Kit venstre arm Frankrike 2012h.png France2012h.png kroppssett Kit høyre arm Frankrike 2012h.png Kit shorts.png Kit socks.png Hjem Venstre arm kit fra13a.png Kroppssett fra13a.png Kit høyre arm fra13a.png Kit shorts.png Kit socks.png Utenfor

Kronologi

I 2013 , den franske stranden fotballag spilte Euro Beach Soccer League etter en 3 kamp tur i Tahiti .

Mål

Frankrike begynner 2013-sesongen med sikte på å beholde sin plass i divisjon A i møte med den kraftige økningen i makten til andre motstridende nasjoner. Dette mens du danner en ung gruppe for å prestere godt på verdensmesterskapet i 2015.

Sesongforløp

Tapte tur på Tahiti

Etter 2012 preget av den mislykkede kvalifisere for World Cup ( 6 th , første fire kvalifiserte), år 2013 startet med tre treningskamper mot Tahiti , vertsland for neste VM, i februar. Treneren Stéphane François regner med disse møtene på den sørlige halvkule for å øke en ny dynamikk: "Vi bestemte oss for å kalle sammen unge elementer, med mellom ett og ti valg, for å gi dem spilletid. Jeg ønsket at de unge skulle kunne hevder deg selv. Noen ganger blir de hemmet og møtt med Tahiti, de vil ikke ha noe annet valg enn å ta sitt ansvar mot en tapper motstander ” .

Rundt erfarne Stéphane François og Jérémy Basquaise er det et ungt fransk lag som presenterer seg i Tahitian land. Det første møtet i Papeete , ser Tiki Toa vinne 8-3. I en andre, strammere kamp tapte franskmennene 5-4, før de innrømmet et tredje nederlag på 7 dager, like tungt som det første: 7-2.

Feil under EBSL 2013-stadiene

Frankrike, degradert til divisjon B på slutten av 2012- sesongen, ble til slutt utarbeidet etter reformen av konkurransene som ble bestemt av FIFA (økning i antall lag).

Det franske strandfotballaget gjenopptar offisielt konkurransen ved å delta fra fredag ​​24. til søndag26. maii Ukraina på deres første stopp på EBSL . For å forberede seg på denne nye sesongen samlet spiller-trener Stéphane François , i løpet av en ukes praksis i Balaruc-les-Bains ( Hérault ), nitten spillere (som deretter vil bli redusert til tolv) og danner en gruppe som er fornyet til 90%.

Blant hans nye spillere finner vi likevel spissen Jérémy Basquaise og kapteinen Mickaël Pagis som er med Anthony Fayos de mest erfarne spillerne. Sébastien Sansoni , verdensmester i 2005 som avsluttet sin profesjonelle fotballkarriere, gjør også comeback etter åtte års fravær. David Le Boette , fransk futsal internasjonal, er også en del av den innkalte gruppen.

I løpet av den første etappen av EBSL bøyer de blå seg tungt mot Ukraina (10-0), før de bare mister ett mål (6-5) mot de regjerende sveitsiske mestrene . I den tredje og siste kampen mot Polen tapte franskmennene den gyldne straffen (4-4, 1 tab 0). Første runde avsluttes med tre tap på like mange kamper. Stéphane François trekker imidlertid noen gode ting fra turneringen:

“Når det gjelder kvaliteten på spillet, er jeg veldig fornøyd med spillerne mine. Og så må vi ikke legge til side kvaliteten på motstanderne våre. Sveits har tittelen i arrangementet, Ukraina trener hele året og Polen endte først i gruppen. Til slutt vil jeg minne deg på at utvalget ble fullstendig fornyet i år, og at det var den første offisielle konkurransen ” .

I gruppen sammenkalt for 3 rd  stadium av EBSL som foregår på fransk jord ( Valence ), kaller treneren på noen fremtidige vinnere i Frankrike med Marseille Beach teamet . Av de tre kampene det franske laget spiller, mot Sveits, Spania og Portugal, må det vinne minst en eller til og med to for å bli i divisjon A.

For sin første kamp igjen mot Sveits ledes Frankrike 6-1 på slutten av den første perioden og taper 12-4 på slutten av reguleringstiden. For sitt andre møte fant Frankrike Spania, og tapte 5-2 etter å ha ledet to ganger i poengsummen. Mot Portugal åpnet Blues scoringen før portugiserne utlignet og tok deretter av for et 4-1 nederlag for Habs.

Redning i opprykksfinale

Med tre nye nederlag kombinert med de tre tapene som ble påført i Kiev i slutten av mai, endte Blues på siste plass i gruppe A i løpet av denne sesongen 2013 av Euro Beach Soccer League . De må konkurrere i promoteringsfinalen for å håpe å forbli blant eliten. Sistnevnte setter den siste av divisjon A mot de syv beste lagene i gruppe B under en etappe i Torredembarra ( Spania ), fra 8 til11. august. Den første av denne turneringen opprettholdes i gruppe A for 2014-sesongen.

I bassenget A sammen med Estland ( 6 th i divisjon B), Tyrkia ( 5 th ) og Israel ( 3 rd ), det Frankrike teamet vinner disse tre kampene henholdsvis 3-2, 4- 1 og 7-5. Disse tre seirene åpner dørene til opprykksfinalen der vinneren når (eller forblir i det franske tilfellet) i divisjon A. De blå motstander mot Hellas og vinner 2-1 takket være en dobbel fra Didier Samoun .

Spillere og coaching

Kalt i løpet av sesongen

Følgende spillere er ikke en del av den sist ringte gruppen, men ble valgt ut på landslaget i løpet av 2013-sesongen.

Pos. Etternavn Fødselsdato Salt. Mål Siden Klubb Siste samtale
Teddy Blanco 2013 Montpellier HBS Euro BS League trinn 3,11. juni 2013
G Antoine Bothorel 18. mars 1981 2013 AS Beziers Euro BS League trinn 3 ,11. juni 2013
Jeremy Bru 29. november 1989 2012 Marseille BT Euro BS League trinn 3 ,11. juni 2013
Benjamin De Santi 2013 Marseille BT Euro BS League trinn 3 ,11. juni 2013
D Anthony Fayos 28. oktober 1986 2011 Montpellier HBS Euro BS League trinn 3 ,11. juni 2013
G Baptiste Valette 1 st juli 1992 2013 AS Saint-Etienne Euro BS League trinn 3 ,11. juni 2013
G Denis Fort 5. juli 1980 2012 Montpellier HBS Euro BS League trinn 1 ,15. mai 2013
Jonathan herry 2013 Euro BS League trinn 1 ,15. mai 2013
D Gregory Iborra 17. september 1983 2012 Euro BS League trinn 1 ,15. mai 2013
D Julien svever 22. oktober 1988 2010 Montpellier HBS Euro BS League trinn 1 ,15. mai 2013
Johan svever 24. januar 1989 2013 Montpellier HBS mot Tahiti , 1 st februar 2013

23. februar 2013
nc Mål scoret Mål scoret Mål scoret Mål scoret Mål scoret Mål scoret Mål scoret Mål scoret Basquaise Fayos
Mål scoret

Rapportere
Trinn 1 EBSL  Ukraina 10 - 0  Frankrike Kiev , Ukraina
24. mai 2013
Zborovskyi Sydorenko Korniychuk I. Borsuk Pachev A. Borsuk RiabchukMål scoret Mål scoret Mål scoret

Mål scoret
Mål scoret etter 3 minutter3 e ,Mål scoret etter 10 minutter 10 e ,Mål scoret etter 12 minutter 12 e ,Mål scoret etter 30 minutter 30 e Stankovic
Mål scoret etter 5 minutter5 e Meier
Mål scoret etter 8 minutter8 e ,Mål scoret etter 29 minutter 29 e ,Mål scoret etter 30 minutter 30 e M. Jaeggy

14.00
VS. Keskin Mål scoret etter 34 minutter34 th Mål scoret etter 4 minutter4. th ( csc ) V. Yesilirmak François 25. th Pagis
Mål scoret etter 25 minutter
EBSL finaleturnering  Frankrike 7 - 5 Israel Torredembarra , Spania
10. august 2013
12:45
Boucenna Mål scoret etter 8 minutter8 e
Samoun Mål scoret etter 10 minutter10 e
Pagis Mål scoret etter 12 minutter12 e , Mål scoret etter 29 minutter29 e , Mål scoret etter 33 minutter33 e
16:30
Samoun Mål scoret etter 26 minutter26 e , Mål scoret etter 31 minutter31 e Mål scoret etter 9 minutter9. th . Triantafyllidis