Mål 16 (2,6 per kamp)
Toppscorer Ángel Romano José PérezMål scoretMål scoretMål scoret
Mål scoretMål scoretMål scoret

Navigasjon

Den Søramerikansk Championship 1920 Fotball er den fjerde utgaven av mesterskapet i Sør-Amerika for fotball nasjoner, kjent som Copa America siden 1975, som fant sted i Valparaíso i Chile fra 11 September til å 3 oktober 1920 .

På den tiden hadde den veldig unge søramerikanske fotballforbundet, CONMEBOL , bare fire medlemmer: Argentina , Brasil , Chile og Uruguay . De fire lagene er til stede og deltar i turneringen. Uruguay gjenvinner tittelen som ble tapt i siste utgave, og ble mester for tredje gang i de fire første utgavene av turneringen. Mot Uruguay registrerer Brasil det største nederlaget i sin historie. Ángel Romano er toppscorer sammen med lagkameraten José Pérez , med tre mål, tre år etter hans første toppscorer-tittel i konkurransen.

Resultater

Endelig rangering

De fire deltakende lagene er samlet i et enkelt basseng hvor hvert lag møter motstanderne en gang. På slutten av kampene vant laget førsteplass.

Fyrstikker

11. september 1920 Brasil 1 - 0 Chile Sporting Club ( Viña del Mar )
Alvariza Mål scoret etter 53 minutter53 th ( 0 - 0 ) Tilskuere: 15 000 dommere
: Martin Aphesteguy
Kuntz - De María , Martins - Rodrigo , Sisson , Fortes - Zezé I , Constantino , Castelhano , Junqueira , Alvariza Lag Guerrero - Vergara , Poirier - Elgueta , Toro , Unzaga - Varas , Domínguez , Parra , Frankrike , Muñoz
12. september 1920 Argentina 1 - 1 Uruguay Sporting Club ( Viña del Mar )
Echeverría Mål scoret etter 75 minutter75 th ( 0 - 1 ) Piendibene Mål scoret etter 10 minutter10. th Tilskuere: 17 000
dommere: Francisco Jiménez
Tesoriere - Cortella , Bearzotti - Frumento , Dellavalle , Uslenghi - Calomino , Libonatti , Badalini , Echeverría , De Miguel Lag Legnazzi - Urdinarán , Foglino - Ruotta , Zibechi , Ravera - Somma , Pérez , Piendibene , Romano , Cámpolo
18. september 1920 Uruguay 6 - 0 Brasil Sporting Club ( Viña del Mar )
Romano Mål scoret etter 23 minutter23 e , Mål scoret etter 60 minutter60 e
Urdinarán Mål scoret etter 26 minutter26 e ( Pen. )
J. Pérez Mål scoret etter 29 minutter29 e , Mål scoret etter 65 minutter65 e
Campolo Mål scoret etter 48 minutter48 e
( 3 - 0 ) Tilskuere: 9000
dommere: Carlos Fanta
Legnazzi - Urdinarán , Foglino - Ruotta , Zibechi , Ravera - Somma , Pérez , Piendibene Erstattet , Romano , Cámpolo Lag Kuntz - Telefone , Martins - Japonês , Sisson , Fortes - Zezé I , De María , Castelhano , Junqueira , Alvariza
20. september 1920 Chile 1 - 1 Argentina Sporting Club ( Viña del Mar )
Bolados Mål scoret etter 30 minutter30. th ( 1 - 1 ) Dellavalle Mål scoret etter 13 minutter13. th Tilskuere: 16 000
dommere: João De María
Guerrero - Vergara , Poirier - Elgueta , Toro , Unzaga - Varas , Domínguez , Bolados , Frankrike , Muñoz Lag Tesoriere - Cortella , Bearzotti - Frumento , Dellavalle , Uslenghi - Calomino , Libonatti , Badalini , Lucarelli , De Miguel
25. september 1920 Argentina 2 - 0 Brasil Sporting Club ( Viña del Mar )