Konkurranse 1959-1960 European Champion Clubs 'Cup
ekte Madrid 7 - 3 Eintracht Frankfurt
Pause 3 - 1 0
Store spillere
Megling Jack Mowat

Den finalen i cupen European Champion Clubs 1959-1960 se Real Madrid vinne sin femte strake klubber Cup vinnere, slo den vesttyske team av Eintracht Frankfurt , på den brede poengsum 7-3. Når det gjelder oppmøte, 127 621 tilskuere, er dette en rekord for en C1-finale og i historien til europeiske fotballcup. Alfredo Di Stéfano og Ferenc Puskas vil dele de syv målene det spanske laget scoret. Frankfurt er det første tyske laget som kommer til finalen i denne konkurransen. Denne kampen regnes som en av de beste klubbmøtene i historien.

For tyskerne i Eintracht Frankfurt, til tross for nederlaget, forblir denne finalen et utmerket minne, i den forstand at dette laget vurderer å ha nådd toppen av europeisk fotball det året. I det offisielle klubbmuseet vises kampballen , Richard Kress spurte dommeren om han kunne bringe ballen tilbake til Tyskland. Mathias Thoma, historiker for klubben, forklarer i et intervju med UEFA at til og med 60 år senere er virkningen av dette møtet fremdeles til stede i England eller Skottland, hvis en Frankfurt-tilhenger snakker med en engelsk eller skotsk fan, vil dette sistnevnte fortell ham om 1960-finalen.

Finalistenes rute

Merk: i resultatene nedenfor blir finalistens poengsum alltid gitt først (D: hjemme; E: borte).

ekte Madrid Eintracht Frankfurt
Motstander Total Å gå Komme tilbake Tårn Motstander Total Å gå Komme tilbake
Unntatt som tittelinnehaver Innledende KuPS Kuopio Fast pris
Ungdommen i Esch 12 - 2 7 - 0 (D) 5 - 2 (E) 16. runde Unge gutter 5 - 2 4 - 1 (E) 1 - 1 (D)
OGC Hyggelig 6 - 3 2-3 (E) 4 - 0 (D) Kvartfinale Wiener Sport-Club 3 - 2 2 - 1 (D) 1 - 1 (E)
FC Barcelona 6 - 2 3 - 1 (D) 3 - 1 (E) Semifinaler Rangers i Glasgow 12 - 4 6 - 1 (D) 6 - 3 (E)

Kampblad

18. mai 1960 ekte Madrid 7 - 3 Eintracht Frankfurt Hampden Park , Glasgow
19:30 BST
Di Stefano Mål scoret etter 27 minutter27 e Mål scoret etter 30 minutter 30 e Mål scoret etter 73 minutter 73 e
Puskas Mål scoret etter 45 + 1 minutter45 1 + e Mål scoret etter 56 minutter 56 e ( Pen. ) Mål scoret etter 60 minutter60 e Mål scoret etter 71. minutt 71 e