Gensere

Kit venstre arm fcgb 9900h.png Kroppssett fcgb 9900h.png Kit høyre arm fcgb 9900h.png Kit shorts.png Kit socks.png Hjem Kit venstre arm fcgb 9900a.png Kroppssett fcgb 9900a.png Kit høyre arm fcgb 9900a.png Kit shorts.png Kit socks.png Utenfor

Sist oppdatert: 15. desember 2012.

Kronologi

Den 1998-1999 sesongen av Bordeaux er den 51 th  klubben sesongen i mesterskapet i Frankrike og 7 th  rad innenfor den franske eliten siden sin økning i 1992-1993 som følge av sin administrative degradering i 1991- 1992. Girondins vant for femte gang i historien tittelen som mester i Frankrike , tolv år etter deres siste tittel i 1987. Denne kollektive seieren anerkjennes også individuelt siden Ali Benarbia og Élie Baup blir kåret til henholdsvis beste spiller og beste trener for den første Divisjon under UNFP-trofeene .

For denne sesongen trenes klubben av Élie Baup , i stillingen siden desember 1997, da han erstatter Guy Stéphan, som han var assistent for siden sesongstart. Denne tidligere keeperen, omgjort til trener i en alder av 21, nyter sin andre erfaring som hovedtrener på Bordeaux-benken etter å ha trent AS St-Étienne mellom 1994 og 1996. Klubben ledes av tandem Jean-Louis Triaud og Jean -Didier Lange . Lange hadde allerede jobbet med Alain Afflelou siden 1990 mens Triaud erstattet den siste i 1996. På slutten av sesongen ble Triaud den eneste presidenten i klubben mens M6 ble majoritetsaksjonær.

Girondins blir kronet som mester etter en veldig tett kamp med Olympique de Marseille som de endelig er foran ett poeng. Cup-banen er imidlertid mindre strålende siden Girondins blir eliminert fra konkurransen i Coupe de France og Coupe de la Ligue. De kom ut av henholdsvis FC Metz i 32 nd endelige og i 16 th finalen av Le Havre AC . Etter å ha havnet femte i det siste mesterskapet, er de også involvert i UEFA Cup hvor de blir eliminert av Parma i kvartfinalen.

Divisjon 1

Girondins karriere i mesterskapet var bemerkelsesverdig siden de fra første til siste dag alltid okkuperte de to første plasseringene i tabellen. Ved å tape seks ganger led de imidlertid flere nederlag enn deres direkte konkurrent om tittelen, Olympique de Marseille, som bare tapte fem ganger i ligaen. Med 66 scorede mål endte Bordelais sesongen med det beste angrepet i første divisjon, mens forsvaret deres, som slo inn 29 mål, er det nest beste, bak Marseille som tok 28 mål.

Detaljert sammendrag av Girondins de Bordeaux-kampene i første divisjon i 1998-1999
Datert Dag Motstander plassering Resultat Bordeaux-målgivere Motstående målscorere Rangering Offentlig
GÅ FASE
8. august 1998 1 Paris SG Dom. Symbolstøtte vote.svg 3-1 Lilian Laslandes Mål scoret etter 56 minutter56 th
Sylvain Wiltord Mål scoret etter 58 minutter58 th
Ali Benarbia Mål scoret etter 88 minutter88 th
Jay-Jay Okocha Mål scoret etter 77 minutter77 th 1 st 38,893
15. august 1998 2 Le Havre AC Ekst. Symbolstøtte vote.svg 2-3 Sylvain Wiltord Mål scoret etter 1 minutt1 re Mål scoret etter 52 minutter 52 e
Lilian Laslandes Mål scoret etter 45 minutter45 e
Cyrille Pouget Mål scoret etter 46 minutter46 th
Miladin Bečanović Mål scoret etter 57 minutter57 th
2. nd 10 592
22. august 1998 3 AJ Auxerre Dom. Symbolstøtte vote.svg 1-0 Sylvain Wiltord Mål scoret etter 4 minutter4. th 2. nd 27,244
29. august 1998 4 FC Metz Ekst. Symbolstøtte vote.svg 2-0 Sylvain Kastendeuch Mål scoret etter 26 minutter26. th ( csc )
Sylvain Wiltord Mål scoret etter 84 minutter84 th
1 st 16 353
11. september 1998 5 Montepellier HSC Dom. Symbolstøtte vote.svg 3-1 Hervé Alicarte Mål scoret etter 48 minutter48 th
Kaba Diawara Mål scoret etter 71. minutt71 th
Sylvain Wiltord Mål scoret etter 90 minutter90 th
Philippe Delaye Mål scoret etter 73 minutter73 th 1 st 20,159
20. september 1998 6 Olympisk Marseille Ekst. Symbol nøytral vote.svg 2-2 Kaba Diawara Mål scoret etter 43 minutter43 e Mål scoret etter 90 minutter 90 e Fabrizio Ravanelli Mål scoret etter 45 minutter45 th
Éric Roy Mål scoret etter 56 minutter56 th
1 st 56,293
25. september 1998 7 Rennais stadion Dom. Symbolstøtte vote.svg 4-0 Lilian Laslandes Mål scoret etter 10 minutter10 th
Kizito Musampa Mål scoret etter 29 minutter29 th
David Jemmali Mål scoret etter 49 minutter49 th
Sylvain Wiltord Mål scoret etter 54 minutter54 th
1 st 19,296
3. oktober 1998 8 SC Bastia Ekst. Symbol motarbeider vote.svg 2-0 Paulo Alves Mål scoret etter 10 minutter10 th
Pierre-Yves André Mål scoret etter 61 minutter61 th
1 st 4,002
16. oktober 1998 9 FC Nantes Dom. Symbolstøtte vote.svg 2-0 Johan Micoud Mål scoret etter 37 minutter37 th
Kaba Diawara Mål scoret etter 38 minutter38 th
1 st 29,673
25. oktober 1998 10 AS Nancy-Lorraine Dom. Symbolstøtte vote.svg 2-0 Lilian Laslandes Mål scoret etter 27 minutter27 th Mål scoret etter 90 minutter 90 th 1 st 13 835
30. oktober 1998 11 RC Strasbourg Ekst. Symbol motarbeider vote.svg 3-2 Kaba Diawara Mål scoret etter 52 minutter52 nd
Lilian Laslandes Mål scoret etter 72 minutter72 nd
Lionel Rouxel Mål scoret etter 27 minutter27 th Mål scoret etter 67 minutter 67 th
Teddy Bertin Mål scoret etter 42 minutter42 th
2. nd 18.080
7. november 1998 12 Toulouse FC Dom. Symbolstøtte vote.svg 3-1 Sylvain Wiltord Mål scoret etter 19 minutter19 th Mål scoret etter 90 minutter 90 th
Ali Benarbia Mål scoret etter 36 minutter36 th
Oceano Mål scoret etter 57 minutter57 th 2. nd 21,298
11. november 1998 1. 3 FC Lorient Ekst. Symbolstøtte vote.svg 0-2 Michel Pavon Mål scoret etter 8 minutter8 th
Sylvain Wiltord Mål scoret etter 80 minutter80 th
2. nd 11 324
14. november 1998 14 FC Sochaux Dom. Symbol nøytral vote.svg 0-0 2. nd 18 920
19. november 1998 15 AS Monaco Ekst. Symbolstøtte vote.svg 0-2 Lilian Laslandes Mål scoret etter 7 minutter7 e
Johan Micoud Mål scoret etter 40 minutter40 e
2. nd 8 555
29. november 1998 16 RC linse Dom. Symbolstøtte vote.svg 1-0 Johan Micoud Mål scoret etter 59 minutter59 th 1 st 28 727
3. desember 1998 17 Olympique lyonnais Ekst. Symbol motarbeider vote.svg 2-1 Sylvain Wiltord Mål scoret etter 81 minutter81 e Alain Caveglia Mål scoret etter 51 minutter51 th
Vikash Dhorasoo Mål scoret etter 52 minutter52 th
1 st 24 832
RETURFASE
12. desember 1998 18 Le Havre AC Dom. Symbolstøtte vote.svg 3-0 Lilian Laslandes Mål scoret etter 7 minutter7 th Mål scoret etter 69 minutter 69 th Ali Benarbia Mål scoret etter 14 minutter14. th 1 st 17.496
15. desember 1998 19 AJ Auxerre Ekst. Symbol motarbeider vote.svg 1-3 Lilian Laslandes Mål scoret etter 1 minutt1 re Steve Marlet Mål scoret etter 56 minutter56 th Mål scoret etter 65 minutter 65 th
Thomas Deniaud Mål scoret etter 72 minutter72 th
2. nd 11.417
19. desember 1998 20 FC Metz Dom. Symbolstøtte vote.svg 6-0 Johan Micoud Mål scoret etter 36 minutter36 th Mål scoret etter 90 minutter 90 th
Sylvain Wiltord Mål scoret etter 47 minutter47 th
Lilian Laslandes Mål scoret etter 52 minutter52 th Mål scoret etter 60 minutter 60 th Mål scoret etter 74 minutter 74 th
2. nd 22.447
16. januar 1999 21 Montpellier HSC Dom. Symbol nøytral vote.svg 1-1 Lilian Laslandes Mål scoret etter 44 minutter44 th Franck Silvestre Mål scoret etter 9 minutter9. th 2. nd 18.556
29. januar 1999 22 Olympisk Marseille Dom. Symbolstøtte vote.svg 4-1 Sylvain Wiltord Mål scoret etter 14 minutter14 th Mål scoret etter 32 minutter 32 nd
Johan Micoud Mål scoret etter 17 minutter17 th
Lilian Laslandes Mål scoret etter 20 minutter20 th
Christophe Dugarry Mål scoret etter 59 minutter59 th 1 st 33 208
6. februar 1999 23 Rennais stadion Ekst. Symbol nøytral vote.svg 1-1 Sylvain Wiltord Mål scoret etter 36 minutter36 th Patrick Weiser Mål scoret etter 86 minutter86 th 2. nd 16 529
13. februar 1999 24 SC Bastia Dom. Symbolstøtte vote.svg 2-0 Sylvain Wiltord Mål scoret etter 54 minutter54 th Mål scoret etter 73 minutter 73 rd 1 st 25 744
25. februar 1999 25 FC Nantes Ekst. Symbol nøytral vote.svg 0-0 2. nd 35,049
9. mars 1999 26 AS Nancy Ekst. Symbolstøtte vote.svg 2-3 Sylvain Wiltord Mål scoret etter 17 minutter17 e Mål scoret etter 62 minutter 62 e
Hervé Alicarte Mål scoret etter 32 minutter32 e
Mehdi Meniri Mål scoret etter 67 minutter67 th
Tony Cascarino Mål scoret etter 70 minutter70 th
1 st 10 236
20. mars 1999 27 RC Strasbourg Dom. Symbolstøtte vote.svg 1-0 Michel Pavon Mål scoret etter 12 minutter12. th 1 st 27 729
3. april 1999 28 Toulouse FC Ekst. Symbolstøtte vote.svg 0-3 Lilian Laslandes Mål scoret etter 25 minutter25 th
Iván Pérez Muñoz Mål scoret etter 79 minutter79 th
Johan Micoud Mål scoret etter 90 minutter90 th
1 st 32 954
14. april 1999 29 FC Lorient Dom. Symbol nøytral vote.svg 0-0 2. nd 26,694
24. april 1999 30 FC Sochaux Ekst. Symbol motarbeider vote.svg 2-0 Sébastien Dallet Mål scoret etter 27 minutter27 th
Bernard Move Mål scoret etter 74 minutter74 th
2. nd 8 669
30. april 1999 31 AS Monaco Dom. Symbol motarbeider vote.svg 0-2 Sabri Lamouchi Mål scoret etter 27 minutter27. th 2. nd 32 875
4. mai 1999 32 RC linse Ekst. Symbolstøtte vote.svg 2-4 Iván Pérez Muñoz Mål scoret etter 5 minutter5 e Mål scoret etter 44 minutter 44 e
Sylvain Wiltord Mål scoret etter 82 minutter82 e
Johan Micoud Mål scoret etter 90 minutter90 e
Daniel Moreira Mål scoret etter 14 minutter14 th
Alex Nyarko Mål scoret etter 35 minutter35 th
1 st 39 975
22. mai 1999 33 Olympique lyonnais Dom. Symbolstøtte vote.svg 1-0 Lassina Diabaté Mål scoret etter 32 minutter32 nd 1 st 33,065
29. mai 1999 34 Paris SG Ekst. Symbolstøtte vote.svg 2-3 Sylvain Wiltords Mål scoret etter 18 minutter18 th Mål scoret etter 60 minutter 60 th

Ligues kopp

Datert Tårn Motstander plassering Resultat Bordeaux-målgivere Motstående målscorere Offentlig
9. januar 1999 1/16 th Le Havre AC Ekst. Symbol motarbeider vote.svg 1-0 Miladin bečanović Mål scoret etter 18 minutter18. th 10.000

French Cup

20. januar 1999 1/32 e FC Metz Ekst. Symbol motarbeider vote.svg 1-0 Danny Boffin Mål scoret etter 44 minutter44 th 10 680

UEFA Cup

15. september 1998 1 st  runde farten Rask Wien Dom. Symbol nøytral vote.svg 1-1 Michael Hatz Mål scoret etter 14 minutter14. th ( csc ) Oliver Freund Mål scoret etter 64 minutter64 th 15.000
29. september 1998 1 st  runde retur Rask Wien Ekst. Symbolstøtte vote.svg 1-2 Hervé Alicarte Mål scoret etter 28 minutter28. th
Lassina Diabate Mål scoret etter 86 minutter86 th
T. Wagner Mål scoret etter 42 minutter42 nd 24.500
13. oktober 1998 2 th  runde farten Arnhem-hastighet Ekst. Symbolstøtte vote.svg 0-1 Sylvain Wiltord Mål scoret etter 44 minutter44 th 19.000
27. oktober 1998 2 e  bakre runde Arnhem-hastighet Dom. Symbolstøtte vote.svg 2-1 Johan Micoud Mål scoret etter 8 minutter8 th
Sylvain Wiltord Mål scoret etter 85 minutter85 th
Arco Jochemsen Mål scoret etter 7 minutter7. th 14 764
24. november 1998 3 th  runde farten Gresshoppers Zürich Ekst. Symbol nøytral vote.svg 3-3 Sylvain Wiltord Mål scoret etter 5 minutter5 th Mål scoret etter 73 minutter 73 rd
Johan Micoud Mål scoret etter 19 minutter19 th
Mikhail Kavelashvili Mål scoret etter 21 minutter21 th
Kubilay Türkyilmaz Mål scoret etter 33 minutter33 th
Alex Comisetti Mål scoret etter 53 minutter53 th
7200
8. desember 1998 3 e  bakre runde Gresshoppers Zürich Dom. Symbol nøytral vote.svg 0-0 19.000
2. mars 1999 1/4 siste første etappe Parma FC Dom. Symbolstøtte vote.svg 2-1 Johan Micoud Mål scoret etter 40 minutter40 th
Sylvain Wiltord Mål scoret etter 44 minutter44 th
Hernán Crespo Mål scoret etter 84 minutter84 th 33.000
16. mars 1999 1/4 siste retur Parma FC Ekst. Symbol motarbeider vote.svg 6-0 Hernan Crespo Mål scoret etter 37 minutter37 e Mål scoret etter 66 minutter 66 e
Enrico Chiesa Mål scoret etter 43 minutter43 e Mål scoret etter 59 minutter 59 e
Juan Sebastian Veron Mål scoret etter 48 minutter48 e
Abel Balbo Mål scoret etter 89 minutter89 e ( Pen. )
16.400

Profesjonell arbeidsstyrke

Taktisk

Taktikken som hovedsakelig ble brukt av Élie Baup i løpet av sesongen, er 4-4-2 kjent som klassisk eller flat . Denne enheten består av fire forsvarere, to sentrale midtbanespillere, to relativt offensive banespillere og deretter to angripere. Titelmålvakten er Ulrich Ramé , justert 32 ganger av 34. Ankom Girondins, samtidig som Stanley Menzo , på lån fra Lierse SK i 1997, tok han raskt plass i burene etter den middelmådige forestillingen til sistnevnte inkludert kjøpsopsjonen ble ikke utnyttet i 1998.

Forsvaret som oftest er justert består av Niša Saveljić og Hervé Alicarte i forsvarets akse, samt Victor Torres Mestre (i konkurranse med Romain Ferrier , ofte etablert på slutten av sesongen) og François Grenet , spiller trent i klubben, henholdsvis på venstre og høyre side av forsvaret. Spillet med Girondins som var mye fokusert på korridorene, de to sentrale forsvarerne favoriserte korte bytter med sine backer som deltok mye i den offensive konstruksjonen. Disse backene byttet så veldig lite i første intensjon med de aksiale midtstopperne, men ga heller spillerne som var til stede foran dem i korridoren. Trekantspillet ble brukt mye, Michel Pavon , defensiv midtbanespiller, og nølte ikke med å spille med bakspilene og deretter gå videre.

Midtbanespilleren spiller egentlig ikke flatt, vi finner først kaptein Michel Pavon i en reell rolle som rekuperator mens Lassina Diabaté er snarere en fakkelbærer som er ansvarlig for å sikre overføring av ballen mellom forsvaret, sidene og angrepet. Som sentrale forsvarere bemerker vi tilbøyeligheten til aksiale midtbanespillere til å spille på sidene. Michel Pavon favoriserte Johan Micoud (eller Kizito Musampa ) mens Lassina Diabaté, som en ekte playmaker, snurret ballen på begge sider. Det var derfor de to banespillerne , Micoud og Ali Benarbia som var ansvarlige for å forsyne de to angriperne med ballen. Slik holdt de seg ikke begrenset i korridoren, og prøvde også å få overskudd i aksen.

I angrep er det komplementariteten til paret Sylvain Wiltord - Lilian Laslandes som tillot Girondins å fullføre med det beste angrepet i mesterskapet. Laslandes jobbet i en rolle som forbipasserende og pivot mens Wiltord, stadig kastet i dybden av Laslandes eller de to angripende midtbanespillere, var ansvarlig for å sette ballen i nettet. Vi finner denne komplementariteten i statistikken siden Wiltord slutter som toppscorer i mesterskapet mens Laslandes er den beste pasienten.

I tillegg til sin start-XI, var Élie Baup også i stand til å stole på en benk for å spille konkurransen og la laget hans løpe når det var nødvendig. Dermed hevdet Romain Ferrier seg gradvis mot Torres Mestre for å endelig avslutte sesongen som en holder som venstreback akkurat som Kodjo Afanou som gradvis erstattet Saveljic. I den offensive sektoren har flere spillere holdt seg begrenset til rollen som joker, dette er tilfelle Bruno Da Rocha , Kizito Musampa og Kaba Diawara i skyggen av Diabaté, Micoud, Wiltord og Laslandes. Erstatningene tok en fremtredende plass i erobringen av tittelen. Diawara-forfatteren av en dobbel på Stade Vélodrome tillot faktisk laget sitt å bringe tilbake uavgjort (2-2) av Marseille mens det var Pascal Feindouno som scoret tittelmåletParc des Princes den siste dagen. (2-3 ).

Statistikk

Samlestatistikk

Sportsrekord av Girondins de Bordeaux førstelag
Konkurranse Starter på tur Ferdig Kampene spilt Vant Tegner Tapt Mål for Mål mot Forskjell
Divisjon 1 - 1 st 34 22 6 6 66 29 +37
French Cup 32 e finale 32 e finale 1 0 0 1 0 1 -1
Ligues kopp 16 e finale 16 e finale 1 0 0 1 0 1 -1
UEFA Cup 1 st  runde Kvartfinale 8 4 3 1 9 1. 3 -4
Total - - 44 26 9 9 75 44 +31

Individuell statistikk

Individuelle priser Målscorere Liste over Bordeaux-målgivere i alle konkurranser