Finale tapte 1
OL-medaljer
Dobbelt 1

Dimítrios Petrokókkinos (på moderne gresk  : Δημήτριος Πετροκόκκινος , også omskrevet Demetrios Petrokokkinos feilaktig ), født på17. april 1878i Ilford og døde den10. februar 1942i Cape Town , er en gresk tennisspiller . Han var olympisk visemester ved sommer-OL 1896 i Athen .

Dimítrios Petrokókkinos spilte i den olympiske singeltennisturneringen, der han tapte i første runde mot landsmannen Evángelos Rállis . Han deltar også i dobbeltturneringen med Dionýsios Kásdaglis . Sammen slo de Konstantínos Paspátis og Evángelos Rállis i første runde, deretter George Stuart Robertson og Teddy Flack i semifinalen, før de tapte i finalen mot John Pius Boland og Friedrich Traun , og vant sølvmedaljen.

Utmerkelser

Dubbelfinale for menn

N o Datert Turneringens navn og plassering Kategori Område Vinnere Samboer Resultat
1 06-04-1896  Sommer-OL i
  Athen
J. OL Jorden  ( ekst. ) Gullmedalje, OL John Pius Boland Friedrich Traun
Gullmedalje, OL
Sølvmedalje, OL Dionýsios Kásdaglis 5-7, 6-4, 6-1 Rute

Merknader og referanser

1. Kásdaglis er oppført som gresk av internasjonale olympiske komité i resultatene av menns singler lagene i 1896. Kásdaglis - Petrokókkinos lag vises som et blandet lag. Petrokókkinos, som ikke vant en medalje i singler, har ikke noe nasjonalitet kjent fra IOC-data; imidlertid identifiserer alle kilder som gir Petrokókkinos nasjonalitet ham som gresk. Kásdaglis, en gresk bosatt i Alexandria , ser ut til å være egyptisk for noen kilder.