1 Offisielle nasjonale og internasjonale konkurranser.

Oussama Assaidi er en fotballspiller internasjonal marokkansk født15. august 1988til Beni Boughafer , som spiller som en angripende midtbanespiller . Han har også nederlandsk nasjonalitet .

Fødsel og ungdom

Oussama ble født i Beni Boughafer , en landsby som ligger i Rif , nord i Marokko. Han immigrerte veldig ung med familien til Amsterdam-Oost i Nederland . Det er i denne byen Osama blir kjent med Luciano Narsingh og Furdjel Narsingh , og spiller fotball med dem sent på kvelden i nabolaget. Han startet sin fotballkarriere i 1997 som en nederlandsk fotballspiller.

Klubb

Utdanning og begynnelse i Nederland

Assaidi kommer fra ungdomsakademiet til AZ Alkmaar . Han startet sin profesjonelle karriere i 2006/2007 sesongen hos FC Omniworld i første divisjon. Etter to sesonger med Almere-klubben, der han spilte 36 kamper (tre mål), dro han sommeren 2008 til De Graafschap .

På den siste dagen i overgangsperioden signerer Assaidi hos SC Heerenveen . Overgangen er slående, siden denne klubben ikke lenger kunne tiltrekke seg nye talentfulle unge spillere. Men takket være Assaidis gode sesongstart (5 kamper, 5 mål) og Heerenveens dårlige start denne sesongen, var denne overføringen mulig.

For Heerenveen debuterte kantspilleren derby mot FC Groningen . Etter en første sesong preget av gjentatte skader, ble han innehaver. De12. desember 2010, han spiller et av sine beste spill. SC Heerenveen møter forsvarende mester i Nederland , FC Twente . Til tross for en lett ankelskade, scoret han 3 mål, gjorde 2 assist og fikk en straff for en endelig score på 6-2.

På slutten av 2011-12 sesongen med SC Heerenveen mottok spilleren to tilbud i løpet av sommerens overgangsvindu, inkludert ett fra Ajax Amsterdam , som lovet nederlandsk-marokkaneren en startplass og Liverpool . Sjarmert av et første stort forslag fra Premier League , skiver spilleren raskt inn på høyeste nivå i en alder av 24 år.

Avgang til England

De 16. august 2012, mens han ble tipset om å bli med i Ajax Amsterdam eller Galatasaray SK , signerte han for Liverpool . Han fikk ikke sin plass i Liverpool og trenerens selvtillit, og det er grunnen til at han i sommeroverføringsvinduet 2013 lånes ut til Stoke City av klubben og vil ha nummer 24.

Ved sin ankomst skinner Assaidi under skjortene til Stoke City, og scorer 4 mål på 19 Premier League-kamper og 1 mål på 4 League Cup-kamper. Assaidi scoret sitt første mål som er målet for seieren mot Chelsea i siste øyeblikk ( 90 th  minutter) i løpet av 15 th  dagen i Premier League (3-2) da han nettopp hadde kommet inn i 89 th  minutt, et fantastisk mål godt innpakket høyre fot. Spilleren blir raskt et sentralt element i klubben og oppnår en hel sesong. På slutten av sesongen 2013-14 tilbød klubben Liverpool FC et beløp på 8 millioner euro for å ha råd til den unge marokkanske landskampen, men sistnevnte vil bli tiltrukket av et annet forslag som kommer rett fra Dubai med en veldig lønnskontrakt.

Avgang til Emirates

De 12. januar 2015, signerer han til fordel for Emirati-klubben Al-Ahli Dubai .

Gå tilbake til Nederland

De 24. desember 2016, gjorde han et stort comeback i Eredivisie ved å signere for FC Twente . For sin første periode på29. januar 2017Han scoret sitt første mål mot PEC Zwolle i 55 th  minutt. Han avsluttet 2016-17 sesongen i 7 th plass i mesterskapet.

I sesongen 2017-18, til tross for en fantastisk sesong individuelt fra Osama Assaidi, endte klubben med å fullføre sesongen blant de nedrykkede i D2 i Nederland.

Nasjonalt utvalg

Oussama Assaidi spiller sin første kamp for Marokko den9. februar 2011overfor Niger . Kom på i 76 th  minutt i stedet for Adel Taarabt , han ga en god ytelse og vant med Marokko på 3-0.

Han scoret sitt første mål under fargene til Atlas Lions mot Algerie , ved å være forfatter av en utmerket prestasjon, og dermed bli en ubestridelig holder.

I mars 2012 deltok han i African Cup of Nations 2012  : han spilte den første kampen mot Tunisia mens han ble skadet og ble erstattet i den andre perioden av Adel Taarabt .

Privatliv

Oussama Assaidi har vært gift med en nederlandsk kvinne siden 2015 og er far til tre barn. Han er fetteren til den nederlandske rapperen Ashafar .

Utmerkelser

Liverpool fc

Al-Ahli Dubai

Personlige skiller

Sesong for sesong

Osama Assaidi-statistikk fra 7. februar 2015
Årstid Klubb Mesterskap National Cup (er) Konkurranse (r)

1. (nl) Voetbol International
  2. "Liverpool: Oussama Assaidi, future Red" , Afrik-foo.com , 17. august 2012.
  3. "  Assaidi in Al Ahli - Foot - Transfer  " , på L'Équipe ,12. januar 2015.
  4. (nl) "  Oussama Assaidi-runde møtte FC Twente  " , Algemeen Dagblad ,22. desember 2016( les online , konsultert 6. juni 2020 ).
  5. "  Spillark  "soccerway.com
  6. Marokko - Niger 3-0: Første seier for Atlas Lions i 2011, første suksess for Gerets , www.yabiladi.com, 10. februar 2011.