Større nederlag England 8 - 0 Skottland (

Gensere

Kit venstre arm sco19hw.png Kroppssett sco19hw.png Kit høyre arm sco19hw.png Shorts-sett sco19hw.png Kit sokker 3 striper hvit.png Bolig Kit venstre arm sco19aw.png Kroppssett sco19aw.png Kit høyre arm sco19aw.png Shorts-sett sco19aw.png Kit sokker 3 striper svart.png Utenfor

Det skotske kvinnefotballaget representerer Skottland i internasjonal kvinnefotball i regi av det skotske fotballforbundet . Det er for tiden 23 th i verden Kvinners FIFA vurdering (25. juni 2021).

Historie

Det skotske laget spiller sin første internasjonale kvinnekamp mot England den18. november 1972(nederlag 2-3), nesten hundre år etter den første offisielle internasjonale fotballkampen i historien mellom det engelske og det skotske herrelaget. Et slikt avvik, som kan forklares med forbudet mot kvinner å spille offisielle fotballkamper fra det engelske fotballforbundet fra 1921 til 1971, noe som hindrer profesjonaliteten til kvinnefotball i Storbritannia , selv om praksisfotballen blant kvinner i England som i Skottland er gammel (siden slutten av XIX -  tallet ).

Skottland kvalifiserer seg for første gang i historien til en sluttfase av EM i anledning Euro 2017 arrangert i Nederland. Plassert i gruppe D i selskap med England , fra Spania og Portugal det ender på 3 th sted og blir slått ut i første runde, med en rekord på en seier (1-0 mot Spania) og to tap (0-6 mot England og 1-2 mot Portugal).

I det siste kvalifiseringskampen for verdensmesterskapet i 2019 vant Skottland 2-1 mot Albania og, takket være Sveits uavgjort mot Polen , gikk videre til finalen. Det er første gang i historien at de skotske kvinnene har nådd verdenscupfinalen.

Ved verdensmesterskapet i 2019 befinner Skottland seg i gruppe D med England , Japan og Argentina . Til tross for god motstand i de to første kampene, blir skottene hver gang beseiret av en kort heading av de to favorittene i gruppen, først av de tre løvinner (1-2), deretter av Japan med samme poengsum den andre dagen . Skottland allerede beseiret to ganger, trodde han hadde gjort den harde delen av ledende 3-0 i 69 th minutt mot Argentina i siste kamp, men sør-amerikanerne vil realisere en remontada registrering 3 mål på 16 siste minuttene av spillet, inkludert en straff som skal trekkes tilbake i stans av kampen etter en konsultasjon av VAR for en avansert stilling til den skotske keeperen som ikke hadde minst en fot på linjen. Siste av gruppen med ett poeng og verste forsvaret av gruppen med sju mål sluppet, Skottland elimineres i en st  rundt, men Argentina, som trengte å score et fjerde mål å kvalifisere og med stjele andre plass til de japanske takket være en bedre målgjennomsnitt, er endelig tredje med 2 poeng og klarer ikke å ende blant de fire beste tredjedelene, Kamerun / New Zealand-kampene i gruppe E og Thailand / Chile i gruppe F spilte dagen etter, og ikke avsluttet den paritetspoeng.

FIFA-rangering

FIFA verdensrangering av Skottland
År 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020

Kvalifiserte lag; Pts = poeng; J = spilt; G = vunnet; N = null; P = tapt;
Bp = mål for; Bc = mål mot; Diff  = målforskjell.

1. I sine head-to-head-kamper slo Spania Portugal 2-0, deretter slo Portugal Skottland 2-1, og til slutt slo Skottland Spania 1-0. Med hvert lag som teller en seier og ett tap, er Spania rangert foran Skottland og Portugal på grunn av deres beste spesifikke målforskjell, i forhold til punkt 3 i uavgjortreglene .

19. juli 2017 England 6 - 0 Skottland Stadion Galgenwaard , Utrecht
20  t  45  CEST
Taylor Mål scoret etter 10 minutter10 th Mål scoret etter 26 minutter 26 th Mål scoret etter 53 minutter 53 rd
6  p.m.  CEST
Cuthbert Mål scoret etter 68 minutter68 th ( 0 - 1 ) Mål scoret etter 27 minutter27 e C. Mendes

Nåværende arbeidsstyrke

Følgende 23 spillere er på listen for å delta i EM-kvalifiseringen 2022 mot Kypros og Portugal . Siste kamp: Portugal 23. februar 2021.

Tallene er gitt som en indikasjon, de kan endres i henhold til de påfølgende lagkomposisjonene.

Nylig ringt

Følgende spillere er ikke en del av den sist ringte gruppen, men er valgt på landslaget de siste 12 månedene.

Spillere som bærer dette skiltet Skadeikon 2.svger skadet.

Pos. Etternavn Fødselsdato Salt. Mål Klubb Siste utvalg
G Shannon lynn 22. oktober 1985 31 0 Vittsjö GIK mot Finland , desember 2020
D Hannah godfrey 17. juli 1997 4 1 Tottenham mot Finland , desember 2020
D Kirsty Smith 6. januar 1994 43 0 Manchester United mot Finland , desember 2020
D Hayley lauder 4. juni 1990 103 9 Glasgow by Pinatar Cup 2020
M Chloe arthur 21. januar 1995 21 0 Aston Villa Kvinner mot Finland , desember 2020
M Leanne crichton 6. august 1987 72 3 Glasgow by mot Finland , desember 2020
M Kim lite 29. juni 1990 139 59 Arsenal mot Finland , desember 2020
M Christie murray 3. mai 1990 68 5 Birmingham City mot Finland , desember 2020
M Amy muir 7. mars 2000 1 0 Hibernian mot Finland , desember 2020
TIL Fiona brun 31. mars 1995 39 2 Rosengård mot Finland , desember 2020
TIL Abbi-tilskudd 11. desember 1995 7 2 Birmingham City mot Finland , desember 2020

Se også

Merknader og referanser

1. "  FIFA Women's World Ranking  " , på fr.fifa.com ,25. juni 2021(åpnet 21. juli 2021 ) .
  2. (in) "  Fotball for kvinner: FA beklager forbudet fra 1921  "The Guardian ,11. februar 2008(åpnet 5. august 2017 )
  3. Laurence Prudhomme-Poncet, kvinners fotball historie i XX th århundre , Paris, L'Harmattan ,2003, 295  s. ( ISBN  2-7475-4730-2 , leses online ) , s.  24
  4. "  Sveitsisk lag: det sveitsiske savner direkte kvalifisering  " , på RTS Sport ,4. september 2018(åpnet 4. september 2018 )
  5. Thierry Tazé-Bernard, "  Women's World Cup: The Argentinian Reassemble fordømmer Skottland, England blir 1.  " , på France TV Info ,19. juni 2019(åpnet 25. juni 2019 ) .
  6. "  Celtics Natalie Ross utnevnt i Skottland kvinnetropp for EM 2022-kvalifisering mot Kypros og Portugal  " , på skysports.com