1 Offisielle nasjonale og internasjonale konkurranser.

Juan Miguel Jiménez López kjent som “  Juanmi  ”, født den20. mai 1993i Coín , er en spansk internasjonal fotballspiller som spiller som spiss hos Real Betis .

Biografi

Klubbkarriere

Malaga CF

Juanmi ble født i Coín , Malaga . Oppvokst i ungdomsrekken til Málaga CF , debuterte han første lag på13. januar 2010i et Copa del Rey bortekamp mot Getafe CF , i et møte der andaluserne ble knust 1-5 (3-6 samlet til de to kampene). Han ble klubbens yngste målscorer i et offisielt spill i en alder av bare 16 år. De17. januar 2010, debuterer han i La Liga i åtte minutter i en 1-0 hjemmeseier over samme motstander. I en klubb som er truet med nedrykk til den siste dagen i sesongen, spiller han fem førstelagskamper, totalt 110 minutter. De5. august 2010, signerer han sin første profesjonelle kontrakt, som binder ham til klubben sin til slutten av 2014 .

De 12. september 2010, Juanmi Jiménez holder mot Real Zaragoza , et møte der han scorer to ganger i et møte vant 5 mål mot 3 av laget sitt. Han blir dermed den yngste spilleren i historien til konkurransen, på 17, som scorer to mål i en enkelt kamp. Etter signeringen av Ruud van Nistelrooy sommeren 2011 ble Juanmi Jiménez forvist til sidelinjen. Han gjorde sin første opptreden for sesongen den11. desember 2011, som innbytter i en 1-1 uavgjort mot CA Osasuna . To dager senere, har han ansikt Getafe i spanske cupen , og scoret det eneste målet i 84 th  minutt. De15. januar 2013, etter sjeldne opptredener, blir Juanmi Jiménez lånt ut til Racing de Santander i Segunda División frem til juni. Han klarte ikke å score et mål i løpet av denne korte perioden da klubben rykket ned. Juanmi er gitt spilletid av ny trener for Malaga , Bernd Schuster , i 2013 - 2014 . Javi Gracia , trener for den påfølgende sesongen, stoler også på ham.

Southampton fc

De 16. juni 2015, Juanmi signerer en fire-sesongskontrakt med Southampton FC . De30. juli, debuterte han for de hellige i en kamp mot Vitesse Arnhem (3-0-seier).

Ekte Sociedad

De 9. juni 2016, forlot han England og kom til den spanske klubben Real Sociedad i fem år.

Ekte Betis

De 14. juni 2019, han samarbeider med Real Betis , mot 8 millioner euro.

Internasjonal karriere

Juanmi vant to europeiske mesterskap under 19 år , i 2011 og 2012 , og scoret to mål i 2011- utgaven i Romania .

De 23. mars 2015, etter Diego Costas tilbaketrekning med en lårskade, ble han kalt inn til landslaget for første gang av trener Vicente del Bosque , under kvalifiseringen til EM 2016 mot Ukraina og for en vennskap mot Pays -Low . Han debuterte mot sistnevnte utvalg på Amsterdam Arena den31. mars 2015og erstattet Álvaro Morata med et 0-2-tap.