Reguleringstid 1-1 0
Pause 1-0 0
Store spillere
Scorer (r) Italia  : Boninsegna , Burgnich , Riva , Rivera Vest-Tyskland  : Schnellinger , Müller (2)

Den semi-finalen i 1970 fotball-VM ser det italienske teamet ansikt off mot at Tyskland . Italienerne vinner kampen og går videre til den niende verdenscupfinalen . Dette spillet regnes av mange for å være det største spillet i verdenscuphistorien, og tjene det kallenavnet "  århundrets spill  ".

Italia - FRG

Kampsammendrag

Semifinalen, mellom Italia og Forbundsrepublikken Tyskland, blir av mange ansett for å være den største kampen i verdenscupens historie. Italia tok 1-0 ledelse av Roberto Boninsegna 8 minutter etter en utmerket en-to med Luigi Riva. FRG strammet inn spillet for å knytte resten av kampen, til ekstra tid, der Karl-Heinz Schnellinger scoret. Under utvidelsen, Gerd Müller gir fordel til Tyskland på 94 th  minutt før Italia returnerer til merket av forsvareren Tarcisio Burgnich (hans eneste mål av internasjonale treningskamp).

På 104 th  minutt, Riva mark mot den tyske keeper Sepp Maier tredje italienske mål (3-2) og Müller å utjevne seks minutter senere. Den TV- kringkaster slow motion av den tyske mål når den italienske midtbane Gianni Rivera , merkelig ensom på straffe tar den tyske keeperen mot ryggen på en god kryss bak Boninsegna. Franz Beckenbauer nektet å slutte å spille etter å ha brutt kragebeinet etter en kollisjon med en italiensk i ekstraomgang: fordi Helmut Schön, den vesttyske treneren, allerede hadde ansatt de to autoriserte byttene, ble Beckenbauer (som ble kritisert på tysk side) på bakken med armen i en slynge. Bildet av den tyske forsvareren med armen mot brystet har fortsatt vært kjent som et symbol på hans mot og utholdenhet. Imidlertid bærer han noe ansvar for det siste italienske målet. Denne kampen regnes som ”  århundrets kamp  ”, også kjent som Partita del Secolo i Italia og Jahrhundertspiel i Tyskland. Et monument på Estadio Azteca i Mexico by minnes ham.

Rapportere
Kit venstre arm.png Kit body.png Kit høyre arm.png Kit shorts.png Kit sokker hvite bånd.png Italia Kit venstre arm blackborder.png Kroppssett vneckblack.png Kit høyre arm blackborder.png Kit shorts.png Kit sokker blacktop.png Vest-Tyskland

Konsekvenser

Tyskland slo Uruguay 1-0 om tredjeplassen.

Energien brukt på å vinne denne kampen kan ha trøtt de italienske spillerne til finalen; Squadra Azzurra ble hardt slått av Brasil fire mål mot ett. Brasil ble dermed det første laget som vant tre verdensmesterskap i fotball, og i henhold til reglene fastsatt av Jules Rimet var de i stand til å beholde Jules Rimet-trofeet permanent , som fra verdensmesterskapet i 1974 ble erstattet av Trophy. Av FIFA World Cup .

Monument

Det er en plakett som feirer denne kampen på fasaden til Azteca Stadium . På platen er følgende setninger inngravert: "El Estadio Azteca rinde homenaje a las selecciones de: Italia (4) y Alemania (3) protagonistas en el Mundial de 1970, del" Partido del Siglo "17 de junio de 1970." Fransk  : "Azteca stadion hyller landslagene i Italia (4) og Tyskland (3), som spilte i dette FIFA verdensmesterskapet i 1970," Match of the Century ".17. juni 1970. "

Videolinker

FIFA TV (engelsk) [1]

Youtube-kanal Wiloo [2]

Merknader og referanser

1. So Foot, "  Retro - VM 1970 - Brasil tri campeão  " ,29. april 2010(åpnet 29. desember 2013 )
  2. Arturo Yamasaki ble født i Peru, hvor han begynte sin karriere som dommer. Han forlot Peru for å dømme i Mexico i 1968, han dømte under dette verdensmesterskapet som representerte det meksikanske fotballforbundet .