Vinner Real Madrid CF (1)
Finalist Reims stadion
Toppscorer (r) Miloš Milutinović (8)

Navigasjon

Den 1955-1956 European Champion Clubs 'Cup , den første utgaven av European Champion Clubs' Cup, så seier Real Madrid over Stade de Reims .

Seksten inviterte lag deltar i konkurransen.

Merk at Saarland , representert i denne utgaven av FC Saarbrücken , ennå ikke var en del av FRG og på den tiden hadde en uavhengig sammenslutning av det tyske forbundet.

Konkurransen ble avsluttet 13. juni 1956av finalen på Parc des Princes i Paris .

Organisasjon

Inviterte team

Deltakende klubber er invitert. Den engelske klubben Chelsea FC , opprinnelig invitert, deltok ikke, England Football Federation fikk dem til å gi opp for ikke å konkurrere i England Football Championship . Den erstattes av Gwardia Warszawa . Holland Sport , opprinnelig invitert til å representere Nederland, gir opp og gir vei for PSV Eindhoven .

Konkurranseformel

Dette er en knockout rundturskonkurranse. Uavgjort for åttendedelsfinalen er arrangert for å unngå tidlig motstand mellom de mest prestisjefylte lagene.

Konkurranse

Finalebord

16. runde Kvartfinale Semifinaler Endelig
 8. september og 12. oktober 1955  25. desember 1955 og 29. januar 1956  19. april og 1. mai 1956  13. juni 1956 , Parc des Princes , Paris

16. runde

Åttendedelsfinalen spilles mellom 4. september 1955, dato for Sporting Clube de Portugal - Partizan Beograd-kamp , og23. november 1955, dato for kampen FC Saarbrücken - AC Milan .

Det første målet i historien av konkurransen er registrert av de portugisiske João Baptista Martins på 14 th  minutt av kampen Sporting Lisboa - Partizan Beograd . Denne samme spiller registrerer en spenne ( 14 th og 78 th ) i anledning av åpningsspillet, men Jugoslavia Miloš Milutinovićs som utfører den første dobbelt i det tilfelle som markerer 45 th og 50 th . Milutinović scorer fire mål i returmotivet 12. oktober . Det første hat-tricket i konkurransens historie ble oppnådd den7. september 1955i anledning Budapest Voros Lobogo SE - RSC Anderlecht-kampen av den ungarske Péter Palotás .

110.000 tilskuere deltok på Real Madrid - Servette FC matche12 oktober . Omvendt deltok bare 3574 mennesker på Djurgårdens IF - Gwardia Warszawa-møte 20. september . 5.845 tilskuere deltok på returkampen i Reims mellom Stade de Reims og AGF Århus 26. oktober . Dette lave oppmøtet oppfordrer lederne til Champagne-klubben til å flytte klubbens kamper i europacupen i Paris , på Parc des Princes , fra kvartfinalen.

21. september 1955 AGF Aarhus 0–2 Reims stadion Idrætsparken, København
Glovacki Mål scoret etter 7 minutter7 th Mål scoret etter 72 minutter 72 th Tilskuere: 18 000

Samlet poengsum: Stade de Reims 4-2 AGF Aarhus

Dette er den siste kampen i Stade de Reims på Stade Auguste Delaune i Reims under denne utgaven, de følgende rundene vil bli spilt på Parc des Princes i Paris.

Kvartfinale

Kvartfinalen spilles mellom 23. november 1955, dato for kampen Djurgårdens IF - Hibernian FC , and the29. januar 1956, dato for Partizan Beograd - Real Madrid CF-kamp . På grunn av den harde svenske vinteren spilles Djurgårdens IF - Hibernian FC-kampen i Glasgow , på Firhill Stadium . Som nevnt ovenfor spilles kampen Stade Reims - Budapest Vörös Lobogo SE av 14. desemberParc des Princes i Paris , foran 35 000 entusiastiske tilskuere ... og en behagelig oppskrift for kasserer for Champagne-klubben. 120.000 tilskuere delta på Real Madrid CF - Partizan Beograd matche25 desember .

Real Madrid CF Spania 4 - 3 FK Partizan Beograd 4 - 0 0 - 3
Rask Wien 3 - 8 AC Milan 1 - 1 2 - 7
Djurgårdens IF 1 - 4 Hibernian FC 1 - 3 0 - 1
Reims stadion 8 - 6 Ungarn Budapest Vörös Lobogó SE 4 - 2 4 - 4

Kvartfinalens første etappe

25. desember 1955 ekte Madrid 4–0 Partizan Beograd Santiago Bernabéu stadion , Madrid

29. januar 1956 Partizan Beograd 3–0 ekte Madrid Partizan Stadium , Beograd
Milutinović Mål scoret etter 24 minutter24 th Mål scoret etter 87 minutter 87 th
Mihajlović Mål scoret etter 46 minutter46 th ( pen. )

Szolnok Mål scoret etter 34 minutter34 th
Lantos Mål scoret etter 77 minutter77 th ( pen. )
Tilskuere: 36 088
Dommere: Gottfried Dienst
Rapportere

28. desember 1955 Vörös Lobogó 4–4 Reims stadion MTK Stadion, Budapest
Lantos Mål scoret etter 11 minutter11 th ( pen. ) Mål scoret etter 74 minutter74 th ( pen. )

Semifinaler

Semifinalene spilles mellom 4. april 1956Dato for kampen Stade Reims - Hibernian FCParc des Princes i Paris foran 35,486 tilskuere, og en st  mai 1956 , dato for kampen AC Milan - Real Madrid . Den Stade de Reims er også kvalifisert seg til finalen fra den 18 april etter returkampen i Edinburgh , mens den første etappen mellom Real Madrid og AC Milan holdt bare den 19 april . 120 000 tilskuere deltok i Real Madrid - AC Milan-kampen mot bare 30 000 for returkampen på San Siro .

1 st mai 1956 AC Milan 2–1 ekte Madrid San Siro , Milano
Dal Monte Mål scoret etter 69 minutter69 th ( pen. ) Mål scoret etter 86 minutter86 th ( pen. ) Iglesias Mål scoret etter 65 minutter65 th Tilskuere: 30 000

Endelig

13. juni 1956 Real Madrid CF Spania 4 - 3 Reims stadion Parc des Princes , Paris
Dommere: Arthur Ellis
Juan Alonso  ; Ángel Atienza , Marquitos , Rafael Lesmes  ; Miguel Muñoz Kaptein , José María Zárraga  ; José Iglesias Joseito , José Ramon Marchal , Alfredo Di Stéfano , Héctor Rial , Francisco Gento Lag René-Jean Jacquet  ; Simon Zimny , Robert Jonquet Kaptein , Raoul Giraudo  ; Michel Leblond , Robert Siatka  ; Michel Hidalgo , Léon Glovacki , Raymond Kopa , René Bliard , Jean Templin

Trener:
Jose villalonga
Trener:
Albert Batteux

Toppscorere

Konkurransens toppscorer var Jugoslav Miloš Milutinović fra Partizan Beograd FK med 8 mål. Han slo ungarske Péter Palotás fra Budapest Vörös Lobogó SE og franske Léon Glovacki fra Stade de Reims som begge scoret 6 ganger.

Merknader og referanser

1. Pierre-Marie Descamps og Jacques Hennaux, 50 år med europacup , Issy-les-Moulineaux, L'Équipe ,2005, 384  s. ( ISBN  2-9519605-9-X , leses online ) , s.  26
  2. Jacques Ferran, "  1955, år 1 av European Champion Clubs 'Cup  ", Fotball 1956 ,Desember 1955, s.  62