Best ytelse Gullmedalje, verdensmesterskapGullmedalje, verdensmesterskapGullmedalje, verdensmesterskapGullmedalje, verdensmesterskapMester i 1934 , 1938 , 1982 og 2006
Gensere
Kit venstre arm ita10h.png Kroppssett ita10h wc.png Kit høyre arm ita10h.png Shorts-sett ITA10h.png Kit sokker thinwhitesides.png Hjem Kit venstre arm ita10a.png Kroppssett ita10a wc.png Kit høyre arm ita10a.png Shorts-sett ITA10a.png Kit socks.png Utenfor
Italia fotballag på verdenscupen

Det italienske fotballaget deltar i FIFA verdensmesterskap i 2010 i Sør-Afrika , som markerer den syttende verdensmesterskapsfinalen i sin historie og den trettende på rad.

Italia kommer til Sør-Afrika i en favorittrolle etter å ha havnet først i sin kvalifiserende gruppe foran Irland og med verdensmesterstatus ervervet i Tyskland fire år tidligere. "  Nazionale  " ledes av den berømte Marcello Lippi , vinner av scudetto ved flere anledninger og allerede ansvarlig for utvelgelsen ved verdensmesterskapet i 2006 .

Favorittdata, valget blir eliminert i første runde etter to uavgjorte og et nederlag mot Slovakia.

Historisk

Etter Euro bestemte den italienske føderasjonen seg for å takke Roberto Donadoni som hadde plikt til å bringe Italia til semifinalen, noe som ikke var tilfelle. Forbundet velger å huske den tidligere treneren som vant verdensmesterskapet i 2006  : Marcello Lippi . For sitt comeback gjorde Italia 2-2 uavgjort mot Østerrike. Men det vant mot Kypros (2-1), i sin første kvalifiseringskamp for verdensmesterskapet i 2010. Deretter vil de regjerende verdensmestrene slå sammen seirene i disse kvalifiseringskampene, mot Georgia 2-0, og to ganger mot Montenegro (2- 1; 2-0). Men italienerne vil spille inn to uavgjorte, mot Bulgaria 0-0 og mot Irland 1-1. Men prestasjonen til italienerne, til tross for resultatene, overbeviste ikke fansen og entusiastene i det hele tatt, Italia spilte uattraktiv og uspektakulær fotball, langt, veldig langt, fra de som hadde vunnet tittelen verdensmester i 2006 ...

Italia er kvalifisert for Confederations Cup 2009, takket være tittelen verdensmester i 2006. I sin første kamp er italienerne imot USA, men når de utvikler seg klokka 11 mot 10, innrømmer de at han åpnet poengsummen på straffe fra Altidore, men de endte med å vinne 3-1 med 3 mål den siste halvtimen (dobbel fra Giuseppe Rossi og mål fra Daniele De Rossi). I sin andre kamp tapte Italia mot Egypt mot alle odds. De blir overrasket kort før halvtid av en heading fra Homos som gir seieren til Egypt (1-0). I sin 3 rd  kamp, Italia synker mot Brasil (0-3) og dermed forlater konkurransen i en st  rundt.

Etter denne bortskjemte Confederations Cup har Italia fremdeles ett oppdrag, å kvalifisere seg til verdensmesterskapet i 2010. Etter en uavgjort mot Sveits, vinner Italia 2-0 mot Bulgaria. Hun spilte da mot Georgia (2-0) i en veldig spektakulær kamp der den georgiske spilleren Kaladze (også AC Milan-spiller) scoret to mål mot sin side. Det manglet bare ett poeng for at Squadra skulle kvalifisere seg. Det ble gjort under Irland-Italia i Dublin. Italia tapte null etter et toppmål, utlignet Camoranesi. Italia tapte 2-1, det var ett minutt igjen, Gilardino som hadde kommet tilbake tjue minutter før utlignet i siste øyeblikk. Som på første etappe delte de to lagene uavgjort, som kvalifiserer italienerne til sluttfasen.

Italias forberedende kamper for verdensmesterskapet ser ut som overbevisende, selv om italienerne ikke er vant til å være "verdensmestere i vennskapskamper": 0-0 på 3. mars mot Kamerun, beseir 1-2 mot Mexico den 3. juni og uavgjort 1-1 mot Sveits videre 5. juni. Squadra Azzurra, avhengig av erfaring, har endret seg lite siden forrige tittel, de fleste av lagets ledere har fylt tretti år.

Trekningen gjennomført i Cape Town den4. desember 2009, har reservert for Italia et ganske variert felt bestående av Paraguay , en lang leder i kvalifiserende Sør-Amerika, New Zealand, som vil hedre sin andre deltakelse i verdensmesterskapet og det unge Slovakia i starten. På tidspunktet for trekningen, syttitre seter skilt i FIFA rankingen Italia, 4 th , og New Zealand 77 th . Paraguay og Slovakia er innskutt henholdsvis 30 th og 34 th  steder. Den italienske føderasjonen har valgt og i løpet av turneringen der landslaget skal delta for å etablere hovedkvarter på Southdowns College mellom Pretoria og Johannesburg . Stedet sammensatt av et gymsal og to treningsområder hadde også blitt valgt av Italia til Confederations Cup 2009 .

La Nazionale skal operere i tre forskjellige byer. Først i Cape Town og Green Point Stadium for sin første kamp i konkurransen mot Paraguay, i Nelspruit og Mbombela Stadium mot New Zealand og til slutt i Johannesburg og Ellis Park Stadium for å avslutte første runde mot slovakkene. Dette er to førstegrunner for Italias verdensmesterskapshistorie . Faktisk har verken New Zealand eller Slovakia ennå møtt Squadra Azzurra i sluttfasen. Bare Paraguay var i stand til å gni skuldrene ved verdensmesterskapet i 1950 med en seier for Italia med to mål til ingenting ( Riccardo Carapellese og Egisto Pandolfini ).

Italienerne startet den første kampen i dette verdensmesterskapet mot Paraguay, de ble ført til poengsummen på et frispark, og kom så tilbake takket være Daniele De Rossi . Kampen endte uavgjort (1-1). I den andre kampen slet Squadra for å få fordelen over New Zealand. Det italienske laget ledes til poengsummen i det syvende minutt. Hvis en feil fra en New Zealand-forsvarer i sekstenmeteren tillater ham å utligne på et straffeslag fra Vincenzo Laquinta, og hvis det holder ballen gjennom hele kampen, trekker Italia likevel bare uavgjort (1-1).

De 24. juni 2010, Blir Italia eliminert fra verdensmesterskapet etter et 3-2-tap for Slovakia i et høyspenningsspill som totalt varte i 97 minutter. Et offside-mål nektet, og en volley fra Fabio Quagliarella som ble avvist på linjen av Martin Škrtel, vil få det bedre av Italia. Italia opplevde da sin første eliminering i første runde av verdenscupen siden 1974. Denne feilen markerte slutten på den internasjonale karrieren til Golden Ball i 2006, Fabio Cannavaro . Denne fjerningen regnes også som en av de største feilene i Azzurri- historien da laget endte på 26. plass i konkurransen uten seier, noe som aldri har skjedd i tidligere verdensmesterskap.

Italia er også den tredje verden championatet å bli eliminert i en st  runde etter Brasil i 1966 og Frankrike i 2002. Men det hadde allerede tapt i første runde som regjerende mester i 1950.

Gensere

Farger Blå og hvit
merke Puma
Kit venstre arm ita10h.png Kroppssett ita10h.png Kit høyre arm ita10h.png Shorts-sett ITA10h.png Kit socks.png Hjem Kit venstre arm ita10a.png Kroppssett ita10a.png Kit høyre arm ita10a.png Shorts-sett ITA10a.png Kit socks.png Utenfor

For tredje gang på rad forsyner den tyske leverandøren Puma antrekkene til "Nazionale". De blir presentert for publikum i anledning den vennlige kampen mellom Italia og Kamerun som spilles i Monaco .

Effektiv

Antall / navn / valg. (Formål) Nåværende team Fødselsdato J. Soccerball skygge.svg Gult kort.svg Gult kort.svgRødt kort.svg Rødt kort.svg
Keepere
1 Gianluigi Buffon 101 (0)Gullmedalje, verdensmesterskap Juventus FC 28.01.1978 1 0 0 0 0
14 Morgan De Sanctis (190  cm , 86  kg ) / 3 (0) SSC Napoli 26.03.1977 0 0 0 0 0
12 Federico Marchetti (186  cm , 76  kg ) / 5 (0) Cagliari Calcio 07.02.1983 2 0 0 0 0
Forsvarere
1. 3 Salvatore Bocchetti (178  cm , 70  kg ) / 4 (0) Genova CFC 30.11.1986 0 0 0 0 0
23 Leonardo Bonucci (190  cm , 82  kg ) / 2 (1) AS Bari 01.05.1987 0 0 0 0 0
5 Fabio Cannavaro Cap. (176  cm , 75  kg ) / 133 (2) Kaptein Gullmedalje, verdensmesterskap Juventus FC 09/13/1973 2 0 0 0 0
4 Giorgio Chiellini (186  cm , 76  kg ) / 29 (2) Juventus FC 14.08.1984 2 0 0 0 0
3 Domenico Criscito (183  cm , 70  kg ) / 6 (0) Genoa FC 30.12.1986 2 0 0 0 0
2 Christian Maggio (184  cm , 79  kg ) / 5 (0) SSC Napoli 11.02.1982 0 0 0 0 0
19 Gianluca Zambrotta (181  cm , 76  kg ) Gullmedalje, verdensmesterskap/ 94 (2) AC Milan 19.02.1977 2 0 0 0 0
Midtbanespillere
16 Mauro Camoranesi (174  cm , 70  kg ) Gullmedalje, verdensmesterskap/ 53 (5) Juventus FC 04.10.1976 2 0 1 0 0
6 Daniele De Rossi (184  cm , 83  kg ) Gullmedalje, verdensmesterskap/ 54 (8) AS Roma 24.07.1983 2 1 0 0 0
8 Gennaro Gattuso (177  cm , 77  kg ) Gullmedalje, verdensmesterskap/ 72 (1) AC Milan 09.01.1978 0 0 0 0 0
15 Claudio Marchisio (179  cm , 70  kg ) / 4 (0) Juventus FC 19.01.1986 2 0 0 0 0
22 Riccardo Montolivo (181  cm , 74  kg ) / 13 (0) AC Fiorentina 18.01.1985 2 0 0 0 0
17 Angelo Palombo (177  cm , 77  kg ) / 17 (0) UC Sampdoria 25.09.1981 0 0 0 0 0
7 Simone Pepe (178  cm , 73  kg ) / 15 (0) Udinese Calcio 24.08.1983 2 0 0 0 0
21 Andrea Pirlo (177  cm , 68  kg ) Gullmedalje, verdensmesterskap/ 66 (8) AC Milan 19.05.1979 0 0 0 0 0
Fremover
10 Antonio Di Natale (170  cm , 70  kg ) / 33 (9) Udinese Calcio 13.10.1977 2 0 0 0 0
11 Alberto Gilardino (184  cm , 76  kg ) Gullmedalje, verdensmesterskap/ 41 (16) AC Fiorentina 05.07.1982 2 0 0 0 0
9 Vincenzo Iaquinta (190  cm , 84  kg ) Gullmedalje, verdensmesterskap/ 37 (5) Juventus FC 21.11.1979 2 1 0 0 0
20 Giampaolo Pazzini (180  cm , 74  kg ) / 8 (1) UC Sampdoria 08.02.1984 1 0 0 0 0
18 Fabio Quagliarella (180  cm , 79  kg ) / 20 (4) SSC Napoli 31.01.1983 0 0 0 0 0
Oppdretter
Marcello Lippi 04/12/1948
reservere
Skadd
A.Pirlo

I tillegg vil den typiske italienske spilleren være 1,82  m høy for en vekt på 77  kg .

Kvalifikasjoner

Marcello Lippis Italia kvalifiserte seg helt på slutten av kvalifiseringen. Den mest seriøse konkurrenten, Irland, tok den to ganger, og de to lagene måtte dele poengene. Nazionale oppnår symbolsk en absolutt førsteplass takket være det beste angrepet og det beste forsvaret i gruppen. I tillegg kommer ikke noe nederlag som ødelegger løpet av de regjerende verdensmestrene, ikke fritatt for all vanære men teknisk.

Rangering
Rang Team Pts J G IKKE P Bp Bc Diff Resultater (▼ dom., ► utv.)

Målscorere

Ni spillere har funnet veien til nettet i løpet av disse kvalifiseringskampene, Florentine Alberto Gilardino er den mest produktive med fire mål . Andrea Pirlo var ansvarlig for å transformere den eneste straffen som ble tildelt laget sitt. Merk at den georgiske Kakhaber Kaladze scoret to mål mot sin side til fordel for Italia.