EM-kvalifiseringskamper Kvalifisert til EM 2012
Euro 2012 Kvartalsfinalist
Beste spiss Karim Benzema (7 mål)

Kronologi

Sesongen 2010-2012 av det franske fotballaget følger den tidlige eliminasjonen i 2010-VM . I løpet av denne perioden var det franske utvalgskonflikten, også vennskapskamper, sluttspillet for kvalifiseringen til fotball-EM 2012 som finner sted i Polen og Ukraina sommeren 2012 . Frankrike-laget ledes av Laurent Blanc som etterfølger Raymond Domenech som trener ijuli 2010.

Historisk

Kontekst og skifte av trener

Det Frankrike fotball deltar i 2010World Cup i Sør-Afrika der det blir slått ut i første runde ved å ta den siste plassen i sin gruppe. Under konkurransen gjorde det franske laget uavgjort mot Uruguay (0-0) på11. junii Cape Town ble deretter slått av Mexico (2-0) den17. junii Polokwane . Atmosfæren blir så ødeleggende, med utelukkelse av Nicolas Anelka som fornærmet treneren Raymond Domenech i løpet av denne tiden, en langfinger fra William Gallas til David Astorga , journalist i TF1 , som kontaktet ham for å samle hans reaksjon. etter dette nederlaget, flere rykter om hendelser, spillere som nekter å trene og avgang fra nestleder for FFF Jean-Louis Valentin. Endelig er Frankrike dominert av Sør-Afrika (2-1) den22. junii Bloemfontein .

De blå ble eliminert fra verdensmesterskapet i første runde med en rekord identisk med den i Euro 2008: uavgjort, to nederlag, et scoret mål. Etter denne konkurransen slutter Raymond Domenech sine plikter som landstrener. Domenechs suksess åpner i løpet av 2009-2010 sesongen. Laurent Blanc , trener for Girondins de Bordeaux siden 2007 og spesielt vinner av den franske Ligue 1-mesteren i 2009 og vinner av UNFP-troféet for beste trener i 2008, er tipset for å etterfølge Domenech. De16. mai 2010, dagen etter den siste dagen i sesongen 2009-2010, kunngjør Bordeaux-klubben at Laurent Blanc har bestemt seg for å svare positivt på FFFs forslag om å overta fra Raymond Domenech som leder av det franske laget på 'fra den sørafrikanske Verdensmesterskap. Han tar opp pliktene som trener videre2. juli 2010.

Start på EM-kvalifiseringen (2010)

De 11. august 2010, er vennskapskampen mot Norge den første av de blå etter FIFA-verdensmesterskapet i 2010 og de heftige kontroversene som rystet det franske laget som treningsstreken. For å få folk til å glemme det dårlige bildet av dette laget, bestemmer Laurent Blanc seg for å ekskludere de 23 franske spillerne som er til stede under dette verdensmesterskapet. På slutten av møtet tapte Frankrike 2 mål til 1. Til tross for dette nederlaget viste de likevel en viss kampevne på bakken, ønsket velkommen av pressen.

De 3. september 2010, for den første kampen i EM-kvalifiseringen , tapte det franske laget 1-0 mot HviterusslandStade de France . Under møtet klarte ikke Blues, "ganske langsom i overføring" og "manglende perkusjon" ifølge treneren, å oppnå sitt dominans på grunn av en skarp mangel på realisme, i motsetning til hviterussiske Sergey Kislyak som scoret seiersmålet helt slutten av kampen. Returen til ledere som Malouda og Lloris vil ikke ha vært tilstrekkelig med tanke på uerfarenheten på internasjonalt nivå hos noen nykommere som Ménez , Hoarau og M'Vila . Dette er det andre nederlaget på to kamper siden Laurent Blanc har vært i spissen for det franske laget , ingen trener hadde hatt en dårligere start siden Gérard Houllier i 1992 .

De 7. september 2010, for den andre kvalifiseringskampen for Euro 2012 , vant det franske laget 2-0 mot Bosnia-HercegovinaAsim Ferhatović Hase stadion i Sarajevo . Målene til Karim Benzema og Florent Malouda de siste tjue minuttene var kulminasjonen på et møte som totalt ble dominert og kontrollert av de blå. Det er den franske seieren syv kamper, og også den første siden Laurent Blanc har vært trener.

De 9. oktober 2010Mot RomaniaStade de France vant Blues of Laurent Blanc denne avgjørende kampen 2-0 til ledningen. Rémy og Gourcuffs andreomgangsinnspillinger var dominerende og scoret hvert sitt mål de siste ti minuttene.

De 12. oktober 2010, mot det beskjedne laget i LuxembourgSaint-Symphorien stadion , gjør Tricolores det absolutte minimum ved å vinne igjen 2 til 0, takket være målene Benzema og Gourcuff , en midt i første omgang og den andre i siste kvartal på en times kamp.

De 17. november 2010, elleve år etter 2-0-seieren til " Zidane- generasjonen  " i det prestisjetunge Wembley stadion , gjør det franske laget det igjen ved å vinne der igjen, men denne gangen med en score på 2 til 1. Mot et England-lag redusert av fraværet spesielt Terry , Lampard og Rooney , Laurent Blanc sammenstiller et lag som er offensivt med holdere av Gourcuff , Nasri , Malouda , Valbuena og Benzema . Disse to siste illustreres spesielt ved å score de to franske målene, den tidligere Lyonnais etter et kvarters spill etter en fin kollektiv bevegelse, og "  liten sykkel  " etter ti minutter i andre omgang. -Tid på volley. Reduksjonen av Crouchs poengsum helt på slutten av kampen hadde ingen hendelser på et møte som i stor grad ble dominert av de blå. Denne seieren setter en stopper for og på best mulig måte et år som stort sett var begivenhetsrikt med mange opp- og nedturer.

Vennskapskamper og slutten på sluttspillet (2011)

De 9. februar 2011, nesten tretten år etter VM-finalen i 1998 , gjorde det franske laget det igjen ved å vinne mot BrasilStade de France . Stilt overfor brasilianere redusert til ti like før pause, vant Habs på den minste margin takket være Benzema , som scoret det eneste målet i kampen kort før timemarkeringen. Nike , de blå startet året best mulig. måte ved å kjede denne femte seieren på rad siden Laurent Blanc har vært i spissen for laget.

De 25. mars 2011, for årets første kvalifiseringskamp for Euro 2012 , vant Habs 2-0 mot LuxembourgJosy-Barthel stadion . Midt i første omgang åpnet Philippe Mexès scoringen før Gourcuff forseglet seieren 20 minutter fra tiden. Legg merke til retur til Frankrike-laget til Patrice Evra og Franck Ribery , som hadde brukt den blå trøya mest siden 2010-VM .

Fire dager senere endte vennskapskampen mot Kroatia uavgjort (0-0) på Stade de France, og stoppet en serie på seks seire på rad. På slutten av kampen satte en varm klem mellom de to trenerne, Laurent Blanc og Slaven Bilić , en stopper for en tretten år gammel kontrovers. Under semifinalen Frankrike-Kroatia i verdensmesterskapet i 1998 hadde de to mennene, den gang spillerne, en krangel på samme stadion, noe som resulterte i utvisningen av "presidenten", og fratok ham finalen . På den tiden ble denne suspensjonen opplevd av franskmennene som en stor urettferdighet.

Etter fem kamper spilt i den kvalifiserende gruppen, er Frankrike først med fire seire og ett tap, eller tolv poeng. De er fire poeng foran Albania og Hviterussland, deres motstandere fra3. juni, mens Bosnia-Hercegovina, som har en kamp til å spille, rykker ned til fem poeng. De3. juniHun møter Hviterussland på utsiden og innrømmer et skuffende 1-1 mot et mål mot Abidal selvmål i 20 th  minutt av spillet og utlignet Malouda øyeblikk senere. Til tross for dette resultatet forblir det franske laget på toppen av gruppen.

For å kompensere for mangelen på friskhet i gruppen hans, stiller Laurent Blanc opp unge spillere tre dager senere, 6. juni, i vennskap mot Ukraina. Bare Mamadou Sakho er en overlevende fra startlaget som tjenestegjorde i Hviterussland. Etter en veldig rolig første omgang, Ukraina og sin kaptein Anatoly Timochtchouk åpnet scoring i 53 rd  minutt. Kevin Gameiro utlignet fem minutter senere og scoret sitt første mål i utvalget. Kampens slutt var veldig opphisset med den bemerkelsesverdige inntreden av Marvin Martin, som i kampens siste minutter scoret to mål og ga ett til Younès Kaboul i et veldig godt tatt hjørne som fant hodet til Tottenham-spilleren. De to mennene feiret sitt første utvalg. Frankrike vinner derfor 4-1.

De 9. juni, I en vennskapskamp mot Polen, Frankrike pålagt 1-0 på et skudd fra Charles N'Zogbia forandret retning i mål i det 12 th  minutt av spill av den polske Tomasz Jodłowiec . Arbeidsstyrken er da fortsatt i stor grad omorganisert med Carrasso, Valbuena, Hoarau eller Martin. Juni-leiren øst for Blues endte derfor på en ganske positiv rekord (to seire og en uavgjort), og lot flere unge spillere bli sett i aksjon.

De 10. augustDen franske teamet sluppet en 1-1 vennlig uavgjort mot Chile i et fint angrep kamp til tross for stramt score, hvor Loïc Rémy ledet det franske målet i 20 th  minutt på et perfekt innlegg fra Benzema. Denne kampen fungerer som forberedelse til bluesen før kampene mot Albania og Romania som teller for EM-kval.

De 2. september franskmennene vant i Albania 2-1 (mål fra Benzema og MVila i første omgang) slo deretter inn, fire dager senere, en 0-0 uavgjort mot Romania.

De 7. oktober, på Stade de France, vant Blues 3-0 mot Albania (mål fra Malouda, Remy og Réveillère) og sikret seg minst andreplassen i sin gruppe, synonymt med sluttspill. De11. oktoberFrankrike gjorde en uavgjort mot Bosnia-Hercegovina 1-1 (mål Dzeko til 40 th og Nasri utlignet fra straffemerket til 78 th ). Trekningen gjør Chelsea til å kvalifisere seg direkte til Euro 2012. Dette spillet er den 15 th unbeaten for El Tri.

Forberedelse til Euro (2012)

I november begynte de blå forberedelsene til EM 2012 ved å møte på Stade de France to valg i vennskapskamper, USA og Belgia . De11. november 2011Frankrike teamet er nødvendig for å USA 1-0 takket være et mål fra Loic Remy i 72 th  minutt. De15. november 2011, innrømmer det franske utvalget uavgjort mot Belgia (0-0). Med en rekord på 7 seire og 6 uavgjorte avslutter Blues året ubeseiret.

De 29. februar 2012, for sin første kamp for året, vant det franske laget i Bremen med en score på 2 mot 1 mot Tyskland og vant dermed en prestisjetung og lykkebringende seier før Euro. Olivier Giroud scorer sitt første mål i utvalget i 20 th  minutt etter et innlegg fra Mathieu Debuchy mens Florent Malouda tilfluktsrom Frankrike i 69 th  minutt. De28. mai 2012, vant den vanskelig med Island 3-2, men fortsatte sin fine serie på 19 kamper uten tap. Tre dager senere, i en mer gunstig sinnstilstand enn før, det franske laget vant mot Serbia 2-0 og fikk en 20 th  spill uten nederlag. Til slutt vinner Frankrike med 4-0 mot Estland , den5. juni 2012, som stenger de forberedende kampene for Frankrike-laget før EM 2012. På slutten av kampen vinker de blå et banner med meldingen “Takk! Til Euro, med deg, for deg! ". Melding som inngår i kommunikasjonsplanen til FFF .

Grunnloven for gruppen for Euro

Start Mai 2012, beholder treneren Laurent Blanc 26 spillere som kan være en del av gruppen av det franske laget for europamesterskapet, den endelige listen over 23 spillere som deltar i euroen som blir offisiell29. mai. Førlisten inkluderer følgende 26 spillere, sortert etter posisjon og alfabetisk:

De tre spillerne som til slutt ikke ble valgt til EM er Loïc Rémy (skadet), Yoann Gourcuff og Mapou Yanga-Mbiwa .

Euro 2012

Støttet av en 23-kamp ubeseiret rekke siden september 2010, Frankrike debuterte mot England og oppnådde en uavgjort 1-1 takket være Samir Nasri . Sistnevnte blir lagt merke til ved å gå til fornærmelse mot den franske presseplattformen mot sitt mål, etter visse kritikker mot avisen L'Équipe . Den andre kampen var lettere for de blå som vant 2-0 mot Ukraina , vertslandet, etter en perfekt kontrollert kamp, ​​takket være mål fra Jérémy Ménez og Yohan Cabaye . Denne kampen er en første fordi det er første gang siden semifinalen i verdensmesterskapet i 2006 at det franske laget har vunnet en kamp i offisiell konkurranse og en suksess mot Portugal . Det plasserer Frankrike i en gunstig posisjon for kvartfinalen.

Det siste gruppespillet vil imidlertid vise seg å være dødelig for resten av Blues-løpet . Stilt overfor Sverige , allerede eliminert etter to nederlag, taper de blå blåste 2-0, et første i to år og nederlaget mot Hviterussland , etter å ha vært fullstendig dominert i alle spillområder. De blå kvalifiseres likevel for kvartalene ved å avslutte i andreplass, bak England. I likhet med verdensmesterskapet i 2010 brøt det ut nye hendelser i garderoben etter nederlaget mot Sverige. Malouda nøler ikke med å snakke igjen om "demonene i Knysna", sammenstøt mellom Samir Nasri og andre spillere.

Kvartfinalen mot Spania (regjerende verdensmester og europamester) ser et lag fra Frankrike , forstyrret under pre-match forberedelser etter behind-the-scenes hendelser, medgir den raskeste målet under Laurent æra. Hvit , i 19 th  minutt av Xabi Alonso . På slutten av et møte som var veldig dårlig når det gjaldt å spille, vant de spanske verdensmesterne til slutt uten å tvinge 2-0 takket være en dobbel fra Xavi Alonso med et straffespark i tilleggstid.

På slutten av denne eliminasjonen kommer det nye kritikken til det franske laget igjen på grunn av den dårlige oppførselen til noen spillere. For den nasjonale pressen gjenopprettet ikke denne euroen bildet av Frankrike-laget som forblir uskarpt etter de moralske og sportslige fiaskoer i Euro 2008 og verdensmesterskapet i 2010. Noen betegner blues holdning som "tilstrekkelig", uten å ha vist noen gang et reelt ønske om å kjempe på bakken og å ganske enkelt ha nøyd seg med målet som FFF kunngjorde , nemlig kvalifisering til kvartfinalen med en bonus på 100.000 euro. Samir Nasri befinner seg midt i en kontrovers etter en ny verbal glidning med en journalist fra Agence France-Presse (AFP) på slutten av kampen mot Spania. I tillegg er tilbakebetaling av premien på 100.000 euro ønsket av visse policyer.

Teamet

Taktiske aspekter

Nåværende arbeidsstyrke

Brukte spillere

De 23 franske spillerne som ble valgt til verdensmesterskapet i 2010 er ikke valgt ut til den første kampen mot Norge . Laurent Blanc bygget deretter laget sitt rundt noen få spillere som ble utestengt fra utvelgelsen under den tidligere treneren Raymond Domenechs tid . Dette er for eksempel forsvareren Philippe Mexès , midtbanespilleren Samir Nasri og spissen Karim Benzema , som da hadde henholdsvis 13, 15 og 27 valg. Disse spillerne blir igjen ledere av Laurent Blancs lag og spiller et flertall av de ni første kampene i 2010-2011-kampanjen. For denne første kampen mot Norge får fire spillere som aldri har blitt kalt inn til det franske laget sitt første valg: Yann M'Vila , Yohan Cabaye , Jérémy Ménez og Charles N'Zogbia .

I løpet av de fem kampene i første halvdel av sluttspillet dannes et typisk lag. Defensiv sektor er den mest stabile. Keeperen Hugo Lloris spiller faktisk alle disse møtene, mens i forsvaret er Philippe Mexès og Adil Rami totalt fem kamper og Gaël Clichy og Bacary Sagna henholdsvis fire og tre. På midtbanen blir Florent Malouda innkalt fem ganger og Yann M'Vila spiller fire fulle kamper. To andre innehavere dukker opp: Abou Diaby og Alou Diarra med tre møter til ære. I angrep er spilleren som er mest brukt Karim Benzema , startet fire ganger av fem. Den siste plassen til dette typiske laget deles mellom midtbanespillere Yoann Gourcuff (to fulle kamper og en oppføring i spill) og Samir Nasri (to kamper som start og en oppføring i spill), og spissene Guillaume Hoarau og Mathieu Valbuena (to tenures og en oppføring i spill hver).

Motstander
Datert 11. august 2010 Sep 3, 2010 Sep 7, 2010 Oct 9, 2010 Oct 12, 2010 17. nov . 2010 9. feb 2011 25. mars 2011 29. mars 2011 3. juni 2011 6. juni 2011 9. juni 2011 10. august 2011 Sep 2, 2011 Sep 6, 2011 Oct 7, 2011 Oct 11, 2011 11. nov 2011 15. nov 2011 29. feb. 2012 27. mai 2012 31. mai 2012 5. juni 2012 11. juni 2012 15. juni 2012 19. juni 2012 23. juni 2012
Konkurranse PÅ. É. É. É. É. PÅ. PÅ. É. PÅ. É. PÅ. PÅ. PÅ. É. É. É. É. PÅ. PÅ. PÅ. PÅ. PÅ. PÅ. DETTE DETTE DETTE DETTE
Keepere
Cedric Carrasso 90
Hugo Lloris 90 90 90 90 90 90 90 90 90 90 90 90 90 90 90 90 90 90 90 90 90 90 90
Philippe Mexes 90 90 90 90 90 45 90 90 90 90 90 72 90 90 90 90
Adil rami 90 90 90 90 90 90 90 90 89 90 r63 90 90 90 90 90 90 90 r18 90 90 90 90 90
Yoann Gourcuff r16 90 85 86 90 r2 75
Florent Malouda 90 80 90 63 77 90 90 59 90 r25 r17 65 81 90 62 r19 r28 r30 76 73 85 r31 65
Fremover
Karim Benzema r29 90 86 63 67 85 90 75 90 r25 64 90 90 65 71 60 61 73 90 75 90 90

Målscorere

7 mål Mål scoret Mål scoret Mål scoret Mål scoret Mål scoret Mål scoret Mål scoret 5 mål Mål scoret Mål scoret Mål scoret Mål scoret Mål scoret 4 mål Mål scoret Mål scoret Mål scoret Mål scoret 3 mål Mål scoret Mål scoret Mål scoret 2 mål Mål scoret Mål scoret 1 mål Mål scoret

Statistikk

2010-2012 kampanjekamper

Tabellen nedenfor viser møtene til det franske laget siden slutten av verdensmesterskapet i 2010 .

N o  Datert By, stadion Motstander Resultat Konkurranse Scorer (r) for Frankrike Scorer (r) for motstanderen
1 11. august 2010 Oslo , Ullevaal Stadion Norge P 2-1 PÅ. Ben Arfa Mål scoret etter 48 minutter48 th Huseklepp Mål scoret etter 50 minutter50 e Mål scoret etter 72 minutter 72 e
2 3. september 2010 Saint-Denis , Stade de France Hviterussland P 0-1 É. - Kislyak Mål scoret etter 86 minutter86 th
3 7. september 2010 Sarajevo , Asim Ferhatović Hase Stadium Bosnia og Herzegovina G 0-2 É. Benzema Mål scoret etter 72 minutter72 th , Malouda Mål scoret etter 78 minutter78 th -
4 9. oktober 2010 Saint-Denis , Stade de France Romania G 2-0 É. Rémy Mål scoret etter 83 minutter83 e , Gourcuff Mål scoret etter 90 + 3 minutter90 + 3 e -
5 12. oktober 2010 Metz , Saint-Symphorien stadion Luxembourg G 2-0 É. Benzema Mål scoret etter 22 minutter22 e , Gourcuff Mål scoret etter 76 minutter76 e -
6 17. november 2010 London , Wembley Stadium England G 1-2 PÅ. Benzema Mål scoret etter 16 minutter16 th , Valbuena Mål scoret etter 55 minutter55 th Crouch Mål scoret etter 86 minutter86 th
7 9. februar 2011 Saint-Denis , Stade de France Brasil G 1-0 PÅ. Benzema Mål scoret etter 54 minutter54 th -
8 25. mars 2011 Luxembourg , Stade Josy-Barthel Luxembourg G 0-2 É. Mexès Mål scoret etter 28 minutter28 th , Gourcuff Mål scoret etter 72 minutter72 th -
9 29. mars 2011 Saint-Denis , Stade de France Kroatia N 0-0 PÅ. - -
10 3. juni 2011 Minsk , Dinamo stadion Hviterussland N 1-1 É. Malouda Mål scoret etter 22 minutter22 nd Abidal 20. th ( csc )Registrert mot leiren hans etter 20 minutter
11 6. juni 2011 Donetsk , Donbass Arena Ukraina G 1-4 PÅ. Gameiro Mål scoret etter 58 minutter58 th , Martin Mål scoret etter 87 minutter87 th Mål scoret etter 90 + 2 minutter 90 + 2 nd , Kabul Mål scoret etter 89 minutter89 th Timochtchouk Mål scoret etter 53 minutter53 th
12 9. juni 2011 Warszawa , polsk hærstadion Polen G 0-1 PÅ. Jodłowiec 12 th ( csc )Registrert mot leiren hans etter 12 minutter   -
1. 3 10. august 2011 Montpellier , Stade de la Mosson Chile N 1-1 PÅ. Rémy Mål scoret etter 18 minutter18. th Contreras Mål scoret etter 75 minutter75 th
14 2. september 2011 Tirana , Qemal Stafa stadion Albania G 1-2 É. Benzema Mål scoret etter 11 minutter11 th , M'Vila Mål scoret etter 18 minutter18 th Bogdani Mål scoret etter 46 minutter46 th
15 6. september 2011 Bucuresti , Stadionul Naţional Romania N 0-0 É. - -
16 7. oktober 2011 Saint-Denis , Stade de France Albania G 3-0 É. Malouda Mål scoret etter 11 minutter11 th , Rémy Mål scoret etter 38 minutter38 th , Réveillère Mål scoret etter 67 minutter67 th -
17 11. oktober 2011 Saint-Denis , Stade de France Bosnia og Herzegovina N 1-1 É. Nasri Mål scoret etter 78 minutter78 th ( penn ) Džeko Mål scoret etter 40 minutter40 th
18 11. november 2011 Saint-Denis , Stade de France forente stater G 1-0 PÅ. Remy Mål scoret etter 73 minutter73 rd -
19 15. november 2011 Saint-Denis , Stade de France Belgia N 0-0 PÅ. - -
20 29. februar 2012 Bremen , Weserstadion Tyskland G 1-2 PÅ. Giroud Mål scoret etter 21 minutter21 e , Malouda Mål scoret etter 69 minutter69 e Cacau Mål scoret etter 90 minutter90 th
21 27. mai 2012 Valenciennes , Stade du Hainaut Island G 3-2 PÅ. Debuchy Mål scoret etter 52 minutter52 th , Ribéry Mål scoret etter 85 minutter85 th , Rami Mål scoret etter 87 minutter87 th Bjarnason Mål scoret etter 28 minutter28. th , Sigþórsson Mål scoret etter 34 minutter34 th
22 31. mai 2012 Reims , Stade Auguste-Delaune Serbia G 2-0 PÅ. Ribéry Mål scoret etter 11 minutter11 e , Malouda Mål scoret etter 15 minutter15 e -
23 5. juni 2012 Le Mans , MMArena Estland G 4-0 PÅ. Ribéry Mål scoret etter 24 minutter24 e , Benzema Mål scoret etter 37 minutter37 e Mål scoret etter 47 minutter 47 e , Menez Mål scoret etter 90 minutter90 e -
24 11. juni 2012 Donetsk , Donbass Arena England N 1-1 DETTE Nasri Mål scoret etter 39 minutter39 th Lescott Mål scoret etter 30 minutter30. th
25 15. juni 2012 Donetsk , Donbass Arena Ukraina G 0-2 DETTE Menez Mål scoret etter 53 minutter53 e , Cabaye Mål scoret etter 56 minutter56 e
26 19. juni 2012 (20.45) Kiev , olympisk stadion Sverige P 2-0 DETTE Ibrahimović Mål scoret etter 54 minutter54 th , Larsson Mål scoret etter 90 + 1 minutter90 + 1 th
27 23. juni 2012 Donetsk , Donbass Arena Spania P 2-0 DETTE Alonso Mål scoret etter 19 minutter19 e Mål scoret etter 90 + 1 minutter 90 + 1 e ( pen. )
Resultat:
  • G = Match vunnet
  • N = Tegn
  • P = Kamp tapt
Konkurranse:

FIFA-koeffisient

Likevel niende i verden rangeringen av FIFA i mai 2010 , er Frankrike teamet tilbake til 21 th  sted etter at FIFA World Cup 2010 på grunn av en negativ saldo for uavgjort og to tap synonymt med eliminering i første runde. Dette er den største regresjonen i Frankrike siden etableringen av denne rangeringen iAugust 1993. Den nye treneren Laurent Blanc erklærte da at hvis "vi ser på FIFA-rangeringen i dag, har ikke Frankrike lenger legitimiteten til å hevde å vinne konkurranser".

Etter de to nederlagene mot Norge og Hviterussland og til tross for en seier mot Bosnia-Hercegovina , falt Frankrike innseptember 2010i 27 th  sted, som er hans verste vurdering siden 1993. Mellomoktober 2010 og Mai 2011Da stabiliserer tricolor valget mellom 18 th og 21 st  sted. Så, mellom mai ogseptember 2011De Frankrike fordeler fra fortsatte sin ubeseiret løp å flytte opp i rangeringen, til 12 th  sted innhentet i september.

Utviklingen av FIFA-rangeringen av det franske laget
2010 Jul. august syv. Okt. Nov. Des.
Rang minkende 21 i stagnasjon 21 minkende 27 økende 18 minkende 21 i stagnasjon 18
2011 Jan. Feb. mars april kan juni Jul. august syv. Okt. Nov. Des.
Rang i stagnasjon 18 minkende 19 økende 18 minkende 19 i stagnasjon19 økende15 minkende 16 økende15 økende12 minkende15 i stagnasjon15 i stagnasjon15
2012 Jan. Feb. mars april kan juni Jul. august syv. Okt. Nov. Des.
Rang i stagnasjon15 minkende 17 økende16 i stagnasjon16 i stagnasjon16 økende14 i stagnasjon14

Gjennomgang av gjennomgangen

Etter kampen mot Spania ble den23. juni 2012, rekorden til det franske laget er 16 seire, 7 uavgjorte og 4 nederlag. I 27 kamper, valg scoret 40 mål og sluppet inn 17. Etter deres 2-0 tap for Sverige i19. juni 2012, avslutter den sin serie av uovervinnelighet. Faktisk hadde "Blues" 23 kamper uten nederlag siden7. september 2010(mot Bosnia-Hercegovina ), med 16 seire og 7 uavgjorte (i15. juni 2012).

Skjorte

Det franske laget bruker i 2010 en trøye laget av utstyrsleverandøren Adidas . De22. februar 2008, Federal Council of FFF har utnevnt i syv år, den amerikanske utstyrsleverandøren Nike som ny offisiell sponsor av det franske teamet som av1 st januar 2011, etterfølger Adidas , historisk partner for Tricolores siden 1972 . De9. februar 2011og for en st  gang i sin historie, Chelsea Laurent Blanc slitasje jerseys "  merkevare i komma  " på den prestisjetunge konfrontasjon mot BrasilStade de France . Bortetrøya er på sin side en debatt om klesstilen til en fotballspiller, sammenlignet med en "  stripet  ".

Utstyr 2010, Adidas
Kit venstre arm frankrike2010h.png Frankrike2010h.png kroppssett Kit høyre arm frankrike2010h.png Shorts-sett fra10h.png Kit sokker fra10h.png Hjemme 1 Kit venstre arm frankrike2010h.png Frankrike2010h.png kroppssett Kit høyre arm frankrike2010h.png Shorts-sett fra10a.png Kit sokker fra10a.png Hjemme 2 Kit venstre arm frankrike2010a.png Frankrike2010a kroppssett.png Kit høyre arm frankrike2010a.png Shorts-sett fra10h.png Kit sokker Frankrike borte adidas.png Utenfor
Utstyr 2011, Nike
Kit venstre arm.png Frankrike1112 kroppssett.png Kit høyre arm.png Frankrike1112 shorts kit.png Nike sokkesett marine-rød-l.png Hjem Kit venstre arm frankrike1112away.png Kroppssett frankrike1112away.png Kit høyre arm frankrike1112away.png Frankrike shorts kit1112away.png Kit sokker nikefootballnavylogo.png Utenfor
Utstyr 2012, Nike
Kit venstre arm Frankrike 2012h.png France2012h.png kroppssett Kit høyre arm Frankrike 2012h.png France2012h.png shorts-sett Kit sokker france2012hl.png Hjem Kit venstre arm frankrike2012a.png Frankrike2012a body kit.png Kit høyre arm france2012a.png Kit shorts nikefootballnavylogo.png Kit sokker nikefootballnavylogo.png Utenfor

Merknader og referanser

1. Artikkel på nettstedet Girondins.com
  2. "MUTINY OF THE BLUES - Fem spillere må forklare seg" , Le Point.fr , 6. august 2010.
  3. “FRANKRIKE-LAG - De 23 spillerne ekskludert fra Frankrike-Norge-kampen” , Le Point.fr , 23. juli 2010.
  4. "Fotball: Laurent Blanc overfor løfter og prosjekter" , L'Express.fr , 12 august 2010.
  5. Fotball: Blues klar til å kjempe mot Hviterussland på lemonde.fr, 01.06.11
  6. "Nei, ingenting har endret seg! » , L'Équipe.fr , 3. september 2010.
  7. Benzema: "Det viktigste målet" , L'Équipe.fr , 7. september 2010.
  8. Rekonstruksjonen er lansert , L'Équipe.fr , 07.09.2010.
  9. Frankrike-Romania (2-0): erstatningene var avgjørende Le Parisien.fr , 9. oktober 2010.
  10. Frankrike-Luxembourg (2-0): logisk og ikke forferdelig L'Express.fr , 12. oktober 2010.
  11. For oss den lille engelsken! L'Équipe.fr , 17. november 2010.
  12. I den engelske hagen Le Progrès.fr , 18. november 2010
  13. Et støtende momentum for Tricolores Le Progrès.fr , 19. november 2010
  14. Serien fortsetter lequipe.fr , 9. februar 2011
  15. Seier er hele teamet. Fr , 25. mars 2011
  16. Kan være bedre lequipe.fr , 29. mars 2011
  17. Blanc-Bilic: "Alt er bra" lequipe.fr , 30. mars 2011
  18. lag: Kaboul-pakke, Gourcuff, Rémy og Yanga Mbiwa på forhåndslisten , Le Monde.fr med AFP, 05.15.2012
  19. "Liste over spillere valgt av Laurent Blanc" , på fff.fr , Fransk fotballforbund (åpnet 15. juni 2012 )
  20. "The framing of the Blues" , på fff.fr , Fransk fotballforbund (åpnet 15. juni 2012 )
  21. Listen stemplet Ligue 1 av Laurent Blanc på lemonde.fr , 05.08.10.
  22. “  Kommende møter  ” , på fff.fr ,24. april 2011(åpnet 31. mai 2011 )
  23. Frankrike tumbles til 21 st  i en FIFA ranking dominert av Spania , 07/14/10, på lemonde.fr .
  24. FIFA / Coca-Cola verdensrangering i Frankrike - Hauts et Bas , på fifa.com , åpnet 8. juni 2011.
  25. The France er ferdig 29 th World, den verste rangeringen i sin historie , Cyril LACARRIERE, 13.07.10, på lemonde.fr .
  26. Fotball: det franske laget på et helt lavpunkt , 15/09/10, på lemonde.fr .
  27. FIFA / Coca-Cola verdensranking i Frankrike - Ranking evolusjon , på fifa.com , åpnet 8. juni 2011.
  28. : Nike vinner trøyen til det franske fotballaget lemonde.fr til en høy pris , 23. februar 2008
  29. : Vennlig: Frankrike-Brasil i februar 2011 football365.fr , 26. november 2009
  30. : Blueskalender ifølge FFFs nettsted fff.fr , 16. oktober 2010