Beste forbipasserende Marie Gosse (3)

Gensere

Kit venstre arm.png Kit body.png Kit høyre arm.png Kit shorts.png Kit socks.png Hjem Kit venstre arm.png Kit body.png Kit høyre arm.png Kit shorts.png Kit socks.png Utenfor Kit venstre arm svarte bøyler.png Kroppssett blackhoops.png Kit høyre arm svarte bøyler.png Kit shorts.png Kit socks.png Annen

Kronologi

Den 2012-2013 sesongen av Arras Football Club feminine er den første sesongen av Pas-de-Calais klubb i første divisjon i den franske mesterskapet .

René Devienne og Eric Zelazny er i spissen for Arrage-staben i løpet av denne nye sesongen som følger en spesielt vellykket tidligere øvelse, siden klubben hadde endt først i sin divisjon 2-gruppe og dermed nådde eliten. Målene for denne sesongen er beskjedne mot de største lagene i første divisjon, president Philippe Verstaen kan bare ambisjon å opprettholde denne første sesongen på dette nivået. I løpet av vinterferien, uten å stole på trenerne sine, takker klubblederne dem og utnevner Jean-Pierre Marocchini i deres sted.

Arras FCF ble eliminert så snart de kom inn i Coupe de France av FCF Hénin-Beaumont, som likevel spilte i divisjon 2 .

Før sesongen

Klubbmål

Til tross for et diskantbudsjett er ambisjonene for denne sesongen beskjedne mot de største lagene i første divisjon, og vedlikehold er hovedmålet.

For å imøtekomme kravene fra første divisjon har klubben flyttet og vil nå spille hjemmekampene sine på Stade Degouve-Brabant .

Overføringer

I begynnelsen av sesongen i eliten styrker og registrerer klubben fem nye spillere, Justine Dubois og Leïla Iloudje fra US Gravelines , Claire Jacob fra FCF Hénin-Beaumont som nettopp har blitt degradert til Divisjon 2 , Claire Levasseur FCF Under- 19 lag Juvisy og Camille Lewandoski, en tidligere FCF Hénin-Beaumont-spiller som vender tilbake til konkurransen. Klubben rekrutterer også en andre trener i personen til Eric Zélazny som kommer fra ASPTT Arras og som erstatter Jean-Pierre Marocchini. I vinterpausen mottar klubben forsterkning fra den kamerunske internasjonale , Yvonne Leuko Chibosso fra FC Rouen og Chardente Saya Ndoulou fra US Compiègne .

Klubben opplever også avganger, siden Virginie Arys og Charlène Olivier går motsatt vei til Claire Jacob og blir med i FCF Hénin-Beaumont . I løpet av vinterpausen registrerte klubben Stéphanie Weens avgang til US Rouvroy.

I vinterpausen takker klubblederne den nåværende trenerduoen René Devienne og Eric Zélazny, som blir erstattet av et klubbmedlem, Jean-Pierre Marocchini.

Chardente Saya Ndoulou Kongo Overføre US Compiegne Divisjon 2
Jean-Pierre Marocchini Frankrike Intern (trener)
Stephanie Weens Frankrike Overføre US Rouvroy Æresdivisjon
René Devienne Frankrike Oppsigelse (trener)
Eric Zelazny Frankrike Oppsigelse (trener)

Forberedelse før sesongen

Før deres første offisielle seriekamp planlagt 9. september , har Arras FCF planlagt fire vennskapskamper mot Dames Zulte Waregem , US Compiègne CO , Amiens SC og VGA Saint-Maur .

Forberedelseskamper for sesongen 2012-2013
Datert Motstander plassering Resultat AFCF målscorere Velstand
15.08.12 Damer Zulte Waregem Dom. 4-0 Mål scoret Ludivine Bultel Mathilde Decool Caroline Gracial Camille Lewandoski
Mål scoret
Mål scoret
Mål scoret
-
19.08.12 US Compiègne CO ( divisjon 2 ) Ekst. 1-1 Mål scoret Justine Dubois -
26.08.12 Amiens SC ( divisjon 2 ) Ekst. 6-0 Mål scoretMål scoret Ludivine Bultel Caroline Gracial Jessica Lernon Camille Lewandoski Jennifer Bouchenna
Mål scoret
Mål scoret
Mål scoret
Mål scoret
-
09/01/12 VGA Saint-Maur ( æresdivisjon ) Beaurains 4-1 Mål scoret Mathilde Decool Caroline Gracial Nathalie Jarosz Stéphanie Weens

11 AFCF 2-0 FC Vendenheim 7 th (-19)
Tegnforklaring: () = forskjell i punkt på den første eller, hvis AFCF er først, på den andre.

Sesongen 2012-2013 i divisjon 1 er den tretti niende utgaven av det franske mesterskap for kvinner i fotball . Divisjonen motarbeider tolv klubber i en serie på tjueto møter. Det beste av dette mesterskapet kvalifiserer seg til Champions League (de to første). Den Arras FCF delta i denne konkurransen for første gang i sin historie.

Konkurransen begynner for Arras FCF, søndag 9. september 2012klokken 15 med kamp mot FCF Juvisy . Arrageoises for sin første kamp i eliten kunne ikke motstå motstanderen, og falt tungt på poengsummen seks mål til null. På den andre dagen ble døtrene til René Devienne og Eric Zélazny holdt i sjakk av spillerne til EA Guingamp på scoringen av et mål overalt etter at de likevel hadde åpnet scoringen av Laurie Dacquigny. Det samme scenariet dukket opp uken etter mot AS Saint-Étienne til tross for Leïla Iloudjes mål. På den fjerde dagen møter Arrageoises Montpellier HSC som takket være en dobbel fra Marie-Laure Delie vinner på Degouve-Brabant stadion med en score på tre mål til null.

På den femte dagen ble spillerne til René Devienne og Eric Zélazny igjen beseiret med en streng score på seks mål til null av Paris Saint-Germain , med et hat-trick fra den svenske spissen Kosovare Asllani . Arrageoises styrer godt den påfølgende dagen ved å vinne på bakken til en annen opprykt, Toulouse FC med poengsummen to mål til null, spesielt takket være en dobbel fra Ludivine Bultel, deretter fulgt opp mot den andre opprykkede, FF Issy ved å vinne to mål for en foran publikum.

På den åttende dagen var spillerne fra Arras FCF dystre mot de fra Rodez AF som vant med poengsummen fem mål til ett, til tross for en ny prestasjon fra Ludivine Bultel før de kom seg dagen etter ved å slå spillerne FF Yzeure på poengsummen fire mål til en, slik at de kan heve seg til sjetteplassen. Arrageoises kollapset to uker senere mot Olympique Lyonnais , og tapte tretten mål til ett til tross for Leïla Iloudjes prestasjon, bare den tredje europeiske angriperen som slo igjennom nettet for Lyon-laget denne sesongen. Den siste kampen i første etappe i den nordlige klubben blir utsatt til 13. januar på grunn av dårlig vær som hindrer FC Vendenheim i å flytte til Pas-de-Calais . Denne sene kampen er perfekt forhandlet av Arrageoises som overvinner motstanderen med poengsummen to mål til null, og tar også et annet viktig skritt mot vedlikehold.

Returfase - Dag 12 til 22 Mesterskapsdager 12 til 22
12 EA Guingamp 7-0 AFCF 8 th (-22)
1. 3 AFCF 0-2 AS Saint-Etienne 9 th (-25)
22 AFCF - FCF Juvisy - (-)

For sin første returkamp og den siste før vinterferien, bøyde Arrageoises tungt på banen til EA Guingamp med poengsummen på sju mål til null. Dagen etter ble deres kamp mot AS Saint-Étienne utsatt av klimatiske årsaker, Arrageoises spilte dermed sin første kamp for året 20. januar mot Montpellier HSC og tapte igjen tungt på poengsummen på syv mål til null. Etter en helg med Coupe de France tapte døtrene til René Devienne og Eric Zélazny igjen mot Paris SG , på poengsummen fire mål til ett, med særlig et mål fra Tobin Heath , den siste rekrutten. 10. februar spilte Arrageoises sin sene kamp mot AS Saint-Étienne og benyttet ikke anledningen til å flytte seg bort fra den røde sonen siden de tapte to mål til null, før de ble holdt i sjakk to uker senere, av en direkte konkurrent. for nedrykk, Toulouse FC , med poengsummen to mål overalt. Den påfølgende dagen så Arrageoises kampen mot FF Issy utsatt på grunn av eksepsjonelle værforhold i Nord-Frankrike. Kampene følger hverandre og er like, siden spillerne av Jean-Pierre Marocchini vil kjede to nederlag to mål til null mot Rodez AF og deretter på FF Yzeure , før de holder FF Issy i sjakk i sin sene kamp. vedlikehold i eliten.

French Cup

Møter i Coupe de France
Tårn Møte Div.
1/32 e FCF Henin 2-1 AFCF D2

Den Coupe de France 2012-2013 er det 12 th  utgaven av Frankrike Cup , en knockout konkurranse pitting fotballklubber i hele hovedstads Frankrike og oversjøiske territorier . Det er organisert av FFF og dets regionale ligaer.

Marinette Pichon lager et delikat trekk for Arrageoises som skal spille borte, mot FCF Hénin-Beaumont , som spiller i andre divisjon . Nordlendingene faller i fellen til dette derbyet og bøyer seg for poengsummen på to mål til ett med et andre Henin-mål i de siste sekundene, og ødelegger AFCF-spillernes håp om å gjøre en kurs i denne konkurransen.

Sesongens offisielle kamper

Tabellen nedenfor viser de offisielle kampene som Arras FCF har spilt i løpet av sesongen. Målscorerne ledsages av en indikasjon på spilleminuttet når målet blir scoret, og for visse prestasjoner, på dets natur ( straff eller mot leiren).

Oppsummering av offisielle kamper etter konkurranse
Konkurranse Starter på tur Plass eller siste runde Kampene spilt Vant Tegner Tapt Mål for Mål mot Forskjell
Divisjon 1 - - 19 4 4 11 18 64 -46
French Cup 1/32 finale 1/32 finale 1 0 0 1 1 2 -1
Total - - 20 4 4 12 19 66 -47
Offisielle kamper for 2012-2013 sesongen
Datert Konkurranse Motstander plassering Resultat AFCF målscorere Torget Velstand
09/09/2012 Dag 1 FCF Juvisy Ekst. 0-6 - 11. th 400
23/09/2012 Dag 2 EA Guingamp Dom. 1-1 Mål scoret etter 2 minutter2 nd Laurie Dacquigny 8. th 300
09/30/2012 Dag 3 AS Saint-Etienne Ekst. 1-1 Mål scoret etter 3 minutter3 e Leila Iloudje 8. th 150
07/10/2012 Dag 4 Montpellier HSC Dom. 0-3 - 10. th 600
14/10/2012 Dag 5 Paris SG Ekst. 0-6 - 10. th 400
28.10.2012 Dag 6 Toulouse FC Ekst. 2-0 Mål scoret etter 53 minutter53 e Ludivine Bultel
Mål scoret etter 77 minutter77 e Ludivine Bultel
9 th 70
04/11/2012 Dag 7 FF Issy Dom. 2-1 Mål scoret etter 48 minutter48 th Perrine Tentelier
Mål scoret etter 69 minutter69 th Laurie Dacquigny
8. th 400
11/11/2012 Dag 8 Rodez AF Ekst. 1-5 Mål scoret etter 61 minutter61 th Ludivine BULTEL 8. th 150
11/11/2012 Dag 9 FF Yzeure Dom. 4-1 Mål scoret etter 30 minutter30 e ( Pen. ) Marie Gosse
Mål scoret etter 55 minutter55 e Julie Caillierez
Mål scoret etter 73 minutter73 e Nathalie Jarosz
Mål scoret etter 80 minutter80 e Ludivine Bultel
6 th 300
12.02.2012 Dag 10 Olympique lyonnais Ekst. 1-13 Mål scoret etter 58 minutter58 e Leila Iloudje 9 th 250
16.12.2012 Dag 12 EA Guingamp Ekst. 0-7 - 8. th 150
13.11.2013 Dag 11 FC Vendenheim Dom. 2-0 Mål scoret etter 78 minutter78 th Ludivine Bultel
Mål scoret etter 87 minutter87 th Leïla Iloudje
7 th 300
01/20/2013 Dag 14 Montpellier HSC Ekst. 0-7 - 9 th 130
27/01/2013 En / 32 th finalen
Cup Frankrike
FCF Hénin-Beaumont ( Divisjon 2 ) Ekst. 1-2 Mål scoret etter 18 minutter18 th Ludivine BULTEL - 350
03/02/2013 Dag 15 Paris SG Dom. 1-4 Mål scoret etter 22 minutter22 nd Jessica Lernon 9 th 700
02/10/2013 Dag 13 AS Saint-Etienne Dom. 0-2 - 9 th 250
23/02/2013 Dag 16 Toulouse FC Dom. 2-2 Mål scoret etter 10 minutter10 th Caroline Gracial
Mål scoret etter 39 minutter39 th Caroline Gracial
9 th 200
03/30/2013 Dag 18 Rodez AF Dom. 0-2 - 9 th 250
04/07/2013 Dag 19 FF Yzeure Ekst. 0-2 - 9 th 320
04/14/2013 Dag 17 FF Issy Ekst. 1-1 Mål scoret etter 93 minutter93 e ( Pen. ) Chardente Saya Ndoulou 8. th 200
05.05.2013 Dag 20 Olympique lyonnais Dom. - - - -
18.05.2013 Dag 21 FC Vendenheim Ekst. - - - -
26.05.2013 Dag 22 FCF Juvisy Dom. - - - -

Spillere og teknisk støtte

Teknisk støtte

I løpet av denne sesongen ledes laget av en trenerduo René Devienne-Eric Zelazny som trekker på sine erfaringer fra tidligere sesonger for best å lede de oppfremmede til vedlikehold. I vinterpausen blir de erstattet av Jean-Pierre Marocchini, trener for klubbens under 19 år.