1 Offisielle nasjonale og internasjonale konkurranser.

Ogenyi Eddy Onazi er en internasjonal fotballspiller, nigeriansk født 25. desember 1992i Makurdi . Han spiller som midtstopper i SønderjyskE- klubben i Danmark .

Onazi begynte å spille fotball i gatene i Jos på slutten av 1990-tallet. Hans tekniske egenskaper trakk oppmerksomhet mot ham og tillot ham å bli med på fotballakademiene i byen.

Deretter vil han bli med i Lagos for å spille for My People FC-laget .

Klubbkarriere

SS Lazio

Ogenyi Onazi kom til Italia og Lazio i 2011.

Onazi ble med på Lazio A-laget i løpet av sesongen 2011-2012 etter å ha spilt med ungdomslaget. Han debuterte i Serie A ved å erstatte Senad Lulic den 90 th  minutt av siste kamp for sesongen. Den dagen vant Lazio 2-0 mot Atalanta .

I sesongen 2012-2013 gir trener Vladimir Petković Onazi mer spilletid som en defensiv midtbanespiller. Han er spesielt med i Europa League- kampen mot Tottenham , kampen ender med en score på 0 til 0. The7. mars 2013, scoret han sitt første mål med Lazio mot Stuttgart i Europa League. Han scoret sitt første Serie A-mål i 3-1-seieren over Inter Milan den8. mai 2013.

De 13. april 2014, scoret han sitt andre mål i serie A i 4-2-seieren over Napoli .

De 22. september 2014, Forlenger Onazi kontrakten med Lazio i to år (frem til 2018). Lazio vil motta overføringstilbud for Onazi fra Everton , Southampton og Sunderland . Tyske, franske, spanske og russiske klubber var også interessert. De31. mai 2015Han scoret et mål i 88 th  minutt og gjør at Lazio slo Napoli på scoren 3 til 2. Dette objektet gjør det mulig for klubben å sikre litt mer en play-off plass for Champions League .

Trabzonspor

De 2. august 2016, Forplikter Onazi i fem år til Trabzonspor , overføringsbeløpet er omtrent 6 millioner euro.

Denizlispor

De 15. januar 2020, uten kontrakt, signerer Onazi i Denizlispor i halvannet år.

Internasjonal karriere

I 2009, klokka 16, representerte Onazi Nigeria ved U17-verdensmesterskapet .

Han debuterte for Nigerias A-lag i en Africa Cup of Nations- kvalifiseringskamp mot Liberia . Han scoret sitt første mål for Nigeria i en vennskapskamp mot Venezuela i sin andre landskamp. Den dagen vant Nigeria 3 til 1.

Onazi deltar i CAN 2013 i Sør-Afrika . Han starter som vikar i den første kampen i turneringen mot Burkina Faso, men vil ikke gå glipp av et minutts spill i knockout-kampene (final inkludert). Det året vant Nigeria CAN mot samme Burkina Faso med en score på 1 til 0.

Han er valgt til 2013 Confederations Cup i Brasil, men savner konkurransen på grunn av en kneskade.

Han deltar i verdensmesterskapet i 2014 i Brasil. Nigeria kommer til åttendedelsfinalen, men blir eliminert av Frankrike med en poengsum på 2-0. Onazi har startet i alle fire av lagets kamper, men ble skadet i kampen mot Frankrike etter en takling fra Blaise Matuidi .