Datert av 12. februar 1937
18. februar 1937
Forsøk 5

Navigasjon

Den utgaven 1937 av Ski-VM arrangeres i Chamonix ( Frankrike ) fra 12 februar til å 18 februar . Parallelt med denne konkurransen var Chamonix også vert for verdensmesterskapet i alpinski 1937 .

Deltakere

Sytten nasjoner var representert ved FIS verdensmesterskap (alpint og nordisk til sammen). Delegasjonene fra Nederland, Hellas og Belgia hadde bare alpint skiløpere. Det er derfor fjorten nasjoner som deltar i Nordisk verdensmesterskap i ski 1937.

Franske idrettsutøvere blir drevet av Rolf Kaarby og Hallstein Sundet mens italienerne blir drevet av Sigurd Haanes  (in) .

Sammendrag av konkurranser

Konkurransen startet fredag ​​morgen 12. februar 1937 klokka 9 med stafetten 4 × 10  km . Nordmennene vant arrangementet foran finnene og italienerne. Den raskeste stafetten ble fullført av den tredje finske fakkelbæreren, Jussi Kurikkala , på 44 minutter og 4 sekunder. Hoppkonkurransen ble avholdt på søndag14. februarforan et publikum på 30000 mennesker, inkludert tusen fra Valais . Trettien konkurrenter som representerer elleve nasjoner deltok i arrangementet. Av de 78 hoppene var bare to “falt”. Konkurransen ble dominert av nordmennene. Sigurd Solid , i første løp, var best med 61,5 meter. Det lengste hoppet (65,5  m ) ble utført av Birger Ruud , til tross for hans skadede hånd. De 18  km ble dominert (syv førsteplasser) av konkurrenter fra Norden . Nordic Combined fant sted onsdag 17. februar. I hoppet ble den lengste henrettet av Kaare Busterud (57  m ), mens Rolf Kaarby var 110,2  m i to hopp. Per Fossum var best i hoppkonkurransen. Endelig blir arrangementet vunnet av Sigurd Røen som vinner sin andre gullmedalje i konkurransen. Han er foran Rolf Kaarby og Aarne Valkama . De tre i inngrep Swiss Ernest Berger  (i) , Willy Bernath og Oswald Julen henholdsvis ferdig 10 th , 12 th og 13 th . Det siste løpet, 50  km , ble dominert av finnen Pekka Niemi .

Utmerkelser

Langrenn piktogram.svg

Langrenn

Forsøk Datoer Gullmedalje med cup.svg Gull Sølvmedalje med cup.svg Sølv Bronsemedalje med cup.svg Bronse