Kit venstre arm.png Frankrike1112 kroppssett.png Kit høyre arm.png Frankrike1112 shorts kit.png Nike sokkesett navy-red.png Hjem Kit venstre arm frankrike1112away.png Kroppssett frankrike1112away.png Kit høyre arm frankrike1112away.png Frankrike shorts kit1112away.png Kit sokker nikenavy.png Utenfor

Det franske fotballaget deltok i 2011 etter og på slutten av EM-kvalifiseringen .

Mennene av Laurent Blanc Hovedmålet med å kvalifisere seg for den 14 th  utgaven av fotball-EM som arrangeres i Polen og Ukraina fra 9 juni til1 st juli 2 012.

Årstid

Forsesong

De 22. februar 2008, Federal Council of FFF har utnevnt i syv år, den amerikanske utstyrsleverandøren Nike som ny offisiell sponsor av det franske teamet som av1 st januar 2011, etterfølger Adidas , historisk partner for Tricolores siden 1972 . De9. februar 2011Og for en st  gang i sin historie, Chelsea Laurent Blanc slitasje jerseys av "merkevaren til punktet" på den prestisjetunge oppgjør med BrasilStade de France .

Sesongsammendrag

De 9. februar 2011, nesten tretten år etter VM-finalen i 1998 , gjorde det franske laget det igjen ved å vinne mot BrasilStade de France . Konfrontert med brasilianere redusert til ti like før pause, Habs vant på den minste av marginer takket være Benzema , som scoret det eneste målet i kampen like før timen mark. Nike , Chelsea starter året på best mulig måte mulig ved å kjede denne femte seieren på rad siden Laurent Blanc har vært i spissen for laget.

De 23. mars 2011, den tidligere franske internasjonale og innehaveren av rekorden for mål i verdenscup Just Fontaine besøker Clairefontaine for å snakke om sin erfaring i Blues med spillerne i laget. Han erklærer forbipasserende beundring for Karim Benzema .

De 25. mars 2011, for årets første kvalifiseringskamp for Euro 2012 , vant det franske laget 2-0 mot LuxembourgJosy-Barthel stadion . I midten av en st  halvår, Mexes åpnet scoring før Gourcuff ikke forseglet seieren 20 minutter før full tid. Legg merke til retur til Frankrike-laget til Patrice Evra og Franck Ribery , som hadde brukt den blå trøya mest siden 2010-VM .

Fire dager senere endte vennskapskampen mot Kroatia uavgjort (0-0) på Stade de France, og stoppet en serie på seks seire på rad. På slutten av kampen satte en varm klem mellom de to trenerne, Laurent Blanc og Slaven Bilić , en stopper for en tretten år gammel kontrovers. Under semifinalen Frankrike-Kroatia i verdensmesterskapet i 1998 hadde de to mennene, den gang spillerne, en krangel på samme stadion, noe som resulterte i utvisningen av "presidenten", og fratok ham finalen . På den tiden ble denne suspensjonen opplevd av franskmennene som en stor urettferdighet.

Det var turen til den tidligere FC Nantes libero Maxime Bossis , som hadde på seg tricolor-trøyen 76 ganger i løpet av 1980-tallet, for å bli invitert til1 st juni 2 011av Laurent Blanc for å snakke med spillerne til det franske laget i Clairfontaine.

De 6. juni 2011, Marvin Martin scoret to ganger i en vennskapskamp mot Ukraina (1-4 seier for Frankrike) for sin første cap da han kom på 76 th  minutt. Han ble deretter den tiende franske spilleren som oppnådde denne forestillingen, etter Just Fontaine (diskant), Jean Vincent , Jean Desgranges , René Gardien , Jacques Faivre , Fleury Di Nallo , Marc Molitor , Zinédine Zidane og Bafétimbi Gomis . Merk at i løpet av denne kampen scoret Younès Kaboul også for sitt første valg, på en assist fra Martin. Tre dager senere , Cédric Carrasso feirer sitt første valg ved å være etablert i en vennskapskamp mot Polen (Frankrike seier 0-1).

De 10. august 2011, for comebacket de blå drog mot Chile under en vennskapskamp på Mosson stadion i Montpellier , scoret Loïc Rémy trefarget mål (uavgjort 1-1).

De 25. august 2011Laurent Blanc kunngjør listen over spillere som er valgt for å møte Albania og Romania , "[at] vi forventer mer [fra Nasri] fordi han er i stand til det". Samir Nasri setter ikke pris på at White har valgt å kritisere ham for å gjøre det offentlig og ville ha foretrukket at han gjorde det "mellom foursome". Denne uttalelsen fra den unge playmakeren skaper en livlig kontrovers i media, spesielt siden det skjer samtidig med de til Franck Ribéry som igjen hevder å spille til venstre og Patrice Évra som anser seg uerstattelig som kaptein. Dette mishager publikum, journalister og tidligere internasjonale internasjonalt. Etter denne episoden erklærer Laurent Blanc at han "ikke lenger vil snakke individuelt om spillerne" for ikke å "skape problemer der det ikke er noen".

Yann M'Vila scoret sitt første mål for det franske laget,2. september 2011, mot Albania . Karim Benzema scoret det andre franske målet (Frankrikes seier 1-2). Fire dager senere endte de blå med en målløs remis mot Romania på en plen i veldig dårlig forfatning. Denne kampen skapte historie i fransk fotball fordi det var den siste kampen kommentert av duoen som preget mange generasjoner, Thierry Roland og Jean-Michel Larqué.

Hvis Frankrike ikke har tapt siden 3. september 2010, fikk hun sin første store seier under Laurent Blanc-tiden den 7. oktober 2011mot Albania takket være mål fra Florent Malouda , Loïc Rémy og Anthony Réveillère (seier for Frankrike 3-0). Den Lille Mathieu Debuchy spilte også sin første internasjonale kamp på dette møtet blir tenured på høyre flanke av den franske forsvars. Fire dager senere kvalifiserte Frankrike seg til Euro ved å trekke mot Bosnia-Hercegovina takket være et straffespark fra Samir Nasri på slutten av kampen (1-1).

De 11. november 2011, Maxime Gonalons , Jérémy Mathieu , Laurent Koscielny og Olivier Giroud mottar sitt første valg mot USA , en kamp der Loïc Rémy tilbyr seier til Frankrike takket være sitt fjerde mål for året (seier for Frankrike 1 - 0).

The Blues har ikke tapt noen av sine tretten kamper spilt det året, som er den første siden 1995.

De 13. november 2011, etter Zinédine Zidane , Just Fontaine og Maxime Bossis , er det denne gangen den tidligere Bordeaux-spilleren Alain Giresse som kommer for å møte de blå for å fortelle dem om sin internasjonale erfaring med de blå.

Utvikling av FIFA-koeffisienten

Tabellen nedenfor viser de månedlige koeffisientene til Frankrike-teamet publisert av FIFA i løpet av 2011.

Utviklingen av FIFA-rangeringen av Frankrike-laget i 2011
Måned Jan. Feb. mars april kan juni juli august syv. Okt. Nov. Des.
Rang i stagnasjon 18 minkende 19 økende 18 minkende 19 i stagnasjon19 økende 15 i stagnasjon15 i stagnasjon15 økende 12 minkende 15 i stagnasjon 15

Luxembourg , Luxembourg
Luxembourg 0 - 2 QCE Mexès Mål scoret etter 28 minutter28 th , Gourcuff Mål scoret etter 72 minutter72 th
Donetsk , Ukraina
Ukraina 1 - 4 Vennlig Gameiro Mål scoret etter 57 minutter57 th , Martin Mål scoret etter 87 minutter87 th Mål scoret etter 90 + 1 minutter 90 + 1 th , Kabul Mål scoret etter 89 minutter89 th
9. juni 2011 Polish Army Stadium
Warszawa , Polen
Polen 0 - 1 Vennlig Jodłowiec 12 th ( csc )Registrert mot leiren hans etter 12 minutter
10. august 2011 Stade de la Mosson
Montpellier , Frankrike
Chile 1 - 1 Vennlig Remy Mål scoret etter 20 minutter20. th
2. september 2011 Qemal Stafa
Tirana stadion , Albania
Albania 1 - 2 QCE Benzema Mål scoret etter 11 minutter11 th , M'Vila Mål scoret etter 18 minutter18 th
6. september 2011 Stadionul Naţional
Bucuresti , Romania
Romania 0 - 0 QCE
7. oktober 2011 Stade de France
Albania 30 QCE Malouda Mål scoret etter 11 minutter11 th , Rémy Mål scoret etter 38 minutter38 th , Réveillère Mål scoret etter 67 minutter67 th
11. oktober 2011 Stade de France
Bosnia og Herzegovina 1 - 1 QCE Nasri Mål scoret etter 78 minutter78 th ( penn )

20.45 Møtehistorie
Abidal 20. th ( csc )Registrert mot leiren hans etter 20 minutter   ( 1 - 1 ) Mål scoret etter 22 minutter22 nd Malouda Tilskuere: 41 024 Dommer
: David Fernández Borbalán
Rapportere
Vennlig spill Ukraina 1 - 4 Frankrike Donbass Arena
6. juni 2011
Timochtchouk Mål scoret etter 53 minutter53 th ( 0 - 0 ) Gameiro Mål scoret etter 57 minutter57 th
Martin Mål scoret etter 87 minutter87 th Mål scoret etter 90 + 1 minutter 90 + 1 th
Kabul Mål scoret etter 89 minutter89 th
Tilskuere: 7000
dommere: Mark Clattenburg
Rapportere
Vennlig spill Polen 0 - 1 Frankrike Polish Army Stadium
9. juni 2011
( 0 - 1 ) Jodłowiec 12 th ( csc )Registrert mot leiren hans etter 12 minutter   Tilskuere: 32 000
dommere: Björn Kuipers
Rapportere
Vennlig spill Frankrike 1 - 1 Chile Stade de la Mosson
10. august 2011
Rémy Mål scoret etter 19 minutter19. th ( 1 - 0 ) Cordova Mål scoret etter 77 minutter77 th Tilskuere: 30 000
dommere: Stuart Attwell
Rapportere
Kvalifiserte EM 2012 Albania 1 - 2 Frankrike Qemal Stafa
2. september 2011
Bogdani Mål scoret etter 46 minutter46 th ( 0 - 2 ) Benzema Mål scoret etter 11 minutter11 th
11. oktober 2011
Nasri Mål scoret etter 78 minutter78 th ( penn ) ( 0 - 1 ) Mål scoret etter 40 minutter40 th Dzeko Tilskuere: 78 457

Keepere
Hugo Lloris ( Olympique Lyonnais ) 90 90 90 90 90 90 90 Kaptein 90 Kaptein 90 Kaptein 90 Kaptein 90 Kaptein
Steve Mandanda ( Olympique de Marseille ) 90 Kaptein
Cédric Carrasso ( Girondins de Bordeaux ) 90
Forsvarere
Philippe Mexès ( AS Roma , da AC Milan ) 90 90 Mål scoret 90
Adil Rami ( Lille OSC , deretter Valence CF ) 90 90 89 Erstattet 90 Gult kort 64 Mellom  susp. 90 90 Gult kort 90 90 90
Bacary Sagna ( Arsenal ) 90 90 90 Gult kort 90 80 Erstattet 90
Eric Abidal ( FC Barcelona ) 90 90 14 Mellom  90 ( 46 e )Kaptein Gult kort 90 Kaptein 90 90 90 90
Patrice Évra ( Manchester United ) 90 90 90 90 90 45Erstattet 90 Gult kort
Gaël Clichy ( Arsenal , da Manchester City ) 90 90 Gult kort
Anthony Réveillère ( Olympique Lyonnais ) 90 Gult kort 90 10 Mellom  90 45Mellom  Mål scoret 90 90
Mamadou Sakho ( Paris SG ) 1 Mellom  90 76 Erstattet 90
Younès Kaboul ( Tottenham Hotspur ) 90 Mål scoret 26 Erstattet 90 90 90
Mathieu Debuchy ( Lille OSC ) 90 Gult kort 90 Gult kort
Laurent Koscielny ( Arsenal ) 90 Gult kort
Jérémy Mathieu ( Valence CF ) 90
Miljøer
Alou Diarra ( Girondins de Bordeaux , deretter Olympique de Marseille ) 90 Kaptein 90 Kaptein Gult kort 90 Kaptein 45 Kaptein Erstattet 90 Kaptein 8 Mellom  Gult kort 90
Yann M'Vila ( Stade Rennes ) 60 Erstattet 90 3 Mellom  90 45 Mellom  90 Gult kort 90 Mål scoret 90 Gult kort 90 90 59 Erstattet 42 Erstattet
Florent Malouda ( Chelsea ) 90 90 59 Erstattet 90 Mål scoret 25 Mellom  17 Mellom  65 Erstattet 81Erstattet 90 Mål scoret 61 Erstattet 17 Mellom
Yoann Gourcuff ( Olympique Lyonnais ) 86 Erstattet 90 Mål scoret 2 Mellom
Jérémy Ménez ( AS Roma , deretter Paris SG ) 69 Erstattet Gult kort 60 Erstattet 65 Erstattet 25 Mellom  90 90 17 Mellom
Abou Diaby ( Arsenal ) 30 Mellom  72 Erstattet 14 Mellom  45 Mellom
Yohan Cabaye ( Lille OSC , da Newcastle United ) 4 Mellom  76 Erstattet 45 Erstattet 25 Mellom  75 Erstattet 47 Erstattet 61 Erstattet Gult kort 90
Samir Nasri ( Arsenal , da Manchester City ) 90 Kaptein 88 Erstattet 90 65 Erstattet 90 15 Mellom  90 90 Mål scoret
Franck Ribéry ( Bayern München ) 90 31 Mellom  90 26 Mellom  90 90 64 Erstattet 73 Erstattet
Blaise Matuidi ( AS Saint-Étienne , deretter Paris SG ) 87 Erstattet 76 Erstattet 1. 3 Mellom
Marvin Martin ( FC Sochaux-Montbéliard ) 14 Mellom  Mål scoret Mål scoret 90 77 Erstattet 9 Mellom  90 43 Mellom  29 Mellom  26 Mellom  90
Charles N'Zogbia ( Wigan , deretter Aston Villa ) 72 Erstattet
Mathieu Valbuena ( Olympique de Marseille ) 72 Erstattet 71 Erstattet
Maxime Gonalons ( Olympique Lyonnais ) 31 Mellom  48 Mellom
Fremover
Karim Benzema ( Real Madrid ) 85 Erstattet Mål scoret 90 75 Erstattet 90 25 Mellom  65 Erstattet 90 Mål scoret 90 64 Erstattet 73 Erstattet
Loïc Rémy ( Olympique de Marseille ) 21 Mellom  30 Mellom  18 Mellom  64 Erstattet 17 Mellom  90 Mål scoret 19 Mellom  90 Mål scoret 82 Erstattet 26 Mellom  Mål scoret 73 Erstattet
Kevin Gameiro ( FC Lorient , deretter Paris SG ) 5 Mellom  15 Mellom  65 Erstattet Mål scoret 12 Mellom  25 Mellom  29 Mellom  59 Erstattet