Nettsted (er) Finale på Campo do Lumiar ( Lisboa )

Vinner Sporting CP
( 3 e  tittel)
Finalist Atlético CP

Navigasjon

Den 8 th  utgaven av portugisiske cupen ser seier Sporting CP for andre gang på rad.

Deltakere

16. runde

På slutten av denne første runden er det bare en andre divisjonsklubb, FC Famalicão, som fortsatt er i strid for kvartfinalen, og slår førstedivisjonsklubben SC Olhanense .

Kvartfinale

Den FC Famalicão , andre divisjon klubben, forblir i strid for den siste 1/2, slo tilbake et første divisjon klubben, SL Elvas .

Sporting CP 9. juni 1946 5–1 Vitória Guimarães
FC Porto 9. juni 1946 3–0 Boavista FC
FC Famalicão 9. juni 1946 4-3 SL Elvas
Atlético CP 9. juni 1946 3-2 SL Benfica

Semifinale

Den FC Famalicão overraskelse for denne utgaven klubben er bokstavelig talt banket av Sporting CP , 11 mål til 0. Den andre semifinalen er motsetningen mellom sør og nord. Sør vinner, og det er en fullstendig Lisboa-finale som blir bestridt for30. juni.

Sporting CP 23. juni 1946 11–0 FC Famalicão
Atlético CP 23. juni 1946 2-1 FC Porto

Endelig

Sporting Clube de Portugal , nådde finalen og er en naturlig favoritt mot Atlético CP , som for å nå denne finalen, eliminerte to av de store, som er Benfica Lisboa og FC Porto . Denne finalen spilles for første gang på Estádio Nacional do Jamor . Herligheten til "Lions", Fernando Peyroteo , åpnet scoringen like etter første kvarter, så fem minutter senere gjorde Sidónio 2-0. Uten å bremse noen gang kommer "Lions" til 3-0 med et andre Peyroteo- mål . Rogério Simões lukket gapet, men to minutter senere var det Albano sin tur til å forverre resultatet på slutten av første omgang.

I løpet av andre omgang reduseres tempoet i spillet og Sporting klarer fordelen, til tross for gode spillfaser fra Atlético-spillerne , som tvinger João Azevedo til å vise sin verdi i de "sportslige" burene. Likevel scorer Fernando Peyroteo igjen, men dette målet er kansellert. Cândido Tavares- spillere endte opp med å redusere poengsummen to minutter fra slutten av kampen.

Américo Tomás , daværende marineminister og fremtidig republikkpresident, presenterer den tredje cupen som "Lions" vant og den andre på rad, til kaptein Álvaro Cardoso .

Kampblad

30. juni 1946 Sporting CP 4 - 2 Atlético CP Estádio Nacional do Jamor , Lisboa
Fernando Peyroteo Mål scoret etter 15 minutter15 th Mål scoret etter 30 minutter 30 th