Offesiell nettside Memorial Cup

Utmerkelser
Vinner Voller i Quebec

Navigasjon

Utgaven av Memorial Cup 1971 ble presentert for Quebec i provinsen Quebec . Administrert av det kanadiske amatørhockeyforbundet , samler det de beste lagene på juniornivå over ligaene i Canada .

Kontekst

Dette er det siste året lagene deltar i turneringen i form av en finale, året etter legges det til en foreløpig runde som inkluderer de tre mesterlagene i turneringen.

En såkalt semifinalerunde ble laget mellom Quebec Remparts , QMJHL-mester og AHO St-Catharines Black Hawks for å bestemme laget som skal representere øst i landet under turneringen som ser s '' møte det beste juniorlaget i Øst- Canada versus Vesten.

I løpet av denne semifinalen brøt det ut voldsomme krangel mellom spillerne i St-Catharines og tilhengerne av Remparts på slutten av det fjerde møtet som ble spilt på Colosseum i Quebec . Etter å ha spilt spill nummer fem hjemme, nektet St-Catharines å returnere til Quebec for en sjette kamp. Remparts vant deretter serien med tap og nådde den nasjonale finalen.

Deltakende lag

Siste runde

Merk: Semifinalen var en best-of-seven-serie mens finalen var ment å være en best-of-three.

Arbeidskraft

Her er listen over spillere fra Remparts de Québec , mesterlag i 1971-turneringen: