1 Offisielle nasjonale og internasjonale konkurranser.
Sist oppdatert: 5. mars 2021

Vanessa Marques , født den12. april 1996, er en portugisisk internasjonal fotballspiller som spiller som midtstopper , hun får kallenavnet "Princesa" eller "Princesinha". I 2019 spiller hun for den portugisiske klubben SC Braga .

Biografi

Født i Frankrike begynte hun å spille fotball i en alder av fire, på gaten, sammen med storesøsteren, yngre broren og vennene. Etter at foreldrene kom tilbake til Portugal , startet hun i klubben på Caçadores das Taipas , hvor hun spilte i blandede lag.

I løpet av 2018-2019 sesongen ble Vanessa Marques, etter å ha vunnet Supertaça Feminina Allianz , mot Sporting CP valgt iMai 2019, av den portugisiske spillerforeningen, den beste spilleren i kvinnemesterskapet i fotball. Et skille som hun legger til sesongens toppscorer. De unge kanonbåtene vinner Nacional Feminino BPI , i tittelkampen avslutter Vanessa Marques sesongen med et hat-trick mot sin tidligere klubb, Vilaverdense FC .

Statistikk

I en klubb

Vanessa Marques Statistikk
Årstid Klubb Mesterskap National Cup (er) Konkurranse (r)

Kamper spilt i kontinentale kopper

Hun begynner europeiske konkurranser i løpet av sesongen 2019-2020. Holder og kaptein på SC Braga-laget , i løpet av Champions League 2019-2020 , deltar hun i 5 kamper og scorer 3 mål. Hans første mål ble scoret i 37 th minutter mot SK Sturm Graz , for det målet var også den første av SC Braga i europeiske kopper.

Fyrstikker Datert Stadion Motstander Resultat Minutter Konkurranse Mål Mål scoret Tårn Klubb
1 7. august 2019 NSB Arkādija , Riga SK Sturm Graz 2 - 0 90 minutter Champions League 1 Kvalifiseringsfase SC Braga
2 10. august 2019 NSB Arkādija , Riga Apollo Limassol 0 - 1 90 minutter Champions League 0 Kvalifiseringsfase SC Braga
3 13. august 2019 NSB Arkādija , Riga Rīgas FS 0 - 8 90 minutter Champions League 2 Kvalifiseringsfase SC Braga
4 12. september 2019 Estádio Municipal 1º de Maio , Braga Paris Saint Germain 0 - 7 90 minutter Champions League 0 16. runde SC Braga
5 26. september 2019 Jean-Bouin stadion , Paris Paris Saint Germain 0 - 0 90 minutter Champions League 0 16. runde SC Braga

I nasjonalt utvalg

Hans første internasjonalisering i U19-utvalget var i en alder av 14 år. Da klokka 16 spilte hun allerede for A. Under kampen mellom Portugal og Danmark ,19. september 2012, Har hun og spiller nesten alle av møtet, erstattet av Melissa Antunes , i 87 th minutt.

Under Algarve Cup 2018 , scoret hun seieren mål mot australske utvalget , som tillater Portugal for å få tilgang på 3 rd plass i turneringen, som er den beste rangeringen noensinne oppnådd av den portugisiske-talende utvalg.

Merknader og referanser

1. “  Vanessa Marques, a“ princesinha ”do Sporting de Braga:“ Quando jogava com os rapazes, os pais mandavam bocas, para eles nos irem às pernas ”  ” , på tribunaexpresso.pt (åpnet 16. november 2019 )
  2. "  Sporting 1-1 (4-5 penn.) SC Braga  " , på leballonrond.fr (åpnet 15. november 2019 )
  3. "  A melhor jogadora do campeonato joga No. SC Braga  "desportivovaledohomem.pt (åpnet 15. november 2019 )
  4. "  Mão cheia of SC Braga golos do frente ao Vilaverdense  "comumonline.com (åpnet 15. november 2019 )
  6. "  SC Braga 2-0 Sturm Graz  " , på leballonrond.fr (åpnet 15. november 2019 ) .
  7. "  Vanessa Marques  " , på leballonrond.fr (åpnes 15 november 2019 )
  8. “  Dinamarca - Portugal  ” , på fpf.pt (åpnet 16. november 2019 ) .
  9. "  Vanessa Marques: 'Quero continuar a fazer golos'  " , på futebolfemininoportugal.com (åpnet 15. november 2019 ) .