French Cup 1/4 finale
beseiret av Olympique Lyonnais (1-0)
Ligues kopp 1/16 finaler
beseiret av AS Monaco FC (2-1)
Beste spiss Mesterskap: Darío Benedetto (11) Alle konkurranser: Dimitri Payet (12)

Beste forbipasserende Mesterskap: Dimitri Payet (4) Alle konkurranser: Dimitri Payet (5)

Gensere

Kit venstre arm om1920h.png Kroppssett om1920h.png Kit høyre arm om1920h.png Shorts-sett om1920h.png Kit sokker om1920h.png Hjem Venstre arm kit om1920a.png Kroppssett om1920a.png Kit høyre arm om1920a.png Shorts-sett om1920a.png Kit sokker om1920a.png Utenfor Venstre arm kit om1920t.png Kroppssett om1920t.png Kit høyre arm om1920t.png Shorts-sett om1920t.png Kit sokker om1920t.png Annen

Kronologi

Sesongen 2019-2020 av Olympique de Marseille er den syttende sesongen av den provencalske klubben i første divisjon av det franske fotballmesterskapet , den tjuefjerde på rad innen eliten av fransk fotball . Klubben spiller bare nasjonale konkurranser denne sesongen.

Denne sesongen er spesiell fordi mesterskapet i Frankrike stopper eksepsjonelt og definitivt 28 th dag (i stedet for 38 th som opprinnelig planlagt) på grunn av pandemien coronavirus.

Forberedelse før sesongen

Gjenopptakelsen av treningen er planlagt mandag 1 st juli 2019av den nye portugisiske treneren André Villas-Boas , for deretter å gå på et kurs i England fra314. juli 2019, på St. George's Park-komplekset, det engelske fotballforbundets treningssenter.

Han spiller mot tre britiske lag i løpet av denne leiren: den første kampen finner sted mot Under 23-laget i Stoke City , den ender med en 1-0-seier for olympierne takket være et mål fra den unge forsvarer trent i klubben Lucas Perrin på 60 th , motstanderen av oM for andre spillet er Accrington Stanley FC hvor fønikerne vil bli overrasket av dette laget av League One (D3 engelsk) fordi de vil bøye 2-1 til tross for målet om Florian Thauvin deretter Siste motstandere av OM for denne leiren i England er Glasgow Rangers , visemesteren i Skottland vil dominere kampen og vinne med en score på 4 til 0.

Den Olympique de Marseille da spiller en vennlig turneringen i USA der alle kampene finner sted på Audi Feltet i Washington , de EA Ligue 1 Spill , en turnering i regi av LFP å fremme Ligue 1 i utlandet, som består av fire lag Olympique de Marseille , Girondins de Bordeaux , AS Saint-Étienne og Montpellier HSC .

OM vant i semifinalen mot Girondins de Bordeaux med en score på 2 til 1 takket være en dobbel fra Dimitri Payet , møtte deretter AS Saint-Étienne i finalen og ble seirende for andre gang med en score 2-1 i turnerings takket være et mål fra Dimitri Payet til 12 e og et mål fra Nemanja Radonjić til 74 th , den Marseille vinne turneringen EA Games Ligue 1 .

For å fullføre forberedelsene i USA møtte han beboerklubben Audi Field , DC United og vant 8-1 med et straffespark fra Kevin Strootman , et annet mål fra Nemanja Radonjićamerikansk jord , et brace. Fra Maxime Lopez , et fantastisk mål fra Bouna Sarr , ser vi også de første profesjonelle målene for to unge trent i klubben, Florian Chabrolle og Isaac Lihadji , deretter et mål fra Saîf-Eddine Khaoui .

Forberedelsen avsluttes med en vennskapskamp på Stade Vélodrome mot SSC Napoli , visemester i Italia . For denne kampen blir Steve Mandanda utnevnt til kaptein for sesongen, etterfulgt av Dimitri Payet og gjenopptar dermed armbåndet han hadde på seg fra 2010 til 2016.

Vennskapskampdetaljer
Vennlig spill Stoke City U23 0 - 1 Olympisk Marseille St. George's Park, Burton upon Trent
7. juli 2019
11:00 UTC + 1
( 0 - 0 ) Mål scoret etter 60 minutter60 th Perrin
Vennlig spill Accrington Stanley 2 - 1 Olympisk Marseille AJ Bell Stadium , Barton-upon-Irwell
( 2 - 0 ) Kringkaster: Canal + Sport
EA Ligue 1 Games, semifinale Olympisk Marseille 2 - 1 Girondins i Bordeaux Audi Field , Washington
Torsdag 18. juli 2019
21:00 EST , 03:00 UTC + 1
Payet Mål scoret etter 52 minutter52 e Mål scoret etter 58 minutter 58 e ( 0 - 1 ) Mål scoret etter 40 minutter40 th Pablo Kringkaster: BeIn Sports 1
EA Ligue 1 Games, final AS Saint-Etienne 1 - 2 Olympisk Marseille Audi Field , Washington
søndag 21. juli 2019
Nordin Mål scoret etter 17 minutter17. th ( 1 - 1 ) Mål scoret etter 12 minutter12 th Payet
Mål scoret etter 74 minutter74 th Radonjić
Kringkaster: BeIn Sports 1
Vennlig spill DC United 1 - 8 Olympisk Marseille Audi Field , Washington
onsdag 24. juli 2019
20:00 EST , 02:00 UTC + 1
Mål scoret etter 44 minutter44 th Amarikwa ( 1 - 1 ) Mål scoret etter 28 minutter28 e ( pen. ) Strootman

Sommeroverføringer

Sommeroverføringsvinduet finner sted fra 11. juni2. september 2019i Frankrike .

De 29. mai, Er portugisisk trener André Villas-Boas utnevnt til trener for Olympique de Marseille . De19. juliDen forsvarer spanske Álvaro González Soberon blir den første rekrutt av overgangsvinduet i sommer 2019 , et år på lån med automatisk kjøpsopsjon 4M € ved Villareal CF . De5. august, OM registrerte ankomsten av en ny spiss, Darío Benedetto , fra Boca Juniors for et beløp på 16 millioner euro, og deretter ble han den andre olympiske rookien . De3. september, like etter stengingen av overgangsvinduet i Frankrike , registrerer OM sin tredje rekrutt, den franske midtbanespilleren Valentin Rongier , for et beløp på 13 millioner euro, han ankommer som en joker, en overføringsregel som gjør det mulig for en fransk klubb å kjøpe en enkelt spiller spiller i landet etter slutten av overføringsvinduet,

På avgangssiden registrerer vi først seks spillere som har nådd slutten av sine kontrakter, som er Tomáš Hubočan , Mario Balotelli , Rolando , Florian Escales , Sacha Marasovic og Romain Cagnon. De18. juniYusuf Sari Club ble overført til tyrkisk av Trabzonspor . De3. juli, Forlater den argentinske spissen Lucas Ocampos klubben for et beløp på 15 millioner euro for å signere for Sevilla FC . De25. juli, Clinton Njie drar til Dynamo Moskva i Russland for summen av 6 millioner euro. På den siste dagen i overgangsvinduet ble Luiz Gustavo overført til Fenerbahçe SK for et beløp på rundt 6 millioner euro.

Vi noterer oss også lånetilbakemeldingene til den tunisiske internasjonale Saîf-Eddine Khaoui og Grégory Sertic .

SommeroverføringsvinduDetaljert tabell over overføringer for sommeroverføringsvinduet

Vinteroverføringer

Vinteroverføringsvinduet finner sted fra 1 st31. januar 2020i Frankrike .

Mesterskap

Den Ligue 1 2019-2020 er det åttiende utgaven av France Football Championship og syttende som "Ligue 1". Arrangementet bestrides av tjue klubber som er samlet i en enkelt gruppe og som foregår i hjemme- og bortekamper, dvs. en serie på trettiåtte kamper. Det beste av dette mesterskapet kvalifiserer seg til europacupene, de tre første i Champions League og den fjerde i Europa League . Omvendt blir de to siste i konkurransen degradert til lavere nivå i Ligue 2 og 18 e  spiller en demning mot vinneren av dams League 2.

august

Etter et innledende nederlag mot ReimsVélodrome (0-2) og en smertefull uavgjort i Nantes (0-0), lanserte OM sesongen med tre seire på rad, inkludert en spektakulær 3-4 i Monaco etter å ha blitt ledet 2 mål til 0 på halvtimesmerket.

21:00
Cyprien Mål scoret etter 66 minutter66 th ( 0 - 1 ) Mål scoret etter 31 minutter31 e Benedetto
Mål scoret etter 73 minutter73 e ( Pen. ) Payet
Tilskuere: 31 825
voldgift: Clément Turpin
[3]
  september

Den OM fortsetter med 3 uavgjorte (1-1 med Montpellier , 0-0 til Dijon og 1-1 i hjemmet til Stade Rennes ).

21:00
Ben Yedder Mål scoret etter 17 minutter17. th ( pén. ) Mål scoret etter 27 minutter27 e
Balde Mål scoret etter 76 minutter76 th
( 2 - 2 ) Mål scoret etter 39 minutter39 e Mål scoret etter 67 minutter 67 e Benedetto
17:30
Germain Mål scoret etter 75 minutter75 th ( 0 - 1 ) Mål scoret etter 17 minutter17 e ( csc ) Sarr Tilskuere: 48 007
21:00
Ćaleta-Car Mål scoret etter 52 minutter52 e ( 0 - 1 ) Mål scoret etter 19 minutter19 th Niang Tilskuere: 44 281
Kringkaster: Canal +
voldgift: Franck Schneider
[8]
  oktober

Til tross for en prisverdig taktisk plan i intensjonene i spillet, kan ikke André Villas-Boas unngå et alvorlig nederlag for laget sitt på Parc des Princes 4-0 mot Paris SG , i en konfrontasjon som, sier han, ikke interesserer ham på grunn av til det enorme økonomiske gapet mellom de to klubbene.

Aleesami Mål scoret etter 11 minutter11 e
Guirassy Mål scoret etter 41 minutter41 e ( pen. )
Kamara Mål scoret etter 3 minutter3 e
Strootman Mål scoret etter 90 + 4 minutter90 + 4 e ( penn. )
( 1 - 0 ) Tilskuere: 50 203
voldgift: Jérôme Brisard
[10]
11 th  dag Paris Saint Germain 4 - 0 Olympisk Marseille Parc des Princes , Paris
  november

De 10. november 2019, i en fullpakket Velodrome , etter fem års venting, klarer André Villas-Boas å slå Olympique Lyonnais , trent av sin forgjenger Rudi Garcia , 2 mot 1 takket være en flott opptreden fra Dimitri Payet , forfatter av en doblet mot sin tidligere trener han skrapet noen dager tidligere foran pressen. Denne suksessen gjør at OM kan stå på pallen.

Sanson Mål scoret etter 47 minutter47 e
Gabriel Mål scoret etter 79 minutter79 e ( csc )
( 0 - 0 ) Mål scoret etter 83 minutter83 rd Soumaoro Tilskuere: 53 321
Dommer: Hakim Ben El Hadj
[12]
13 th  dag Olympisk Marseille 2 - 1 Olympique lyonnais Stade Velodrome , Marseille
søndag 10. november 2019
21:00
Payet Mål scoret etter 18 minutter18 e ( Pen. ) Mål scoret etter 39 minutter39 e ( 2 - 0 ) Mål scoret etter 59 minutter59 th Dembélé Tilskuere: 65.421
Moreira 42 ndrødt kort [14]
15 th  dag Olympisk Marseille 2 - 1 Brest stadion 29 Stade Velodrome , Marseille
[16]
17 th  dag Olympisk Marseille 3 - 1 FC Girondins de Bordeaux Stade Velodrome , Marseille
[17]
18 th  dag FC Metz 1 - 1 Olympisk Marseille Saint-Symphorien stadion , Longeville-lès-Metz
lørdag 14. desember 2019
17:30
Nguette Mål scoret etter 40 minutter40 th ( 1 - 0 ) Mål scoret etter 70 minutter70 th Radonjić Tilskuere: 20 586
voldgift: Willy Delajod
[18]
19 th  dag Olympisk Marseille 3 - 1 Olympiske Nimes Stade Velodrome , Marseille
lørdag 21. desember 2019
20:45
Alakouch Mål scoret etter 46 minutter46 e ( csc )
27 Nimes 2-3 OM 2. nd
22 th  dag FC Girondins de Bordeaux 0 - 0 Olympisk Marseille Matmut Atlantique , Bordeaux
søndag 2. februar 2020
21:00
( 0 - 0 ) Tilskuere: 52 079
voldgift: Ruddy Buquet
[22]
23 th  dag AS Saint-Etienne 0 - 2 Olympisk Marseille Geoffroy-Guichard stadion , Saint-Étienne
[24]
25 th  dag LOSC Lille 1 - 2 Olympisk Marseille Pierre-Mauroy stadion , Villeneuve-d'Ascq
søndag 16. februar 2020
21:00
Osimhen Mål scoret etter 51 minutter51 th ( 0 - 0 ) Mål scoret etter 67 minutter67 e ( csc ) Mandava
17:30
Sanson Mål scoret etter 39 minutter39 th ( 1 - 1 ) Mål scoret etter 34 minutter34 e Limbombe
Deaux Mål scoret etter 90 + 2 minutter90 + 2 nd
( 1 - 2 ) Mål scoret etter 10 minutter10 th Mål scoret etter 36 minutter 36 te Mål scoret etter 69 minutter 69 te Benedetto Kringkaster: Canal + Sport
Rang Team Pts J G IKKE P Bp Bc Diff Kvalifisering eller nedrykk
1 Paris Saint-Germain T S C L (C) 68 27 22 2 3 75 24 +51 Kvalifisering til gruppespillet i Champions League
2 Olympisk Marseille 56 28 16 8 4 41 29 +12
3 Stade Rennes FC 50 28 15 5 8 38 24 +14
4 Lille OSC 49 28 15 4 9 35 27 +8 Kvalifisering til gruppespillet i Europa League
5 OGC Hyggelig 41 28 11 8 9 41 38 +3
6 Reims stadion 41 28 10 11 7 26 21 +5 Kvalifisering til andre kvalifiseringsrunde i Europa League
7 Olympique lyonnais 40 28 11 7 10 42 27 +15
Utvikling av rangeringen og resultatene
Dag 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 1. 3 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
Rang 18 17 1. 3 8 4 5 6 5 8 4 7 4 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2
Resultat D IKKE G G G IKKE IKKE IKKE D G D G G G G G G IKKE G G IKKE IKKE G G G D G IKKE

1/4 OL 1-0 OM L1
Tretti-to runde Trélissac FC 1 - 1 Olympisk Marseille Beaublanc Stadium , Limoges
søndag 5. januar 2020
14:15
Diaby Mål scoret etter 1 minutt1 re ( 1 - 1 , 1 - 1 , 1 - 1 ) Mål scoret etter 20 minutter20 th Payet Tilskuere: 13 200

Suksess Perrin
16. runde USAs Granville 0 - 3 Olympisk Marseille Michel-d'Ornano stadion , Caen
Sarr Mål scoret etter 32 minutter32 e
Payet Mål scoret etter 43 minutter43 e ( Pen. )
Kamara Mål scoret etter 90 + 4 minutter90 + 4 e
( 2 - 0 ) Mål scoret etter 59 minutter59 e Corgnet Tilskuere: 29 589
[32] rødt kort 86 th Ndour
Kvartfinale Olympique lyonnais 1 - 0 Olympisk Marseille Groupama stadion , Décines-Charpieu
onsdag 12. februar 2020
21:05
Aouar Mål scoret etter 81 minutter81 e ( 0 - 0 ) Kringkaster: Eurosport 2 (Frankrike) , Frankrike 3