Hierarki
Hierarki 4 th  nivå
Høyere nivå Divisjon 3
Lavere nivå Æresdivisjon

Det franske mesterskapet i divisjon 4 var det fjerde nivået i hierarkiet for fransk fotball etter divisjon 1 , divisjon 2 og divisjon 3 mellom 1978 og 1993 .

Historie

Opprettet av Føderasjonen mot råd fra National League, følger denne konkurransen den samme mekanikken som Divisjon 3 ved å blande amatørklubber og reserver av profesjonelle klubber. Seriemestrene ble opprykket hvert år til D4 mens de tre nederste fra hver av de åtte D4-gruppene rykket ned. Samme prinsipp for opprykk, med den første i hver gruppe forfremmet til D3.

Når det gjelder oppmøte, samlet dette mesterskapet i gjennomsnitt rundt 4 til 500 tilskuere per kamp . Disse gjennomsnittene ble negativt påvirket av det meget sparsomme oppmøtet som ble registrert under hjemmekamper fra profesjonelle reserver.

På slutten av hver sesong konkurrerte de åtte vinnerne fra hver gruppe om å velge den franske mesteren. En gruppespill på fire klubber hver ble etterfulgt av en finale.