1 Offisielle nasjonale og internasjonale konkurranser.

Romario Andrés Ibarra Mina , født den24. september 1994i Atuntaqui  (en) i Ecuador , er en ecuadoriansk internasjonal fotballspiller . Han spiller som venstrekant i CF Pachuca . Hans eldre bror, Renato Ibarra , er også en profesjonell fotballspiller.

Biografi

Klubbkarriere

Profesjonell debut i Ecuador (2011-2018)

Romario Ibarra begynte å spille fotball på CD Valle del Chota  (es) i 2006. Så ble han med på juniorlaget til CD Espoli , da Universidad Católica . I 2011 signerte han sin første profesjonelle kontrakt med Universidad Católica , spille i Serie B . I løpet av 2013-sesongen ble han lånt ut til LDU Quito utvikler seg i Serie A . Han debuterte i Serie A den24. august 2013mot Deportivo Quito , i en målløs remis (0-0).

Han vender tilbake til Universidad Católica for 2014-sesongen.4. mai 2014, scoret han sitt første Serie A-mål mot Manta FC , i en 2-1 seier. I løpet av 2017-sesongen scoret han sin aller første dobbel mot LDU Quito , the29. september 2017 (nederlag 3-2).

Ny erfaring i MLS (2018-2020)

Han fortsatte sin karriere i Nord-Amerika da han begynte i Minnesota United FC i Major League Soccer den9. juli 2018. Han debuterte MLS den22. juli 2018, i en 5-1-seier over Los Angeles FC . De11. august 2018, scoret han sitt første mål i MLS mot Los Angeles Galaxy (2-2). Deretter scoret han sin første dobbel på22. september 2018mot Portland Timbers i en 3-2-seier.

CF Pachuca

Internasjonal karriere

27. september 2017 ble han innkalt for første gang i det ecuadorianske laget av landstrener Jorge Célico  (i) , for kvalifiseringskamper i verdensmesterskapet i 2018 mot Chile og Argentina .

De 5. oktober 2017, hedrer han sitt første valg mot Chile . I løpet av denne kampen, Romario Ibarra mellom 82 th  minutt av spillet, i stedet for Cristian Ramírez , og to minutter senere scoret han sitt første internasjonale mål. Kampen endte med et 2-1 nederlag for ecuadorianerne. I sitt andre valg scoret han sitt andre nasjonale mål mot Argentina , i et 3-1 nederlag mot ecuadorianerne.

Utmerkelser

Statistikk

Detaljert statistikk

Statistikk over Romario Ibarra fra 8. juli 2020
Årstid Klubb Mesterskap National Cup (er) Konkurranse (r)

Datert plassering Motstander Resultat Konkurranse Merknader
1 re 5. oktober 2017 Estadio Monumental , Santiago , Chile Chile 2-1 VM-kvalifisering 2018 Kommer inn i bildet i stedet for Cristian Ramírez i 82 nd  minutters spill.
2. nd 10. oktober 2017 Estadio Olímpico Atahualpa , Quito , Ecuador Argentina 1-3 VM-kvalifisering 2018 Holder.
3. rd 7. september 2018 Red Bull Arena , Harrison , USA Jamaica 2-0 Vennlig spill Kommer i stedet for Enner Valencia på 67 th  minutt.
4 th 11. september 2018 Toyota Park , Bridgeview , USA Guatemala 2-0 Vennlig spill Kommer i stedet for Miller Bolaños på 73 th  minutt.

Utvalgsmål

Liste over mål for Romario Ibarra på landslaget
Mål Datert plassering Motstander Resultat Resultat Konkurranse
1 st 5. oktober 2017 Estadio Monumental David Arellano , Santiago , Chile Chile 1- 1 2-1 VM-kvalifisering 2018
2. nd 10. oktober 2017 Estadio Olímpico Atahualpa , Quito , Ecuador Argentina 1 -0 1-3 VM-kvalifisering 2018
3. rd 11. september 2018 Toyota Park , Bridgeview , USA Guatemala 2 -0 2-0 Vennlig spill

Merknader og referanser

1. (es) Romario, hermano menor of Renato, se suma a la 'Tri' en lugar av Marcos Caicedo , El Telégrafo
  2. (i) Minnesota United legger til den ecuadorianske vingen Romario Ibarra , Major League Soccer
  3. (in) Loons-vingen Romario Ibarra får sin debut , Star Tribune
  4. (in) Romario Ibarras første mål for Minnesota United FC scorer viktige poeng , Major League Soccer
  5. (in) Romario Ibarra Scorer To ganger som Minnesota United Avslutter 7-Game Winless Streak , KSTP-TV
  6. (es) Romario Ibarra se suma a la Selección en reemplazo av Marcos Caicedo , El Comercio
  7. (es) Chile har Superó Ecuador y mete i lucha por la clasificación , Denganche
  8. Video: Ecuadors overraskelsesmål! , Besoccer
  9. Det første tallet er hjemmelagets poengsum.
    Poengsummen er skrevet i grønt hvis Peru-laget vant kampen, i grått hvis de uavgjort og i rødt hvis de tapte kampen.