Beste spiss Mesterskap: Isco (9) Alle konkurranser: Roque Santa Cruz (13)

Gensere

Kit venstre arm malaga1213h.png Kroppssett malaga1213goodunesco.png Kit høyre arm malaga1213h.png Kit shorts malagacf1213h.png Kit socks.png Hjem Kit venstre arm blackborder.png Kroppssett sanfrecce11g3.png Kit høyre arm blackborder.png Kit shorts.png Kit sokker malaga1213.png Utenfor Kit venstre arm malaga201213la.png Kroppssett malaga1213b32.png Kit høyre arm malaga201213ra.png Shorts kit malagacf1213s3.png Kit sokker malaga1213so 3.png Annen

Sist oppdatert: 13. desember 2012.

Kronologi

Den 2012-2013 sesongen for Málaga CF er klubbens 5 th  påfølgende sesong i Liga BBVA . Det følger 2011-2012 sesongen som så Málaga finish i 4 th  plass i mesterskapet, kvalifisere stedet for Champions League . Den første i klubbens historie.

I løpet av sesongen 2012-2013 er Málaga CF engasjert i tre offisielle konkurranser: Spanish League , Spanish Cup og Champions League .

Forsesong

Vennskapskamper

I forkant av deres første offisielle kamp i Liga BBVA planlagt 18. august , har Málaga planlagt syv vennskapskamper. Rekorden er tre seire, to uavgjorte og to tap med totalt tretten mål scoret.

Datert Motstander Resultat Scorere
07/17/2012 UD Horadada Seier 2-4 Seba Mål scoret etter 11 minutter11 e , Toulalan Mål scoret etter 25 minutter25 e , Rondón Mål scoret etter 37 minutter37 e , Duda Mål scoret etter 41 minutter41 e
07/21/2012 Xerez Nederlag 2-0
28.08.2012 Zamora CF Seier 3-0 Buonanotte Mål scoret etter 50 minutter50 e Mål scoret etter 64 minutter 64 e , Jiménez Mål scoret etter 73 minutter73 e
07/29/2012 Caracas FC Nei 2-2 Rondón Mål scoret etter 13 minutter13 e , Weligton Mål scoret etter 41 minutter41 e
08.04.2012 Juventus Nederlag 2-0
08/07/2012 Olympiacos Nei 3-3 Papazoglou Mål scoret etter 3 minutter3 e (csc), Eliseu Mål scoret etter 81 minutter81 e , Seba Mål scoret etter 90 minutter90 e
08/11/2012 Everton Seier 1-0 Weligton Mål scoret etter 74 minutter74 th

Overføringer

Med sine briljante 4 th  sted Málaga kvalifiserer for innledende runde av Champions League , vil den andalusiske klubben ser til bedre til sommeren overgangsvinduet. Spillere som Antonio Cassano og Robinho , Alessandro Del Piero , Olivier Giroud eller Álvaro Negredo blir insisterende kunngjort til klubben.

De 10. juli 2012, Edinho er igjen på utlån i et år hos Academica Coimbra .

De 19. juli 2012, er keeper Iván Rubén lånt ut til Rayo Vallecano .

De 26. juli 2012, Hélder Rosário, som er på slutten av kontrakten med klubben, er forpliktet til Ponferradina .

De økonomiske problemene gjør at klubben etterlater noen spillere som Enzo Maresca og Joris Mathijsen i Feyenoord .

De 2. august 2012, Santi Cazorla europamester med Spania , forlater klubben for å bli med Arsenal .

De 3. august 2012, Apoño samarbeider med Real Zaragoza .

De 5. august 2012, forlater den venezuelanske Salomón Rondón klubben for å bli med i den russiske klubben Rubin Kazan .

De 18. august 2012, Javier Malagueño sier opp sin kontrakt med klubben.

De 31. august 2012, Javier Saviola som er løslatt av Benfica , er engasjert i et år. Chilenske Manuel Iturra, i mellomtiden utgitt av Real Murcia , er også engasjert i et år.

1. september 2012 ble Oguchi Onyewu og Roque Santa Cruz lånt ut til klubben henholdsvis av Sporting Portugal og Manchester City .

Mesterskap

Den 2012-2013 sesongen av Liga BBVA er den 82 th  utgaven av det spanske første divisjon. De tjue deltakende klubbene i mesterskapet vil møte de nitten andre to ganger. Konkurransen starter18. august 2012og ender på en st juni 2013 .

Det beste av dette mesterskapet kvalifiserer seg til europacupene som er Champions League og Europa League . Málaga deltar i denne konkurransen for femte gang på rad siden sesongen 2008-2009.

Som hver sesong er Real Madrid og FC Barcelona de store favorittene for tittelen. Den Valencia CF og det Atletico Madrid er i sving med Malaga etter hans 4 th  plass forrige sesong, outsider.

Nedrykket fra forrige sesong, Villarreal , Sporting Gijón og Racing Santander , blir erstattet av Deportivo La Coruna , mestere i Liga Adelante , Celta Vigo og Real Valladolid .

August: Dag 1 til 2

Den første kampen i sesongen endte med en seier mot Celta Vigo på scoren for ett mål og holder nullen i en kamp dominert balansert, Fabrice Olinga gir fordel å eie 84 th  minutt med en pasning fra argentinske Diego Buonanotte . Hva gjør den unge kameruneren til den yngste målscoreren i La Ligas historie .

Hjemme i neste kamp klarte ikke Málaga å gjøre det bedre enn et mål over hele Mallorca . Tömer Hemed åpnet scoringen med et hodestøt for Les Mallorcins før Juanmi Jiménez utlignet for den andalusiske klubben, assistansen til fordel for Francisco Portillo . Denne kampen er preget av utvisningen av Eliseu helt på slutten av kampen.

Datert J. Motstander plassering Resultat Scorere
18.08.2012 1 re Celta de Vigo Balaídos stadion , Vigo Seier 0-1 Olinga Mål scoret etter 84 minutter84 th
25.08.2012 2. nd RCD Mallorca La Rosaleda stadion , Malaga Nei 1-1 Jiménez Mål scoret etter 76 minutter76 th
September: Dag 3 til 6

Tre dager etter kvalifiseringen av Málaga i sluttspillet til Champions League , flytter spillerne til Pellegrini til Zaragoza . Og det er på den minste poengsummen klubben vil vinne, med et mål signert Ignacio Camacho på pasning fra Eliseu .

Dagen etter så klubben å slå Levante tre mål mot ett. Med Javier Saviola flott kveld (et mål på 27 th  minutt med en pasning fra Isco og en assist for Joaquin karakter til timen). Portillo vil forsegle seieren i klubben i 93 th  minutt.

Málaga markerer et lite stopp etter den målløse uavgjort i Bilbao , men kommer tilbake til seier seks dager senere etter en rasende seier over Sevilla Betis fire mål til null. De scorers er Joaquin til 13 th  minutt straffespark, Javier Saviola i 28 th  minutt (assistert av Portillo ), Amaya merkene mot sin leir til 72 th  minutt og Isco to minutter senere (assistert av nykommer Santa Cruz ).

1/09/2012 3. rd Ekte Zaragoza La Romareda , Zaragoza Seier 0-1 Camacho Mål scoret etter 56 minutter56 th
09/15/2012 4 th Levante La Rosaleda stadion , Malaga Seier 3-1 Saviola Mål scoret etter 27 minutter27 e Joaquin Mål scoret etter 58 minutter58 e Portillo Mål scoret etter 90 + 3 minutter90 + 3 rd
23/09/2012 5. th Atletisk bilbao San Mamés stadion , Bilbao Nei 0-0
29/09/2012 6 th Ekte Betis La Rosaleda stadion , Malaga Seier 4-0 Joaquin Mål scoret etter 13 minutter13 th Saviola Mål scoret etter 28 minutter28 th Amaya Mål scoret etter 72 minutter72 th ( CSC ) Isco Mål scoret etter 74 minutter74 th
Oktober: Dag 7 til 9

Andalusierne vil oppleve sitt første tilbakeslag på Atlético Madrid- plenen . Knappe fem minutter ut i kampen åpnet det colombianske geniet Falcao scoringen for Indios de Madrid. Ti minutter før pause utligner Roque Santa Cruz for Málaga. Til slutt, noen få sekunder fra slutten, vil Falcao igjen gi ham seieren til lagkameratene. Malaga forblir 3 e  etter motstanderne.

Etter dette nederlaget vil andalusierne finne sitt smil uken etter mot Valladolid . Til tross for innledende mål for de besøkende, vil lokalbefolkningen vende tidevannet med mål fra Isco og Joaquin, øyeblikkets spillere i form.

Dagen etter endte med en målløs remis mot Barcelona-klubben Espanyol .

07/10/2012 7 th Atlético Madrid Vicente Calderón stadion , Madrid Nederlag 2-1 Santa Cruz Mål scoret etter 36 minutter36 th
20/10/2012 8. th Ekte Valladolid La Rosaleda stadion , Malaga Seier 2-1 Isco Mål scoret etter 37 minutter37 th Joaquin Mål scoret etter 87 minutter87 th
27/10/2012 9 th Espanyol Estadi RCDE , Barcelona Nei 0-0
November: Dag 10 til 13

November kommer til å bli veldig komplisert for Boquerones , etter åtte måneders ubeseiret spill hjemme, vil klubben falle to ganger i løpet av en uke på La Rosaleda Stadium . Vallecano og Real Sociedad , klubber som ennå ikke er i rekkevidde for klubben, vant med to mål mot ett.

Andalusierne vil da trekke null over hele Osasuna- banen . Men uken etter vil lagkameratene til Jesus Gámez komme seg og knuse FC Valencia fire mål til null. Málaga endte deretter seks kamper på rad uten seire i alle konkurranser.

03/11/2012 10. th Rayo Vallecano La Rosaleda stadion , Malaga Nederlag 1-2 Demichelis Mål scoret etter 49 minutter49 th
10/11/2012 11. th Ekte Sociedad La Rosaleda stadion , Malaga Nederlag 1-2 Saviola Mål scoret etter 37 minutter37 th
17/11/2012 12. th Osasuna Reyno de Navarra , Pamplona Nei 0-0
24/11/2012 13. th Valens La Rosaleda stadion , Malaga Seier 4-0 Portillo Mål scoret etter 7 minutter7 e Saviola Mål scoret etter 74 minutter74 e Santa Cruz Mål scoret etter 81 minutter81 e Isco Mål scoret etter 90 + 2 minutter90 + 2 n
Desember: Dag 14 til 17

Til tross for den glitrende seieren over Valencia, vil klubben falle for fjerde gang denne sesongen, tredje gang på fem kamper mot Getafe . Andalusierne savnet muligheten til å komme tilbake til et poeng bak Real Madrid , tredje.

På vegne av 15 th  dag av mesterskapet, vil Málaga lett vinne tre poeng ved å score fire mål på hjemmebane til et team av Granada helt maktesløs.

15. desember reiser klubben til Sevilla for å bekrefte seieren hjemme. Etter et hjørnespark fra Joaquin vil Martin Demichelis lure motstanderens keeper med en hodet. Eliseu vil da doble straffesparket fra feil fot.

For sin siste kamp for året mottar Málaga forsvarende mester Real Madrid . Andalusierne som opptrer de siste kampene, vil kjede en tredje seier på rad ved å slå Madrid 3-2. Merk at treneren til Real, José Mourinho , avskjediget den spanske internasjonale keeperen Casillas for denne kampen.

12/01/2012 14. th Getafe Colosseum Alfonso Pérez , Getafe Nederlag 1-0
08/12/2012 15. th Granat La Rosaleda stadion , Malaga Seier 4-0 Joaquin Mål scoret etter 26 minutter26. th Saviola Mål scoret etter 33 minutter33 th Camacho Mål scoret etter 75 minutter75 th Santa Cruz Mål scoret etter 85 minutter85 th
15/12/2012 16. th Sevilla Sanchez Pizjuan , Sevilla Seier 0-2 Demichelis Mål scoret etter 49 minutter49 th Eliseu Mål scoret etter 70 minutter70 th ( pen. )
21.12.2012 17. th ekte Madrid La Rosaleda stadion , Malaga Seier 3-2 Isco Mål scoret etter 48 minutter48 th Santa Cruz Mål scoret etter 73 minutter73 th Mål scoret etter 76 minutter 76 th
Utvikling av rangeringen
Dag 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 1. 3 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 Dager i tankene Antall nedrykksdager
Rang 8 7 5 3 5 3 3 3 3 5 5 5 4 5 4 4 4 4

Kongepokal

1/16 finale
31/10/2012 16 th farten Cacereño Príncipe Felipe stadion , Cáceres Seier 3-4 Onyewu Mål scoret etter 4 minutter4 th Santa Cruz Mål scoret etter 20 minutter20 th Mål scoret etter 73 minutter 73 rd Duda Mål scoret etter 59 minutter59 th
28/11/2012 16 th  tilbake La Rosaleda , Malaga Nederlag 0-1
1/8 finale
19.12.2012 8 e gå Eibar Estadio Municipal de Ipurua, Eibar Nei 1-1 Onyewu Mål scoret etter 90 minutter90 th
08/01/2012 8 th  tilbake La Rosaleda , Malaga Seier 4-1 Buonanotte Mål scoret etter 74 minutter74 e Mål scoret etter 90 minutter 90 e Seba Mål scoret etter 77 minutter77 e Portillo Mål scoret etter 82 minutter82 n

Champions League

Barrage

Málaga blir ikke seedet i sluttspillet på grunn av utilstrekkelig UEFA-koeffisient , og arver Panathinaikos , en motstander som blir bedømt innen deres rekkevidde, i den innledende runden i Champions League. Hvis klubben taper, blir den overført til Europa League , ellers går den videre til gruppespillet i C1 . Málaga tok to mål til null i første etappe takket være et mål fra Martin Demichelis og Eliseu og sikret ledelsen på returmotstanden.

22.08.2012 Dam gå Panathinaikos La Rosaleda , Malaga Seier 2-0 Demichelis Mål scoret etter 17 minutter17. th Eliseu Mål scoret etter 34 minutter34 th
28.08.2012 Returdam Olympiastadion , Athen Nei 0-0
Gruppespill
18.9.2012 Kamp 1 Zenit St. Petersburg La Rosaleda Seier 3-0 Isco Mål scoret etter 3 minutter3 e Mål scoret etter 76 minutter 76 e Saviola Mål scoret etter 13 minutter13 e
3/10/2012 Kamp 2 RSC Anderlecht Constant Vanden-aksjen Seier 0-3 Eliseu Mål scoret etter 45 minutter45 e Mål scoret etter 64 minutter 64 e Joaquín Mål scoret etter 45 minutter45 e ( pen. )
24/10/2012 Kamp 3 AC Milan La Rosaleda Seier 1-0 Joaquin Mål scoret etter 64 minutter64 th
6/11/2011 Kamp 4 AC Milan San Siro Nei 1-1 Eliseu Mål scoret etter 40 minutter40 th
21/11/2012 Kamp 5 Zenit St. Petersburg Petrovsky stadion Nei 2-2 Buonanotte Mål scoret etter 8 minutter8. th Seba Mål scoret etter 9 minutter9. th
4/12/2012 Kamp 6 RSC Anderlecht La Rosaleda Nei 2-2 Duda Mål scoret etter 45 minutter45 e Mål scoret etter 61 minutter 61 e

Rapportere
Kit venstre arm blackborder.png Kroppssett sanfrecce11g3.png Kit høyre arm blackborder.png Kit shorts.png Kit sokker malaga1213.png Malaga CF Kit venstre arm zenit11h.png Kroppssett zenit11h.png Kit høyre arm zenit11h.png Kit shorts zenit11h.png Kit socks.png Zenit St. Petersburg
2 th  dag RCS Anderlecht 0 - 3 Malaga CF Constant Vanden Stock Stadium , Brussel
onsdag 3. oktober 2012
20:45
Gillet 16 th Kouyaté 56 th Mbokani 58 th Wasilewski 59 thAdvart etter 16 minutter
Advart etter 56 minutter
Advart etter 58 minutter
Advart etter 59 minutter
( 0-1 ) Mål scoret etter 45 minutter45 e Mål scoret etter 64 minutter 64 e Eliseu
Mål scoret etter 56 minutter56 e ( pen. ) Joaquín 58 e Demichelis 71 e Sánchez 87 e Iturra
Advart etter 71 minutter
Advart etter 87 minutter
Tilskuere: 15 711
Dommer: Viktor Kassai
Rapportere
Kit venstre arm rscanderlecht20122013home.png Kroppssett rscanderlecht20122013home.png Kit høyre arm rscanderlecht20122013home.png Shorts-sett rscanderlecht20122013home.png Kit socks.png RCS Anderlecht Kit venstre arm malaga1213h.png Kroppssett malaga1213goodunesco.png Kit høyre arm malaga1213h.png Kit shorts malagacf1213h.png Kit socks.png Malaga CF
3 th  dag Malaga CF 1 - 0 AC Milan La Rosaleda stadion , Malaga
onsdag 24. oktober 2012
20:45
Joaquín Mål scoret etter 64 minutter64 th
Iturra 67 thAdvart etter 67 minutter
( 0-0 ) Advart etter 12 minutter 12 e Montolivo 43 e Mexès 43 e Constant 69 e Bonera
Advart etter 43 minutter
Advart etter 69 minutter
Tilskuere: 27 683
Dommer: Pedro Proença
Rapportere
Kit venstre arm malaga1213h.png Kroppssett malaga1213goodunesco.png Kit høyre arm malaga1213h.png Kit shorts malagacf1213h.png Kit socks.png Malaga CF Sett venstre arm acm1213h.png Kroppssett acm1213h.png Kit høyre arm acm1213h.png Shorts-sett acm1213h.png Kit sokker acm1213h.png AC Milan
4 th  dag AC Milan 1 - 1 Malaga CF San Siro stadion , Milano
tirsdag 6. november 2012
20:45
Pato Mål scoret etter 73 minutter73 e
de Jong 34 e Emanuelson 43 e Montolivo 53 eAdvart etter 34 minutter
Advart etter 53 minutter
( 0-1 ) Mål scoret etter 40 minutter40 e Eliseu 59 e Iturra 64 e Sánchez 64 e Weligton
Advart etter 64 minutter
Tilskuere: 30 891
Dommer: Howard Webb
Rapportere
Sett venstre arm acm1213h.png Kroppssett acm1213h.png Kit høyre arm acm1213h.png Shorts-sett acm1213h.png Kit sokker acm1213h.png AC Milan Kit venstre arm malaga1213h.png Kroppssett malaga1213goodunesco.png Kit høyre arm malaga1213h.png Kit shorts malagacf1213h.png Kit socks.png Malaga CF
5 th  dag Zenit St. Petersburg 2 - 2 Malaga CF Petrovsky Stadium , St. Petersburg
onsdag 21. november 2012
18:00
Danny Mål scoret etter 49 minutter49 th
Fayzulin Mål scoret etter 86 minutter86 th 28 th Anyukovs 66 th Alves 70 th Bystrov 90 thAdvart etter 28 minutter
Advart etter 66 minutter
Advart etter 70 minutter
rødt kort
( 0-2 ) Mål scoret etter 8 minutter8 th 36 th buonanotte ni th 45 th Seba 14 th Demichelis 90 th WeligtonAdvart etter 36 minutter
Mål scoret etter 9 minutter Advart etter 45 minutter
Advart etter 14 minutter
Advart etter 90 minutter
Tilskuere
: 18 347 Dommer : Olegário Benquerença
Rapportere
Kit venstre arm zenit11h.png Kroppssett zenit11h.png Kit høyre arm zenit11h.png Kit shorts zenit11h.png Kit socks.png Zenit St. Petersburg Kit venstre arm blackborder.png Kroppssett sanfrecce11g3.png Kit høyre arm blackborder.png Kit shorts.png Kit sokker malaga1213.png Malaga CF
6 th  dag Malaga CF 2 - 2 RCS Anderlecht La Rosaleda stadion , Malaga
tirsdag 4. desember 2012
20:45
Duda Mål scoret etter 45 minutter45 e Mål scoret etter 61 minutter 61 e 8. thAdvart etter 8 minutter ( 1-0 ) Mål scoret etter 50 minutter50 e Jovanović
Mål scoret etter 89 minutter89 e 77 e Mbokani 33 e Kljestan 63 e SafariAdvart etter 77 minutter
Advart etter 33 minutter
Advart etter 63 minutter
Tilskuere: 21 769
Dommer: Deniz Aytekin
Rapportere
Kit venstre arm malaga1213h.png Kroppssett malaga1213goodunesco.png Kit høyre arm malaga1213h.png Kit shorts malagacf1213h.png Kit socks.png Malaga CF Kit venstre arm rscanderlecht20122013home.png Kroppssett rscanderlecht20122013home.png Kit høyre arm rscanderlecht20122013home.png Shorts-sett rscanderlecht20122013home.png Kit socks.png RCS Anderlecht