Vinner CA Independiente
Finalist Club Universitario de Deportes
Toppscorer (r) Toninho Teófilo Cubillas Oswaldo Ramírez Percy Rojas (6)

Navigasjon

The 1972 Copa Libertadores er den 13 th  utgaven av Copa Libertadores . Vinner Klubben er oppkalt 1972 Søramerikansk mester og kvalifiserer for 1972 Intercontinental Cup og 1972 Copa Inter .

Det er den argentinske formasjonen av CA Independiente som blir kronet i år etter å ha kastet seg i finalen til peruere i Club Universitario de Deportes . Det er den første av fire påfølgende titler for Independiente, da Universitario er den første peruanske klubben som når en kontinental finale. Fire spillere, inkludert tre peruere, deler tittelen som toppscorer, med seks mål.

Konkurransen beholder samme format som i forrige utgave: de nitten lagene som ble delt inn er delt inn i fem puljer (med to klubber fra to land for hver pulje). Bare den første i hver gruppe går videre til andre runde, som erstatter semifinalen, der de får selskap av den forsvarende mesteren. Det dannes to puljer på tre, og det beste av hvert pulje kvalifiserer til finalen, spilt i toveiskamper, med en mulig støttekamp i tilfelle uavgjort i de to kampene. Den nasjonale fotballklubben etter å ha oppnådd Copa Libertadores- Uruguayan Championship- dobbel , er det bare en uruguayansk klubb engasjert i gruppespillet, nemlig visemesteren Peñarol .

2 CA Rosario Central 8 6 3 2 1 8 5 +3 CA Rosario Central 2-2 2-0 3-1
3 Club Independiente Santa Fe 4 6 1 2 3 4 9 -5 Club Independiente Santa Fe 2-4 0-0 1-1
4 Atlético Nacional 2 6 0 2 4 3 9 -6 Atlético Nacional 1-1 0-1 0-1
Rangering
Rang Team Pts J G IKKE P Bp Bc Diff Resultater (▼ dom., ► utv.) Bar Sjel Ori Cha
1 Barcelona sportsklubb 9 6 3 3 0 8 3 +5 Barcelona sportsklubb 2-1 1-1 3-0
2 Club Deportivo America 7 6 3 1 2 9 7 +2 Club Deportivo America 0-0 3-0 1-0
3 Oriente Petrolero 6 6 2 2 2 10 7 +3 Oriente Petrolero 0-0 4-2 5-0
4 Chaco Petrolero 2 6 1 0 5 3 1. 3 -10 Chaco Petrolero 1-2 1-2 1-0
Rangering
Rang Team Pts J G IKKE P Bp Bc Diff Resultater (▼ dom., ► utv.) São CPo Oli Venn
1 São Paulo Futebol Clube 8 6 3 2 1 12 6 +6 São Paulo Futebol Clube 4-0 3-1 0-0
2 Cerro Porteño 6 6 2 2 2 7 11 -4 Cerro Porteño 3-2 1-3 1-0
3 Club Olimpia 5 6 1 3 2 7 8 -1 Club Olimpia 0-1 1-1 2-2
4 Clube Atlético Mineiro 5 6 0 5 1 5 6 -1 Clube Atlético Mineiro 2-2 1-1 0-0
Rangering
Rang Team Pts J G IKKE P Bp Bc Diff Resultater (▼ dom., ► utv.) UDe UCh Ali SFe
1 Club Universitario de Deportes 8 6 3 2 1 9 6 +3 Club Universitario de Deportes 2-1 2-1 3-1

Rang Team Pts J G IKKE P Bp Bc Diff Resultater (▼ dom., ► utv.) forent Nac Penn
1 Club Universitario de Deportes 4 4 1 2 1 7 2 +5 Club Universitario de Deportes 3-0 2-3

Endelig

17. mai 1972 Club Universitario de Deportes 0 - 0 CA Independiente Estadio Nacional , Lima
Tilskuere: 45 000
dommere: Armando Marques
24. mai 1972 CA Independiente 2 - 1 Club Universitario de Deportes Libertadores de América stadion , Avellaneda
Maglioni Mål scoret etter 6 minutter6 e , Mål scoret etter 61 minutter61 e Rojas Mål scoret etter 79 minutter79 th Tilskuere: 55 000
Dommer: José Favilli Neto