Pause 1 - 0 0
Store spillere
Banens beste Daniel Carvalho
Megling Graham Poll

Den finalen i 2004-2005 UEFA-cupen er den 34 th  finalen i UEFA-cupen , organisert av UEFA . Denne fotballkampen finner sted den18. mai 2005Estádio José Alvalade XXI i Lisboa , Portugal .

Det stiller det portugisiske laget til Sporting CP , som spiller "hjemme" for anledningen, mot russerne i CSKA Moskva . Kampen endte med en seier for Muscovites med en score på 3 mål til 1, som utgjør deres første kroning i konkurransen, så vel som deres første europeiske tittel.

Vinner av finalen, CSKA Moskva kvalifiserer seg til 2005 European Supercup mot Liverpool FC , vinner av Champions League-finalen .

Finalistenes rute

Merk: i resultatene nedenfor blir finalistens poengsum alltid gitt først (D: hjemme; E: borte).

Sporting CP Tårn CSKA Moskva
Uefa cup Champions League
Motstander Total Å gå Komme tilbake Kvalifiseringsfase Motstander Total Å gå Komme tilbake
Rask Wien 2 - 0 2 - 0 (D) 0 - 0 (E) Første runde / Tredje runde Rangers i Glasgow 3 - 2 2 - 1 (D) 1 - 1 (E)
Motstander Resultat Gruppespill Motstander Resultat
Paniónios GSS 4 - 1 (D) Dag 1 FC Porto 0 - 0 (E)
Dinamo Tbilisi 4 - 0 (E) Dag 2 Paris Saint Germain 2 - 0 (D)
FC Sochaux 0 - 1 (D) Dag 3 Chelsea fc 0 - 2 (E)
Newcastle United 1 - 1 (E) Dag 4 Chelsea fc 0 - 1 (D)
Uefa cup
Motstander Total Å gå Komme tilbake Avsluttende fase Motstander Total Å gå Komme tilbake
Feyenoord Rotterdam 4 - 2 2 - 1 (D) 2 - 1 (E) 16. runde SL Benfica 3 - 1 2 - 0 (D) 1 - 1 (E)
Middlesbrough fc 4 - 2 3 - 2 (E) 1 - 0 (D) 16. runde Partizan Beograd 3 - 1 1 - 1 (E) 2 - 0 (D)
Newcastle United 4 - 2 0 - 1 (E) 4 - 1 (D) Kvartfinale AJ Auxerre 4 - 2 4 - 0 (D) 0 - 2 (E)
AZ Alkmaar 4 th - 4 2 - 1 (D) 2-3 (E) Semifinaler Parma FC 30 0 - 0 (E) 3 - 0 (D)

Kamp

Kampblad

19. mai 2005 Sporting CP 1. 3 CSKA Moskva Estádio José Alvalade XXI , Lisboa
20.45 CEST
Rogério Mål scoret etter 29 minutter29. th ( 1 - 0 ) Mål scoret etter 56 minutter56 th A. Bérézutsky
Mål scoret etter 65 minutter65 th Jirkov
Mål scoret etter 75 minutter75 th Vágner Love
Fremmøte: 47 085
Dommer: Graham Poll Assistentdommere  : Glenn Turner Michael Tingey Fjerde offisielle: Steve Bennett

Merknader og referanser

1. (in) '  UEFA Cup Finals  " , UEFA.com (åpnet 28. desember 2015 )
  2. (in) "  Endelig dommer utnevnt til UEFA Cup  " , UEFA.com,16. mai 2005(åpnet 31. desember 2015 )