1993 Frankrike A ' 01 (0)
1 Offisielle nasjonale og internasjonale konkurranser.
2 offisielle kamper (vennskapskamper validert av FIFA inkludert).
Sist oppdatert: 8. mai 2010

Gaëtan Huard , født den12. januar 1962i Montargis , er en fransk fotballspiller som spiller som keeper fra begynnelsen av 1980 - tallet til slutten av 1990 - tallet, særlig på RC Lens , Olympique de Marseille og Girondins de Bordeaux . Han er nå konsulent for beIN Sport og Girondins de Bordeaux Gold FM-radiostasjonen.

Han har den ubeseirede rekorden (1176 minutter) i det franske fotballmesterskapet (rekord oppnådd med Girondins de Bordeaux i sesongen 1992-1993).

Biografi

Gaëtan Huard startet på Amilly i Loiret i 1972. Han startet som en midtstopper i kyllinger da i pupiller, og scoret mange mål, ofte med en hodet. Fra minimum av veksler han noen ganger i stillingen som keeper som han er valgt i Loiret-utvalget i selskap med den andre Amillois-keeperen Jean-Pierre Jarno. Som kadett, fremdeles i stillingen som keeper, er han bare i tredje posisjon for de nasjonale valgene og blir ikke til slutt beholdt. I 1978 signerte han til CA Pithiviers, fortsatt i Loiret, hvor han erstattet faren i D4 (et nivå over hans treningsklubb J3 sports Amilly ).

Han begynte sin profesjonelle karriere i RC Lens i 1980 som en tredje keeper bak Francis Hédoire og Dominique Leclercq . Han spilte sin første kamp i første divisjon, the29. september 1980, bare 18 år gammel, i Lens- Bastia (5-0). De neste to sesongene spilte han 10 og deretter 15 kamper, og med klubbens reserve vant han Nord-gruppen i divisjon 3 i 1982/1983. Det kalles håp for Toulon-turneringen i 1983.

Han ble innehaver fra 1984-1985 sesongen og ble der til 1988 da han ble med i Olympique de Marseille . Med Marseille-klubben oppnådde han dobbeltmesterskapet i 1989. Sesongen etter vant han mesterskapet i Frankrike. Sesongen hans er bortkastet21. mars 1990på grunn av en skade i kvartfinalens andre etappe av C1, mot CSKA Sofia . Han tar en avkjørsel for å fange ballen, som hans lagkamerat Éric Mura også begjærer , de to ser ikke hverandre og kolliderer, Éric Mura skader da Gaëtan ufrivillig i beinet. Dette benbruddet fikk Gaëtan til å savne slutten av sesongen, noe som spesielt hindret ham i å spille C1-semifinalen mot Benfica . Han savner også hele påfølgende sesong. Etter denne alvorlige skaden og gitt at ingen av Gaëtans to innbyttere ( Jean Castaneda og Pascal Rousseau ) klarte å vinne på slutten av sesongen, ansetter Marseille-lederne Pascal Olmeta for 1990-sesongen. Sistnevnte er helt nødvendig i Marseille-burene, og presser Gaëtan til å se andre steder så snart han kommer seg.

Slik forlot han klubben i 1991 for å bli med i Girondins de Bordeaux , etter å ha blitt degradert til divisjon 2 . Med lagkameratene Dugarry og Lizarazu vant han 1992 D2 franske mester tittel .

I løpet av 1992-1993-sesongen, etter en 5-0 mot Paris SG hvor han fikk kallenavnet "Guéguette" på grunn av sine tabber, holdt han nullen i 1176 minutter, og satte dermed ubeseiret rekord for en keeper i det franske mesterskapet. Mellom sikte på Amara Simba for PSG i 73 th  minutt av den 17 th  dag, og formålet med Aljoša Asanović til Montpellier på 79 th  minutt av den 31 th  dag, holder Gaëtan Huard sine mål ukrenkelig for tretten kampene komplett (fra 18 th til 30 th  dag) eller en 080 minutter, noe som må tilsettes 96 minutter (de siste 17 PSG / Bordeaux, og den første 79 Bordeaux / Montpellier).

I september 1993 spilte han en kamp med Frankrike A-laget.

I løpet av 1995-1996-sesongen vant Girondins Intertoto Cup og gikk videre til UEFA Cup . I kvartfinalen eliminerte Bordelais AC Milan med en tremåls seier på Lescure . Huard reddet sin side de siste minuttene ved å gjøre en avgjørende redning mot George Weah . Etter å ha eliminert Slavia Praha i semifinalen, tapte skulderbladklubben i finalen mot Bayern München .

Sommeren 1996 forlot han Frankrike og ble med i den spanske klubben Alicante. Han spiller bare ti kamper og klubben rykker ned i andre divisjon. Deretter satte han en stopper for karrieren.

Etter spillerkarrieren ble han konsulent for Canal + da beIN Sports .