14 minutter 14 e ( Pen. ) Mål scoret etter 46 minutter46 e Mål scoret etter 71. minutt 71 e Mål scoret etter 85 minutter 85 e
Regueiro Mål scoret etter 65 minutter65 e Mål scoret etter 70 minutter 70 e
Ventolrà Mål scoret etter 68 minutter68 e
Tilskuere: 50 000
voldgift: Raphaël van Praag
detaljer
18. mars 1934 Portugal 1 - 2 Spania Estádio da Luz , Lisboa
Vitor Silva Mål scoret etter 10 minutter10. th Mål scoret etter 12 minutter12 e Mål scoret etter 25 minutter 25 e Lángara Tilskuere: 35 000
detaljer
Den Spania kvalifiserte seg til VM 1934 (kumulativ poengsum: 11-1)

Gruppe 3: Italia

De to lagene i gruppe 3, Italia og Hellas, skulle møte hverandre i toveiskamper, med vinneren av denne duellen som deretter kvalifiserte seg til finalen i verdenscupen. Etter den store seieren til Squadra Azzurra 4-0 i første etappe i Milano, taper Hellas andre etappe. Italia, vertslandet til verdenscupen, er dermed kvalifisert etter å ha spilt og kun vunnet en kamp.

Grekerne, motløse av nederlaget i første etappe, ga opp å spille andre etappe, og godtok faktisk eliminering.

Gruppe 4: Ungarn og Østerrike

Den Østerrike og Ungarn , to europeiske lag blant de sterkeste av tiden, er i samme gruppe i selskap med Bulgaria . Denne gruppen på 3 lag gir to billetter til finalen i Italia. De tre siste møtene (Bulgaria-Østerrike, Østerrike-Ungarn og Ungarn-Østerrike) er imidlertid ikke omstridt, fordi Bulgaria, som allerede er nesten eliminert etter tre nederlag i tre kamper, gir opp å fortsette konkurransen. Matematisk forsikret da om å fullføre de to kvalifiserende stedene i gruppen, får Østerrike og Ungarn sin kvalifisering uten å måtte møte hverandre direkte.

Rangering
1 Ungarn 4 2 2 0 0 8 2 +6 Ungarn Ikke relevant 4-1
2 Østerrike 2 1 1 0 0 6 1 +5 Østerrike Ikke relevant 6-1
3 Bulgaria 0 3 0 0 3 3 14 -11 Bulgaria 1-4 Ikke relevant

Kampark
25. mars 1934 Bulgaria 1 - 4 Ungarn 23. august stadion , Sofia
Baikushev Mål scoret etter 27 minutter27. th Mål scoret etter 29 minutter29 th Sarosi
25. april 1934 Østerrike 6 - 1 Bulgaria Prater stadion , Wien
Horvath Mål scoret etter 19 minutter19 e , Mål scoret etter 22 minutter22 e , Mål scoret etter 33 minutter33 e
Zischek Mål scoret etter 59 minutter59 e
Viertl Mål scoret etter 62 minutter62 e
Sindelar Mål scoret etter 67 minutter67 e ( Pen. )

Gruppe 5: Tsjekkoslovakia

Gruppe 5 setter Polen mot Tsjekkoslovakia i toveiskamper. Tsjekkoslovakia er seirende på bortebenet. På grunn av en tvist om grensen mellom Polen og Tsjekkoslovakia, tillater ikke den polske regjeringen landslaget sitt å forlate territoriet. Polen trekker seg dermed tilbake fra returetappen i Tsjekkoslovakia. Hun vant returkampen på det grønne teppet og kvalifiserte seg til sluttfasen.

15. oktober 1933 Polen 1 - 2 Tsjekkoslovakia Polish Army Stadium , Warszawa
Martyna  (in) Mål scoret etter 52 minutter52 e ( pen. ) Mål scoret etter 37 minutter37 th Silný
Mål scoret etter 78 minutter78 th Pelcner  (it)
Tilskuere: 18 000
detaljer
15. april 1934 Tsjekkoslovakia Q. - pakke Polen Praha
Den tsjekkiske republikk kvalifisert for VM 1934 på grunn av den pakken av Polen i returkampen

Gruppe 6: Sveits og Romania

Den Romania , den Sveits og Jugoslavia konkurrere for to kvalifiserende steder i gruppe 6, hvor hvert lag spiller når de to andre. Kampen mellom Sveits og Romania endte på banen med uavgjort 2 til 2. Imidlertid stilte Romania en spiller som ikke kunne bli valgt, noe som resulterte i en FIFA-sanksjon: seier på det grønne teppet tildelt Sveits (2-0). Denne avgjørelsen har ingen betydning, Sveits og Romania er kvalifisert til verdensmesterskapet i Italia.

Gruppe 7: Nederland og Belgia

Gruppe 7 har to kvalifiseringsplasser og samler tre europeiske lag: Belgia , Irland og Nederland . Hvert lag møter de to andre bare en gang. Nederland stakk den første billetten til finalen i verdensmesterskapet i 1934 i lomme ved å avslutte på toppen av gruppen. Den andre kvalifiseringsplassen spilles mellom Belgia og Irland, som etter uavgjort (4-4) i deres direkte konfrontasjon er bundet på poeng. Lagene skilles deretter ut fra kriteriet " gjennomsnitt" av mål ( målsnitt på engelsk), er forholdet mellom antall scorede mål på antall innrømmede mål. I følge denne beregningen får Belgia en koeffisient på 6/8 = 0,75. Irland oppnår en lavere koeffisient: 6/9 = 0,67. Merk at bruk av gjeldende målforskjellskriterium ville ha resultert i samme rangering. Andre i gruppen kvalifiserer Belgia seg til den siste turneringen i Italia.

Rangering
1 Nederland 4 2 2 0 0 9 4 +5 Nederland 5-2
2 Belgia 1 2 0 1 1 6 8 -2 Belgia 2-4
3 Irsk fristat 1 2 0 1 1 6 9 -3 Irsk fristat 4-4

Den Belgia forkant av Irland takket være bedre målforskjell gjennomsnittet.

Kampark
25. februar 1934 Irsk fristat 4 - 4 Belgia Dalymount Park , Dublin
Moore Mål scoret etter 27 minutter27 th , Mål scoret etter 48 minutter48 th , Mål scoret etter 59 minutter59 th , Mål scoret etter 75 minutter75 th Mål scoret etter 13 minutter13. th Capelle
Mål scoret etter 25 minutter25 th S. Van den Eynde
Mål scoret etter 47 minutter47 th ,Mål scoret etter 62 minutter 62 th F. Van den Eynde
Sale Mål scoret etter 83 minutter83 th
Mål scoret etter 44 minutter44 E Squires  (in)

Gruppe 8: Tyskland og Frankrike

I gruppe 8 konkurrerer Tyskland , Frankrike og Luxembourg om de to kvalifiseringsplassene som er tildelt de to første i gruppen. Driften av denne gruppen sørget for at lagene møttes i en enkelt kamp. Etter deres første møte mot Luxembourg er Tyskland og Frankrike allerede matematisk kvalifiserte. Kampen Frankrike-Tyskland er derfor ikke omstridt.

Rangering
1 Tyskland 2 1 1 0 0 9 1 +8 Tyskland
2 Frankrike 2 1 1 0 0 6 1 +5 Frankrike Ikke relevant
3 Luxembourg 0 2 0 0 2 2 15 -1. 3 Luxembourg 1-9 1-6
Kampark
11. mars 1934 Luxembourg 1 - 9 Tyskland Stade Municipal , Luxembourg
Mengel  (in) Mål scoret etter 27 minutter27. th Mål scoret etter 3 minutter3 e ,Mål scoret etter 36 minutter 36 e ,Mål scoret etter 56 minutter 56 e ,Mål scoret etter 90 minutter 90 e Rasselnberg  (in)
Mål scoret etter 12 minutter12 e Wigold  (in)
Mål scoret etter 25 minutter25 e Albrecht
Mål scoret etter 30 minutter30 e ,Mål scoret etter 51 minutter 51 e ,Mål scoret etter 53 minutter 53 e Hohmann
Tilskuere: 14 500
dommere: Jan de Wolf
detaljer
15. april 1934 Luxembourg 1 - 6 Frankrike Stade Municipal , Luxembourg
Speicher  (in) Mål scoret etter 46 minutter46 e Mål scoret etter 3 minutter3 e Aston
Mål scoret etter 26 minutter26 e ,Mål scoret etter 67 minutter 67 e ,Mål scoret etter 84 minutter 84 e ,Mål scoret etter 89 minutter 89 e ( Pen. ) J. Nicolas
Mål scoret etter 80 minutter80 e Liberati
dommere: Mark Turfkruyer
detaljer
Frankrike Ikke omstridt Tyskland

Sør-Amerika sone

De 4 søramerikanske lagene er delt inn i to grupper på to lag for å konkurrere om to kvalifiseringsplasser (vinneren av hver gruppe).

Gruppe 9: Brasil

Etter Perus tilbaketrekning er Brasil direkte kvalifisert til finalen i verdenscupen uten å måtte spille en eneste kamp.

Team
1 Brasil Q.
2 Peru fast sats

Gruppe 10: Argentina

Etter uttaket av Chile er Argentina direkte kvalifisert til finalen i verdenscupen uten å måtte spille noe spill.

Team
1 Argentina Q.
2 Chile fast sats

Nord-, Mellom-Amerika og Karibiske sone

Gruppe 11: USA

I gruppe 11 konkurrerer de fire lagene fra det geografiske området som gjelder Nord-Amerika, Mellom-Amerika og Karibia over tre runder om en kvalifiseringsplass til verdensmesterskapet i Italia.

Første runde
I første runde møter Haiti den andre representanten for Karibia, Cuba , i tre hjemmekamper. Cuba kommer seirende ut av denne trippelkonfrontasjonen.

28. januar 1934 Haiti 1. 3 Cuba Leconte Park , Port-au-Prince
Saint-Fort Mål scoret etter 85 minutter85 th ( penn ) Mål scoret etter 20 minutter20 e ( Pen. ) López
Mål scoret etter 61 minutter61 e H. Socorro
Mål scoret etter 64 minutter64 e Martinez
Tilskuere: 6000
dommere: John WilliamsUSAs flagg (1912-1959) .svg
1. februar 1934 Haiti 1 - 1 Cuba Leconte Park , Port-au-Prince
Saint-Fort Mål scoret etter 25 minutter25 e ( pen. ) Mål scoret etter 85 minutter85 th López Tilskuere: 6000

Andre runde
I andre runde befinner Cuba seg overfor Mexico i tre bortekamper. Mexico vinner alle kamper og går videre til tredje innledende runde.

4. mars 1934 Mexico 3 - 2 Cuba Necaxa Stadium , Mexico
Mejia Mål scoret etter 12 minutter12 e , Mål scoret etter 14 minutter14 e , Mål scoret etter 16 minutter16 e Mål scoret etter 40 minutter40 th ,Mål scoret etter 63 minutter 63 rd López Tilskuere: 20 000
dommere: Edward Donaghy
11. mars 1934 Mexico 5 - 0 Cuba Necaxa Stadium , Mexico
Sota Mål scoret etter 24 minutter24 e
Mejía Mål scoret etter 31 minutter31 e , Mål scoret etter 40 minutter40 e , Mål scoret etter 79 minutter79 e

Tredje runde
Vinner av andre runde, Mexico, møter USA i en avgjørende tredje runde spilt i en kamp som spilles i Roma bare tre dager før starten av verdensmesterskapet i Italia. USA tar den siste billetten til finalen ved å slå Mexico.

24. mai 1934 forente stater 4 - 2 Mexico PNF Stadium , Roma
Donelli Mål scoret etter 28 minutter28 e , Mål scoret etter 32 minutter32 e , Mål scoret etter 74 minutter74 e , Mål scoret etter 87 minutter87 e Mål scoret etter 23 minutter23 rd Alonso
Mål scoret etter 75 minutter75 th Mejia
dommer: Youssouf Mohamed

Afrika og Asia Zone

Gruppe 12: Egypt

Tre lag fra Midtøsten, ett afrikansk ( Egypt ) og to asiater ( obligatorisk Palestina og Tyrkia ) befinner seg i denne gruppe 12 for å konkurrere om en kvalifiserende plass til finalen i verdensmesterskapet i 1934.

Den Tyrkia trekker seg fra konkurransen før det første møtet og gruppen ned til en duell mellom Egypt og Palestina-mandatet . Egypt overgår det obligatoriske Palestina ved i stor grad å vinne begge kampene (7-1 i første etappe i Kairo, 4-1 i returetappen i Jerusalem) og bli det første afrikanske laget i historien som kvalifiserer seg til den siste fasen av verdensmesterskapet.

Rangering
1 Egypt 4 2 2 0 0 11 2 +9 Egypt 7-1
2 Obligatorisk Palestina 0 2 0 0 2 2 11 -9 Obligatorisk Palestina 1-4
- Tyrkia Fast pris Tyrkia
Kampark
16. mars 1934 Egypt 7 - 1 Obligatorisk Palestina British Army Ground, Kairo
El-Tetch Mål scoret etter 2 minutter2 e Mål scoret etter 14 minutter 14 e Mål scoret etter 46 minutter 46 e
Taha Mål scoret etter 35 minutter35 e Mål scoret etter 89 minutter 89 e
Latif Mål scoret etter 90 + 1 minutter90 + 1 e Mål scoret etter 90 + 4 minutter 90 + 4 e
Mål scoret etter 61 minutter61 th Nudelmann Tilskuere: 13 000
dommere: Stanley Wells
6. april 1934 Obligatorisk Palestina 1 - 4 Egypt Tamarim-feltet, Jerusalem
Suknik Mål scoret etter 70 minutter70 th Mål scoret etter 2 minutter2 e Mål scoret etter 19 minutter 19 e El-Tetch
Mål scoret etter 73 minutter73 e Latif
Mål scoret etter 76 minutter76 e Fawzi
Tilskuere: 800
Dommer: Frederick John Goodsby

Utdannet

Merknader og referanser

1. Uruguay nektet å forsvare tittelen som svar på det faktum at mange europeiske land tidligere hadde takket nei til invitasjonen om å delta i den første utgaven av verdensmesterskapet som Uruguay arrangerte i 1930.
  2. Noen kilder nevner svenske Knut Kroon som målscorer.