Gensere

Kit venstre arm hvite striper.png Body kit whitestripes.png Kit høyre arm hvite striper.png Kit shorts.png Kit sokker band hvit.png Hjem

Kronologi

Den 1926-1927 sesongen av Juventus Foot-Ball Club er den tjuefemte i historien til klubben, laget tretti år tidligere i 1897 .

Laget Torino deltar her i 27 th  utgaven av det italienske mesterskapet (da kalt National Division , forløperen til Serie A ), og en st  utgave av den italienske cupen.

Historisk

I løpet av denne 25 th  sesongen, FBC Juventus , ledet av Edoardo Agnelli og drevet av József Viola , etter å ha sett hans ambisjoner ble oppfylt foregående år , med andre Scudetto i sin historie, prøver å beholde sin tittel.

Selskapet innhenter anskaffelse av nye spillere, som keeper Silvio Caglieris , samt forsvarere Pietro Ferrero , Domenico Filipponi og Imberti . På midtbanen lander Ezio Borgo , Alfredo Gatti (15 år) og Giuseppe Testa , mens de er i angrep ankommer troppen Giulio Rossi (også 15 år), Renato Sanero og Savio .

Juventus ble lagt til en allerede erfaren tropp, og startet høsten 1926 dette nasjonale mesterskapet 1926-1927 (på italiensk Campionato di Divisione Nazionale 1926-1927 ) i gruppe A av kvalifiseringskampene.

Det er søndag 3. oktober 1926at Foot-Ball Club Juventus åpner hjemmesesongen med en 6-0-seier over Hellas Verona (med bukseseler fra Hirzer og Vojak og mål fra Munerati og Pastore ). Klubbens Juventino kjedene enn 6 seire og 2 uavgjorte før lider sitt første tap for sesongen, da tilbake mot Verona i løpet av 10 th  dagen, Poengsummen 1-0 (første nederlag i en konkurransedyktig kamp for 14 kamper). For den første kampen i 1927 , den Bianconeri vant 2 mål til 0 mot Casale (med mål fra Munerati og Hirzer ), deretter en uke senere, knuse Modena Football Club 7-2 på Stadio di Corso Marsiglia (takk til to dobler fra Pastore og Hirzer deretter en diskant fra Vojak ). På 13 th  dagen mot Pro Vercelli og tapte 1-0, Juventus opplevde sin første hjemmetapet siden3. mai 1925. På søndag 6 mars , den juventini vant sin største seier for sesongen, en 8-0 mot Napoli i Torino ( mål fra Viola , Vojak , Caudera , Grabbi og Munerati ), deretter ferdig med sine sluttspillet med 27 poeng, 44 scorede mål og 10 innkassert.

Kvalifisert for den siste runden, Mrs. startet den siste runden med 6 klubber i et 1-0 tap mot Bologna før vinner et mål til null med Pastore 's della Mole derby av 3 april mot Torino neste uke. To dager senere vant Piemontees en historisk seier mot ligurerne i Genova CFC (takket være Pastore , Munerati og Ferrero ). På 7 th  dagen, andre etappe av derby i Torino mot Torino, spillet var i sentrum for en livlig debatt i historien om italiensk fotball. En av lederne av Torino på den tiden, Dr. Nani, tilbød angivelig summen av 50 000 lire til Juventino- forsvarer Luigi Allemandi for å sabotere kampen mot klubben sin. Til slutt vant Torino of Libonatti , Baloncieri og Rossetti kampen 2-1, selv om vi aldri visste hele historien om denne første virkelige skandalen i italiensk fotball. De Bianconeri avsluttet sin sesong med et nederlag, og en seier, før du konkluderer med en historisk suksess hjemme mot Milan 8 mål til 2 (takket være to hat-triks fra Hirzers og Pastore så vel som resultater fra Munerati og Vojak ).

Med 11 vunne poeng er bianconeri rangert som nummer tre i finalen, og klarer ikke å beholde sin scudetto av Prima Divisione 1927, til tross for det samme, til tross for god ytelse.

På slutten av mesterskapet vil Luigi Allemandi , hovedaktør i skandalen som ble kalt German Affair , opprinnelig suspendert for livet fra enhver fotballaktivitet, se hans setning bli lettere av FIGC , måtte forlate Juve og ikke være autorisert delta i utvalget OJ 1928 til Amsterdam . Han kom deretter til Inter Milan .

Denne sesongen deltar Juventus også i den første utgaven av den italienske cupen (på italiensk Coppa Italia 1926-1927 ), konkurranse med et direkte elimineringssystem, og går inn i løpet i den andre eliminasjonsrunden.

den torsdag 6. januar 1927, mellom to seriekamper med 3 dagers mellomrom, reiser Juve til Cento i Emilia-Romagna for å møte det beskjedne Centese- laget , som de bokstavelig talt demper på det imponerende sluttresultatet på 15-0 (med en firdobbel de Savio , to hat-trick fra Rossi og Rosetta , en dobbel fra Borgo , samt 3 mål fra Barale II , Fenilli og Paniati ), en seier som fremdeles er den viktigste i historien til Juventus. 27. februar reiser Torino- klubben nok en gang for å spille den tredje runden mot Parma , og vinne kampen 2-0 takket være mål fra Vojak og Caudera . Kvalifisert til neste runde, kampen, som burde vært spilt mot Milan , vil til slutt aldri finne sted, konkurransen har blitt forlatt på grunn av manglende tilgjengelige datoer for de kvalifiserte klubbene (en ny utgave av den italienske cupen ser ikke dagen det i 1936 ).

Dommer: Sguerso
Hirzer Mål scoret etter 13 minutter13 e Mål scoret etter 31 minutter 31 e (pen.)
Dommer: Gama
Vojak Mål scoret etter 30 minutter30 th Mål scoret etter 32 minutter 32 nd Mål scoret etter 78 minutter 78 th
Munerati Mål scoret etter 72 minutter72 nd
søndag 17. oktober 1926
3 th  dag
Modena 1 - 1 Juventus Campo di Viale Fontanelli, Modena
Dommer: Pinasco
Hallinger Mål scoret etter 18 minutter18. th Mål scoret etter 78 minutter78 th Hirzers
Dommer: Dani
Hirzer Mål scoret etter 5 minutter5 e (pen.)
Dommer: Essinger
Mål scoret etter 1 minutt1 m Mål scoret etter 66 minutter 66 e Mål scoret etter 80 minutter 80 e Vojak
Dommer: Turra
Romano Mål scoret etter 32 minutter32 nd Mål scoret etter 14 minutter14 th Munerati
Pastore Mål scoret etter 9 minutterni th Mål scoret etter 19 minutter 19 th
Hirzers Mål scoret etter 16 minutter16 th Mål scoret etter 24 minutter 24 th (penn). Mål scoret etter 71. minutt71 th
Rivolta Mål scoret etter 15 minutter15 th Mål scoret etter 62 minutter 62 nd
Cevenini Mål scoret etter 49 minutter49 th (penn.)
Caudera Mål scoret etter 38 minutter38 e
Grabbi Mål scoret etter 59 minutter59 e Mål scoret etter 74 minutter 74 e Mål scoret etter 83 minutter 83 e
Dommer: Sani
Pastore Mål scoret etter 5 minutterfem th Mål scoret etter 78 minutter 78 th Mål scoret etter 86 minutter 86 th
Dommer: Osti
Hirzer Mål scoret etter 59 minutter59 th Mål scoret etter 6 minutter6 e Mål scoret etter 8 minutter 8 e Rivolta
Mål scoret etter 55 minutter55 e Bernardini
søndag 10. juli 1927
10 th  dag
Juventus 8 - 2 Milano Campo di Corso Marsiglia , Torino
Dommer: Barlassina
Hirzer Mål scoret etter 15 minutter15 e Mål scoret etter 29 minutter 29 e Mål scoret etter 60 minutter 60 e
Munerati Mål scoret etter 52 minutter52 e
Pastore Mål scoret etter 54 minutter54 e Mål scoret etter 70 minutter 70 e Mål scoret etter 75 minutter 75 e

Mål scoret etter 9 minutter9 e Barale II
Mål scoret etter 25 minutter25 e Mål scoret etter 31 minutter 31 e Mål scoret etter 52 minutter 52 e Mål scoret etter 73 minutter 73 e Mål scoret etter 77 minutter 77 e Savio
Mål scoret etter 30 minutter30 e Torriani
Mål scoret etter 40 minutter40 e Mål scoret etter 43 minutter 43 e Mål scoret etter 74 minutter 74 e Rossi
Mål scoret etter 81 minutter81 e Mål scoret etter 88 minutter 88 e Mål scoret etter 89 minutter 89 e Rosetta

Klubbmedlemskap

Antall spillere i Juventus Foot-Ball Club i løpet av sesongen 1926-1927 .

Målscorere

Her er scorerne til Foot-Ball Club Juventus i alle konkurranser.

17 mål 15 mål 14 mål 11 mål 5 mål 4 mål 3 mål 2 mål 1 mål

Se også

Relaterte artikler

Eksterne linker

Merknader og referanser

1. Også kalt Caliaris ifølge noen kilder.
  2. Også kalt Filippini ifølge noen kilder.
  3. The Torino , fremtiden regjerende mester, vil se hans Scudetto bli trukket i løpet av denne italienske mesterskapet 1926-1927 , tittel som ikke vil bli endelig tilskrives noen etter uttalelse av FIGC , ledet av Bolognese Leandro Arpinati .
  4. (in) Maurizio Mariani, "  Italia - internasjonale kamper 1920-1929  " , The Record Sport Soccer Statistics Foundation18. november 2001
  5. I denne kampen tok forsvareren Virginio Rosetta plassen til skadet keeper Gianpiero Combi i målet.
  6. 300 th  matche i historien til klubben mesterskapet.
  7. Resultat på grønt teppe av rettskjennelse etter invasjonen av landet av Milan supporers mens Juventus ledet 3-0 i 28 th (med mål fra Munerati den 7 th , Hirzer den 16 th og Pastore på 27 e ).
  8. Berømt kamp i hjertet av det tyske forholdet .
  9. Konkurransen ble avbrutt av oppløsningen på FIGC på grunn av mangel på tilgjengelige datoer.