US Valenciennes-Anzin 1 - 1 ap (3-4 faner)
Hele sesongen:

Gensere

Kit venstre arm rennes9294.png Reinsdyrsett 9294.png Kit høyre arm rennes9294.png Kit shorts.png Kit socks.png Hjem Kit venstre arm rennes9294away.png Reinsdyrsett 9294away.png Kit høyre arm rennes9294away.png Kit shorts.png Kit socks.png Utenfor

Kronologi

1993 - 1994 sesongen av Stade Rennais fotballklubb begynte den24. juli 1993med den første dagen i det franske divisjon 2-mesterskapet , til slutt25. mai 1994 med den siste dagen i samme konkurranse og en ny kampanje i divisjon 1.

Stade Rennes FC er også involvert i Coupe de France .

Sesongsammendrag

Etter at Didier Notheaux mislyktes i sitt oppdrag å umiddelbart bringe Stade Rennes tilbake til divisjon 1, takkes bartreneren av klubbledelsen. For å erstatte ham mottar SRFC forslag fra flere teknikere, som Raymond Domenech eller Henryk Kasperczak , men det er til slutt den symbolske treneren til Laval Stadium , Michel Le Milinaire , som blir valgt.

En annen endring, mer inngående denne, består i ankomsten av Pinault-Printemps Group som hovedsponsor for klubben, og erstatter Pfizer . Dens leder, François Pinault , er langt fra å være fremmed i Rennes-huset. Hans første tre- og materialfirma ble opprettet i 1963 langs veien til Lorient, og han var allerede medlem av klubbens styre, og bidro i 1973 til fullføringen av overføringen av Laurent Pokou . Fra nå av vil "Pinault Printemps" vises på Rennes-trøyene.

Andre divisjon endrer også ansiktet. De to gruppene som var i kraft i tjue år blir erstattet av et enkelt basseng med tjueto klubber, mens demningene forsvinner. Fra nå av vil de tre første i mesterskapet gå direkte til D1.

I Rennes-troppen blir kun spillere som har hatt liten eller ingen spilletid forrige sesong bedt om å finne en annen klubb. Blant innehaverne er det bare Jocelyn Rico (som reiser for å fullføre karrieren hjemme, i Concarneau ) og den liberiske Arthur Farh som pakker sekken . For å danne sitt nye lag er Le Milinaire avhengig av de økende verdiene til klubben som Laurent Huard , Jocelyn Gourvennec , men også Sylvain Wiltord , Ulrich Le Pen og spissen Pierre-Yves André , debauched fra Lannion i løpet av sommeren. For å overvåke dem er noen få erfarne spillere som Loïc Lambert , Bruno Roux og Olivier Dall'Oglio også engasjert.

Denne rekrutteringspolitikken bar raskt frukt ettersom klubben umiddelbart satt opp blant lagene som kjempet for oppgangen. Gourvennec (som også vil bli kåret til "årets beste spiller i D2" av den franske fotballavisen på slutten av sesongen) og Wiltord fortsetter å hevde seg gjennom hele sesongen, og bidrar til å permanent etablere Stade Rennes i topp tre fra slutten av september. Midtsesongen er nådd på andreplass bak OGC Nice og jernforsvaret (9 mål innrømmet på 21 kamper). Andre del av sesongen bekrefter den gode rekorden for Rennes 'tjeneste, Michel Le Milinaire og hans menn tok ledelsen i tabellen takket være en serie på tolv kamper uten nederlag. Oppgangen, og enda bedre, tittelen som mester i D2 er i sikte.

Sesongen ender imidlertid i pølsevann. De siste fire møtene hjemme ser at Rennes taper tre ganger, og billetten til D1 blir sakte kompostert. De syv poengene foran den fjerde som SRFC hadde seks dager fra slutten, smelter som snø i solen, men en seier oppnådd på bakken til FC Istres takket være et mål av Laurent Huard, sørger endelig for comeback til "Rouge et Svart ". Først med et poeng foran OGC Nice, gjenstår det for SRFC å slå Le Mans for det siste mesterskapsmøtet, men det er til slutt Sarthe-naboene som kommer til å vinne (0 - 1). Niçois etter å ha vunnet samtidig i Valenciennes , er det Aiglons som griper ligatittelen in extremis , mens stemningen på stadion i Rennes fortsatt er mildt sagt mildt.

Tom fotballbane PNG

Rousseau Rousseau Sorin Sorin Helgouach Helgouach Denis Denis Loonie Loonie Gourvennec Gourvennec Ribar Ribar Vasseur Vasseur Lambert Lambert ingefær ingefær Wiltord Wiltord

Sesongens møter

Oppføring

Kamp Datert Konkurranse Tårn Motstander Sted 1 Resultat Klasse. Scorere for Stade Rennes
1 24. juli Divisjon 2 1 Le Mans E Symbolstøtte vote.svg 1–0 7 ingefær Mål scoret
2 31. juli Divisjon 2 2 Hyggelig D Symbol nøytral vote.svg 1–1 7 Gourvennec Mål scoret
3 4. august Divisjon 2 3 Rouen E Symbolstøtte vote.svg 3–2 4 Gourvennec GuillouMål scoret Mål scoret Mål scoret
4 7. august Divisjon 2 4 Valenciennes D Symbolstøtte vote.svg 2–1 3 Roux GourvennecMål scoret Mål scoret
5 11. august Divisjon 2 5 Sedan E Symbolstøtte vote.svg 1-0 2 Denis Mål scoret
6 14. august Divisjon 2 6 Niort E Symbol motarbeider vote.svg 1-2 4 Musisi Mål scoret
7 25. august Divisjon 2 7 Valens D Symbolstøtte vote.svg 1–0 2 Loonie Mål scoret
8 28. august Divisjon 2 8 Dunkirk E Symbol motarbeider vote.svg 0–1 3
9 1 st  september Divisjon 2 9 Nimes D Symbolstøtte vote.svg 3-1 2 Gourvennec MusisiMål scoret Mål scoret Mål scoret
10 11. september Divisjon 2 10 Bastia E Symbol motarbeider vote.svg 1–2 5 Wiltord Mål scoret
11 18. september Divisjon 2 11 Mulhouse D Symbol nøytral vote.svg 2–2 4 Gourvennec MusisiMål scoret Mål scoret
12 22. september Divisjon 2 12 Saint Brieuc E Symbol nøytral vote.svg 2–2 4 Gourvennec AndréMål scoret Mål scoret
1. 3 25. september Divisjon 2 1. 3 Charleville-Mezieres D Symbolstøtte vote.svg 2–1 3 Loon RouxMål scoret Mål scoret
14 2. oktober Divisjon 2 14 Ales E Symbol nøytral vote.svg 1–1 2 André Mål scoret
15 6. oktober Divisjon 2 15 Beauvais D Symbolstøtte vote.svg 5-3 1 Roux Gourvennec VasseurMål scoret Mål scoret Mål scoret Mål scoret Mål scoret
16 16. oktober Divisjon 2 16 Laval E Symbol motarbeider vote.svg 0-2 2
17 23. oktober Divisjon 2 17 Gueugnon D Symbolstøtte vote.svg 1-0 2 André Mål scoret
18 26. oktober Divisjon 2 18 Nancy E Symbol nøytral vote.svg 1–1 2 Wiltord Mål scoret
19 30. oktober Divisjon 2 19 FC Bourges D Symbol nøytral vote.svg 1–1 2 Wiltord Mål scoret
20 6. november Divisjon 2 20 rød stjerne E Symbol nøytral vote.svg 0-0 3
21 10. november Divisjon 2 21 Istres D Symbolstøtte vote.svg 1-0 2 Gourvennec Mål scoret
22 20. november Divisjon 2 22 Hyggelig E Symbol nøytral vote.svg 1-1 2 Gourvennec Mål scoret
23 26. november Divisjon 2 23 Rouen D Symbolstøtte vote.svg 1-0 2 Lambert Mål scoret
24 4. desember Divisjon 2 24 Valenciennes E Symbolstøtte vote.svg 3–1 2 Roux Denis MusisiMål scoret Mål scoret Mål scoret
25 11. desember Divisjon 2 25 Sedan D Symbolstøtte vote.svg 1-0 1 André Mål scoret
26 18. desember French Cup 8 e  tårn Saint Brieuc E Symbolstøtte vote.svg 1-0 ingefær Mål scoret
27 15. januar Divisjon 2 26 Niort D Symbolstøtte vote.svg 6-1 1 Ribar Gourvennec Wiltord Sorin RouxMål scoret Mål scoret Mål scoret Mål scoret Mål scoret Mål scoret
28 22. januar French Cup 1/32 finale Lille ( D1 ) E Symbolstøtte vote.svg 2-1 ap Roux AndréMål scoret Mål scoret
29 29. januar Divisjon 2 27 Valens E Symbol nøytral vote.svg 1–1 1 Wiltord Mål scoret
30 5. februar Divisjon 2 28 Dunkirk D Symbol nøytral vote.svg 1–1 1 Ribar Mål scoret
31 11. februar French Cup 1/16 finale Valenciennes D Symbol nøytral vote.svg1-1 ap ² Ribar Mål scoret
32 19. februar Divisjon 2 29 Nimes E Symbol motarbeider vote.svg 0-1 1
33 26. februar Divisjon 2 30 Bastia D Symbol motarbeider vote.svg 1-2 1 Wiltord Mål scoret
34 5. mars Divisjon 2 31 Mulhouse E Symbol nøytral vote.svg 0-0 2
35 12. mars Divisjon 2 32 Saint Brieuc D Symbolstøtte vote.svg 1–0 1 Denis Mål scoret
36 26. mars Divisjon 2 33 Charleville-Mezieres E Symbolstøtte vote.svg 1–0 1 Lambert Mål scoret
37 2. april Divisjon 2 34 Ales D Symbolstøtte vote.svg 1-0 1 ingefær Mål scoret
38 9. april Divisjon 2 35 Beauvais E Symbolstøtte vote.svg 2–0 1 Gourvennec WiltordMål scoret Mål scoret
39 16. april Divisjon 2 36 Laval D Symbol motarbeider vote.svg 0–1 1
40 23. april Divisjon 2 37 Gueugnon E Symbol nøytral vote.svg 1-1 1 Loonie Mål scoret
41 30. april Divisjon 2 38 Nancy D Symbolstøtte vote.svg 2-0 1 Lambert WiltordMål scoret Mål scoret
42 7. mai Divisjon 2 39 FC Bourges E Symbol nøytral vote.svg 2–2 1 Huard AndréMål scoret Mål scoret
43 17. mai Divisjon 2 40 rød stjerne D Symbol motarbeider vote.svg 1–2 1 Vasseur Mål scoret
44 21. mai Divisjon 2 41 Istres E Symbolstøtte vote.svg 1-0 1 Loonie Mål scoret
45 25. mai Divisjon 2 42 Le Mans D Symbol motarbeider vote.svg 0-1 2

Detaljer om fyrstikker

Divisjon 2 Å gå Divisjon 2, dag 1 og 2 (juli)
7 th plass 3 poeng
Jocelyn Gourvennec Mål scoret etter 58 minutter58 th ( pen. ) ( 0 - 0 ) Mohammed Chaouch Mål scoret etter 74 minutter74 th
Franck Haise Mål scoret etter 32 minutter32 th
( 2 - 2 ) Jocelyn Gourvennec Mål scoret etter 29 minutter29 th Mål scoret etter 38 minutter 38 th
Patrick Guillou Mål scoret etter 67 minutter67 th

Rapportere
Dag 4 Stade Rennes FC 2 - 1 US Valenciennes-Anzin Stade de la route de Lorient , Rennes
Lørdag 7 August 1993
3 rd sted, 7 poeng
Bruno Roux Mål scoret etter 50 minutter50 th
Jocelyn Gourvennec Mål scoret etter 84 minutter84 th ( pen. )
4 th sted, 9 poeng
Cyril L'Helgouach Mål scoret etter 38 minutter38 th ( csc )
Benoît Beaumet Mål scoret etter 77 minutter77 th
( 1 - 0 ) Majid Musisi Mål scoret etter 59 minutter59 th
Rapportere
Dag 7 Stade Rennes FC 1 - 0 ASOA Valencia Stade de la route de Lorient , Rennes
Onsdag 25 august 1993
2 nd sted, 11 poeng
Laurent Huard Mål scoret etter 23 minutter23. rd ( 1 - 0 )
Rapportere
Dag 8 USL Dunkirk 1 - 0 Stade Rennes FC Marcel-Tribut stadion , Dunkirk
Lørdag tjueåtte August 1993
3 rd sted, 11 poeng
Jocelyn Blanchard Mål scoret etter 90 minutter90 th ( 0 - 0 )
Rapportere
  Divisjon 2, dag 9 til 13 (september)
Dag 9 Stade Rennes FC 3 - 1 Olympiske Nimes Stade de la route de Lorient , Rennes
Onsdag 1 st  September 1993
2 nd sted 13 poeng
Jocelyn Gourvennec Mål scoret etter 45 minutter45 th Mål scoret etter 86 minutter 86 th ( pen. )
Stéphane Michel Mål scoret etter 54 minutter54 th
Michel Sorin Mål scoret etter 89 minutter89 th ( csc )

Rapportere
Dag 12 Briochin stadion 2 - 2 Stade Rennes FC Fred Aubert Stadium , Saint-Brieuc

Rapportere
Dag 13 Stade Rennes FC 2 - 1 FCO Charleville Stade de la route de Lorient , Rennes
  Divisjon 2, dag 14 til 19 (oktober)
Dag 14 Olympiske Alès en Cévennes 1 - 1 Stade Rennes FC Pierre-Pibarot stadion , Alès
Lørdag 2. oktober 1993
2 nd sted, 18 poeng
Mass Sarr Mål scoret etter 34 minutter34 th ( 1 - 1 ) Pierre-Yves André Mål scoret etter 33 minutter33 rd
Rapportere
Dag 15 Stade Rennes FC 5 - 3 AS Beauvais Stade de la route de Lorient , Rennes
Onsdag 6 oktober 1993
1 st sted, 20 poeng
Bruno Roux Mål scoret etter 5 minutter5 e ( Pen. ) Mål scoret etter 80 minutter80 e
Jocelyn Gourvennec Mål scoret etter 17 minutter17 e Mål scoret etter 44 minutter 44 e
Jean-Luc Vasseur Mål scoret etter 52 minutter52 e
( 3 - 2 ) Anthony Garcia Mål scoret etter 23 minutter23 e
Olivier Vandevoorde Mål scoret etter 43 minutter43 th Mål scoret etter 60 minutter 60 th

Rapportere
Dag 16 Laval stadion 2 - 0 Stade Rennes FC Francis-Le-Basser stadion , Laval
Lørdag 16 oktober 1993
2 nd sted, 20 poeng
Franck Vandecasteele Mål scoret etter 62 minutter62 e Mål scoret etter 68 minutter 68 e ( pen. ) ( 0 - 0 )
Rapportere
Dag 17 Stade Rennes FC 1 - 0 FC Gueugnon Stade de la route de Lorient , Rennes
Lørdag 23 oktober 1993
2 nd sted, 22 poeng
Pierre-Yves André Mål scoret etter 27 minutter27. th ( 1 - 0 )
Rapportere
Dag 18 AS Nancy-Lorraine 1 - 1 Stade Rennes FC Marcel-Picot Stadium , Tomblaine
Tirsdag 26 oktober 1993
2 nd sted, 23 poeng
Laurent Sachy Mål scoret etter 55 minutter55 th ( 0 - 0 ) Sylvain Wiltord Mål scoret etter 68 minutter68 th
Rapportere
Dag 19 Stade Rennes FC 1 - 1 FC Bourges Stade de la route de Lorient , Rennes
Lørdag 30 oktober 1993
2 nd sted, 24 poeng
Sylvain Wiltord Mål scoret etter 47 minutter47 th ( 0 - 1 ) Patrice Garande Mål scoret etter 27 minutter27. th

2 nd sted, 27 poeng
Jocelyn Gourvennec Mål scoret etter 27 minutter27. th ( 1 - 0 )
Rapportere
  Komme tilbake Divisjon 2, dag 22 og 23 (november)
Dag 22 OGC Hyggelig 1 - 1 Stade Rennes FC Stade du Ray , Nice
Lørdag 20 november 1993
2 nd sted, 28 poeng
Frédéric Gioria Mål scoret etter 78 minutter78 th ( 0 - 1 ) Jocelyn Gourvennec Mål scoret etter 20 minutter20 th ( pen. )
Rapportere
Dag 23 Stade Rennes FC 1 - 0 FC Rouen Stade de la route de Lorient , Rennes
Fredag 26 november 1993
2 nd sted, 30 poeng
Loïc Lambert Mål scoret etter 38 minutter38 th ( 1 - 0 )
Rapportere
  Divisjon 2, dag 24 og 25 (desember)
Dag 24 US Valenciennes-Anzin 1. 3 Stade Rennes FC Nungesser stadion , Valenciennes
Lørdag 4. desember 1993
2 nd sted, 32 poeng
Yves Mangione Mål scoret etter 30 minutter30 th ( penn. ) ( 1 - 1 ) Bruno Roux Mål scoret etter 6 minutter6 th
François Denis Mål scoret etter 47 minutter47 th
Majid Musisi Mål scoret etter 90 minutter90 th

Rapportere
Dag 25 Stade Rennes FC 1 - 0 CS Sedan-Ardennes Stade de la route de Lorient , Rennes
Lørdag 11 desember 1993
1 st sted, 34 poeng
Pierre-Yves André Mål scoret etter 84 minutter84 th ( 0 - 0 )
Rapportere
  Divisjon 2, dag 26 og 27 (januar)
Dag 26 Stade Rennes FC 6 - 1 Chamois Niortais FC Stade de la route de Lorient , Rennes
Lørdag januar femten, 1994
1 st sted, 36 poeng
Jean-Luc Ribar Mål scoret etter 22 minutter22 nd
Jocelyn Gourvennec Mål scoret etter 44 minutter44 th ( penn. )
Sylvain Wiltord Mål scoret etter 58 minutter58 th Mål scoret etter 62 minutter 62 nd
1 st sted, 37 poeng
Patrick Weiss Mål scoret etter 70 minutter70 th ( 0 - 1 ) Sylvain Wiltord Mål scoret etter 37 minutter37 th
Rapportere
  Divisjon 2, dag 28 til 30 (februar)
Dag 28 Stade Rennes FC 1 - 1 USL Dunkirk Stade de la route de Lorient , Rennes
Lørdag fem februar 1994
1 st sted, 38 poeng
Jean-Luc Ribar Mål scoret etter 51 minutter51 th ( 0 - 0 ) Flavio Rodrigues Mål scoret etter 68 minutter68 th
Rapportere
Dag 29 Olympiske Nimes 1 - 0 Stade Rennes FC Costières stadion , Nîmes
Lørdag nitten februar 1994
Antoine Préget Mål scoret etter 82 minutter82 nd ( 0 - 0 )
Rapportere
Dag 30 Stade Rennes FC 1 - 2 SC Bastia Stade de la route de Lorient , Rennes
Lørdag februar 26, 1994
Sylvain Wiltord Mål scoret etter 85 minutter85 th ( 0 - 0 ) Laurent Castro Mål scoret etter 48 minutter48 th

Rapportere
Dag 32 Stade Rennes FC 1 - 0 Briochin stadion Stade de la route de Lorient , Rennes
Lørdag 12 mars 1994
1 st sted, 41 poeng
François Denis Mål scoret etter 19 minutter19. th ( 1 - 0 )
Rapportere
Dag 33 FCO Charleville 0 - 1 Stade Rennes FC Petit-Bois stadion , Charleville-Mézières
Lørdag mars tjueseks, 1994
1 st sted, 43 poeng
( 0 - 0 ) Loïc Lambert Mål scoret etter 86 minutter86 th
Rapportere
  Divisjon 2, dag 34 til 38 (april)
Dag 34 Stade Rennes FC 1 - 0 Olympiske Alès en Cévennes Stade de la route de Lorient , Rennes
Lørdag 2. april 1994
en st sted, 45 poeng
Bruno Roux Mål scoret etter 46 minutter46 th ( 0 - 0 )

Rapportere
Dag 36 Stade Rennes FC 0 - 1 Laval stadion Stade de la route de Lorient , Rennes
1 st sted, 48 poeng
Richard Bernaud Mål scoret etter 87 minutter87 th ( 0 - 1 ) Laurent Huard Mål scoret etter 25 minutter25 th
Rapportere
Dag 38 Stade Rennes FC 2 - 0 AS Nancy-Lorraine Stade de la route de Lorient , Rennes
Jean-Luc Courtet Mål scoret etter 5 minutter5 th
Patrice Garande Mål scoret etter 43 minutter43 th ( penn. )
( 2 - 1 ) Laurent Huard Mål scoret etter 12 minutter12 th
Pierre-Yves André Mål scoret etter 57 minutter57 th

Rapportere
Dag 40 Stade Rennes FC 1 - 2 AS rød stjerne Stade de la route de Lorient , Rennes
Tirsdag 17. mai 1994
Jean-Luc Vasseur Mål scoret etter 71. minutt71 th ( 0 - 0 ) Samuel Michel Mål scoret etter 67 minutter67 th

2 nd sted, 53 poeng
( 0 - 1 ) Koffi Fiawoo Mål scoret etter 13 minutter13 th ( penn. )
Rapportere
  French Cup Åttende runde
Åttende runde Briochin stadion 0 - 1 Stade Rennes FC Fred Aubert Stadium , Saint-Brieuc
Lørdag 18. desember 1993
( 0 - 0 ) Bruno Roux Mål scoret etter 89 minutter89 th
  Tretti-to runde
1/32 finale Lille OSC 1 - 2 ap Stade Rennes FC Grimonprez-Jooris stadion , Lille
Lørdag 22. januar 1994
Jean-Jacques Etame Mål scoret etter 43 minutter43 th ( 1 - 1 ) Bruno Roux Mål scoret etter 29 minutter29 th
Pierre-Yves André Mål scoret etter 101 minutter101 th
  16. runde
1/16 finale Stade Rennes FC 1 - 1 ap US Valenciennes-Anzin Stade de la route de Lorient , Rennes
Fredag 11. februar 1994
Jean-Luc Ribar Mål scoret etter 56 minutter56 th ( 0 - 0 ) Joël Cloarec Mål scoret etter 54 minutter54 th
Skudd på mål
3 - 4

Konkurranserapport

Konkurranse Endelig vinner Starter på tur Plass eller siste runde Første møte Siste møte Nummer
Divisjon 2 OGC Hyggelig 1 st  dag 2. nd 24. juli 1993 25. mai 1994 42
French Cup AJ Auxerre 8 e  tårn 1/16 finale 18. desember 1993 11. februar 1994 3