Opprykket ved sesongstart Nei
Vinner FC Irtysh Pavlodar
Toppscorer Nurken Mazbaev (16)

Navigasjon

1997-sesongen av Kasakhstan fotball mesterskapet var det 6 th  utgaven av den første kasakhstanske divisjon, Top Division . De fjorten beste lagene i landet er gruppert sammen i et enkelt basseng, hvor alle klubbene konkurrerer i hjemme- og bortekamper. På slutten av mesterskapet rykker de to mindre gode klubbene ned og erstattes av de 2 beste formasjonene i Perveja Liga , den andre kasakhiske divisjonen.

Et avgjørende spill var nødvendig for å bestemme vinneren av mesterskapet denne sesongen. Det er klubben til FC Irtysh Pavlodar som blir kronet ved å slå på den minste poengsummen den forsvarende mesteren, FK Taraz , de to klubbene har endt like på poeng på toppen av den endelige klassifiseringen. Det er den andre tittelen som mester i Kasakhstan i historien til FC Irtysh, som oppnådde dobbel ved å slå FC Kaysar-Hurricane i finalen i Kazakhstan Cup .

Flere pakker i løpet av sesongen vil redusere antall deltakere fra 18 til 14. Lagene til FC Tobol Koustanaï , FC Munaishy , FC Ordabasy Chymkent og FC Taldykorgan vil ikke delta i konkurransen og blir ikke erstattet.

Æresrull
Champion FC Irtych Pavlodar (2 nd tittel)

Merknader og referanser

1. The FC Tselinnik Akmola navneendringer i løpet av offseason og ble FC Astana .
  2. The FC Aktobe Aktobemunai navneendringer i løpet av offseason og ble FC Aktobe .
  3. The FC Yenbek navneendringer i løpet av offseason og ble FC Ulytau .
  4. The FC Kaysar Kyzyl-Orda navneendringer i løpet av offseason og ble FC Kaysar-orkanen .
  5. The FC Shakhtyor Karagandy navneendringer i løpet av offseason og ble FC Shakhter-ISPAT-Karmet .
  6. The FC Vostok navneendringer i løpet av offseason og ble FC Vostok-Adil .
  7. The FC OKZHETPES navneendringer i løpet av offseason og ble FC Avtomobilist .
  8. The FC Irtysh Pavlodar som gjorde det doble, finalist i Kasakhstan Cup, FC Kaysar-orkanen , som headet mot billett til neste utgave av Cup Winners Cup