Vinner Olga Slyusareva
Sekund Belem Guerrero
Tredje Maria Luisa Calle

Navigasjon

De kvinne punktene rase er en av tolv spor sykling konkurranser på 2004-OL . Den besto av 100 runder (25 kilometer). Det ble bestridt 10 spurter som ga henholdsvis 5, 3, 2 og 1 poeng til de fire første. Syklister som tok en runde i pelotonet fikk 20 poeng mens de som mistet en runde i pelotonet mistet 20 poeng.

Dette løpet fant sted den 25. august 2004.

Medaljere

Gull Sølv Bronse
Olga Slyusareva Belem Guerrero Maria Luisa Calle

Resultater

Bronsemedaljevinner i OL i 2004, den russiske sprinteren Olga Slyusareva , var i stand til å vinne tre av ti spurter og plasserte seg i fire sprinter til for å oppnå totalt 20 poeng for å bli OL-mester. Peloton var i stand til å reagere på hver utbryter, slik at ingen ryttere fikk 20 poeng for å ta tilbake pelotonet. Mexicos Belem Guerrero , med 14 poeng, vant sølvmedaljen, tett fulgt av María Luisa Calle . Calle ble deretter nedgradert for å teste positivt for et forbudt sentralstimulerende middel, heptaminol . Erin Mirabella hentet deretter bronsemedaljen. Denne avgjørelsen ble senere omgjort etter anke, da det ble bevist at Calle ikke tok heptaminol, men en hodepine medisin, kalt Neosaldina, som inneholdt et stoff som ble til heptaminol under laboratoriestudier. IOC beordret Mirabella å returnere medalje og vitnemål for tredjeplassen til Calle.

I løpet av dette løpet mistet tre syklister poeng etter å ha mistet en runde mot pelotonet.